Decalogul fericirii sau cum sa fim mai aproape de fericire in 10 pasi simpli!

Decalogul fericirii sau cum sa fim mai aproape de fericire in 10 pasi simpli!

Publicat de Larisa Moldovan pe 14 September 2018 in Dezvoltare Personala

„Fericirea poate fi intalnita intr-un simplu graunte de nisip din desert.” – Paulo Coelho

De ce este atât de greu să fii fericit?

Dintotdeauna am încercat să delimităm „binele” de „rău” pornind de la învățăturile părintești sau de la sfaturile unor persoane etalon pentru noi. Astfel, de cele mai multe ori asociem conceptul de „bine” cu fericirea, iar conceptul de „rău” cu nefericirea, însă fericirea nu are o definiție general valabilă, ci este personalizată de fiecare om în parte în funcție de emoții, sentimente, trăiri personale sau de ceilalți.

Cum să fii fericit in 10 pasi simpli

Decalogul fericirii

Fericirea nu este prezentă în viața noastră mereu, de multe ori ea depinde doar de noi, trebuie să vrem să fim fericiți. Din păcate, ne complicăm viața chiar în punctul în care fericirea este chiar în fața noastră, dar noi nu suntem capabili să o recunoaștem.

Așadar, iată câteva aspecte necesare pentru obținerea fericirii:

Încetează să îți mai pese de ceea ce cred alte persoane despre tine

Aristotel spunea că „Oamenii sunt prin natura lor niște animale sociale”, știu poate părea puțin ciudată această idee, dar consacrând timp preocupându-te de ceea ce cred alții despre tine este o risipă de energie și o pierdere de timp. Niciodată nu vei putea să-i mulțumești pe toți, așadar fii tu însăți pentru a putea fi fericită!

Încetează să mai încerci să-i mulțumești pe toți

Fii cea mai bună „versiune” a ta și vei atrage în mod natural oamenii oamenii care chiar își doresc cu adevărat să fie lângă tine.

Nu mai participa la zvonuri

Persoanele care împart zvonuri cu tine vor vorbi cu siguranță și despre tine. A crede în zvonuri este ca și cum ai paria totul pe o echipă de fotbal care nu are nicio șansă.

Încetează să-ți mai faci griji

Energia ta va merge în același loc în care vor merge și gândurile tale. Când îți faci griji, investești timp și energie în ceva ce nu îți dorești să se întâmple. Învață să lași în spate lucrurile negative și să vezi viața cu ochi mai încrezători.

Lasă în spate sentimentele de nesiguranță

Când te iei prea tare în serios, crezi că și ceilalți fac la fel. Vrei să fii perfect și să te pricepi de minune la orice, însă fii așa cum ești tu în realitate și încetează să îți faci griji de maniera în care ești perceput. Nimeni nu este perfect!

Nu mai lua totul personal

Adevărul este că majoritatea persoanelor sunt atât de absorbite de propriile lor vieți, încât nu mai au timp să își facă griji și pentru tine. Așadar se întâmplă să nu fii chiar în centrul universului, motiv pentru care unele reacții pe care tu le consideri personale nu au nicio legătură cu tine, așa că uită-le și nu mai pune la suflet!

Lasă trecutul în urmă

Cu toții am fost răniți, cu toții am făcut rău voluntar sau involuntar, cu toate acestea, din fiecare experiență trebuie să învățăm câte ceva, astfel vom deveni mai puternici.

Încetează să faci cheltuieli inutile

Uneori o viață simplă, modestă îți poate aduce mai multă fericire decât ți-ai putea imagina. Complicarea vieții prin achiziționarea obiectelor inutile nu va face decât să vă aglomereze casa și, implicit, viața…

Renunță la furie

Furia arde mâna celui care o ține. Scapă de ea odată pentru totdeauna! Fii fericită!

Renunță la control

Din moment ce trăim într-o lume haotică, grăbită și aflată într-o dezvoltare continuă, învață să fii receptivă la nou și să te adaptezi din mers!

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!