De unde vine frica si cum ne afecteaza viata

De unde vine frica si cum ne afecteaza viata

Publicat de Larisa Moldovan pe 8 November 2019 in Dezvoltare Personala

Ce este frica și de ce este un sentiment așa paralizant? Iată un articol lămuritor al misticului yogin Sadhguru, care îți spune cum să privești și să combați frica pentru a te bucura dinnou din plin de viață.

Sadhguru: Frica vine din faptul că nu trăiești în acord cu viața, trăiești cu mintea. Frica ta este mereu legată de ceea ce urmează să se întâmple, ceea ce înseamnă că frica ta este mereu legată de ceva ce nu exisxtă. Dacă frica ta provine din inexistent, atunci ea este 100% imaginară. Dacă suferi din pricina inexistentului, noi numim asta nebunie. Așa că este posibil ca oamenii să fie în stadii social acceptate de nebunie, iar dacă îți este frică sau suferi din pricina a ceva ce nu există, sună foarte similar cu nebunia, nu?

Oamenii suferă întotdeauna fie din cauza a ce s-a întâmplat ieri sau a ce se poate întâmpla mâine. Așa că suferința ta este mereu cauzată de ceva ce nu există, din simplul fapt că nu ești ancorat în prezent, ești mereu acorat în propria minte. Mintea este o parte memorie o parte imaginație, însă ambele sunt într-un fel imaginație, deoarece ambele nu există cu adevărat în prezent. Ești pierdut în propria imaginație, aceasta este baza fricii tale. Dacă ai fii ancorat în realitate nu ai avea nimic de care să îți fie frică.

Ceea ce face frica este, că pune bariere în jurul tău. Din pricina fricii construiești permament ziduri în jurul tău. Dacă te înconjori de ziduri și restrângi câmpul vieții tale, poate că ești în siguranță însă problema este că ești apărat chiar și de viață, ești protejat de viața însăși. Asta da protecție!

Mintea Halucinană

Este necesar să te decizi dacă ai venit pe acest Pământ pentru a-ți trăi viața sau a te feri de ea. Dacă ești aici pentru a experimenta viața, lucrul de care ai cea mai mare nevoie este intensitatea. Dacă nu ai intensitate vei trăi o viață sărăcăcioasă. În momentul în care folosești frica, ca instrument pentru a te proteja, intensitatea din viața ta va scădea, o dată ce scade la fel se întâmplă și cu abilitatea ta de a trăi. În momentul acela devi un caz psihologic, ceea ce se întâmplă în mintea ta este tot ceea ce va exista. Nu vei avea niciodată experențe fantastice sau extatice deoarece, când esti temător nu vei avea simți niciodată nevoia să uiți de tine. Nu poți cânta, nu poți dansa, nu poți rânde, nu poți plânge, nu poți face nimic din ceea ce înseamnă viața, nu poți decât să stai și să te întristezi din cauza vieții și a riscurilor ce le implică.

Dacă te uiți mai cu atenție, despre ce este frica? Frica ta nu provine niciodată din ceea ce s-a întâmplat ci din ceea ce s-ar putea întâmpla. Este mereu legată de viitor, viitorul este pe cale să se întâmple dar încă nu a avut loc, ceea ce înseamnă că nu este în planul existențial! Dacă suferi din pricina a ceva ce nu există, să te considerăm sănătos sau nebun? Singura ta consolare este că “toată lumea este ca tine”, ai majoritatea de partea ta! Dar asta tot nu o face mai acceptabil faptul că suferi din pricina a ceva ce nu există.

Cum să combați frica?

Cum am stabilit mai devreme, frica nu este un produs al vieții ci unul al unei minți halucinante. Suferi din pricina a ceva ce nu există deoarece, nu ești ancorat în realitate ci în propria minte, care îți mănâncă constant din trecut și excretează în viitor. Nu știi cu adevărat nimic despre viitor, doar iei ceva din trecut îi aplici ceva machiaj și crezi că așa va arăta și viitorul. Îți poții planifica ziua de mâine dar nu poți trăi ziua de mâine. Însă acum se pare că oamenii trăiesc ziua de mâine și acesta este motivul pentru care există frica. Singurul lucru pe care îl poți face în privința asta este să revi la realitate. Dacă te vei preocupa doar de ceea ce este aici în acest moment și nu îți vei închipui ceva ce nu există, nu va mai exista nici loc în care să se instaleze frica. O dată de halucinația a dispărut, unde e frica? Nu îți vei mai închipui ceva inexistent ci vei răspunde doar la ceea ce există acum.

Te rog stai un pic si gândește-te, ce Dumnezeului se poate întâmpla oricum până la urmă? În ultimă instanță vei muri, nimic mai mult. Măcar să trăiești înainte să mori, pentru că oricum vei muri într-un final. Bineânțeles că nu ne dorim să se întâmple asta, ne plănui să trăi mulți ani de acum înainte, dar se poate întâpla nu-i așa? Nu există cu adevărat nimic sigur în viață, totul stă doar în cât ești de recunoscător și cu câtă libertate îți trăiești această viață. Altfel viața va fii un regret, moartea va fii un regret. Nu regreta!

Sursa: hathorbooks.ro

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!