De ce unii oameni își leagă un fir roșu la încheietura mâinii stângi

De ce unii oameni își leagă un fir roșu la încheietura mâinii stângi

Publicat de Larisa Moldovan pe 5 March 2021 in Spiritualitate

Moda de a purta un fir roșu a început atunci când Madonna a apărut pentru prima dată cu el în public. De fapt, firul roșu nu are nicio legătură cu moda, acest simbol este folosit pentru a te proteja de ceva rău. Tradiția purtării firului roșu este foarte importantă pentru Cabala (disciplină ezoterică).

Cabaliștii cred că acest fir trebuie legat de persoana iubită sau de o rudă apropiată pentru ca acesta să funcționeze. Acest fir subțire vă poate proteja de deochi și negativitate.

Unii oameni cred că purtarea unui fir roșu în jurul încheieturii mâinii îi face mai încrezători și mai de succes. Motivul este că obiectivele sale se pot schimba, în funcție de încheietura mâinii pe care a legat-o.

Cabaliștii susțin că mâna ta stângă este poarta către corpul tău. Dacă purtați acest fir pe mâna stângă, acesta vă va proteja de toate intențiile rele pe care vi le trimit alte persoane. Un fir cumpărat din unele locuri sfinte este considerat a fi mai puternic.

A purta un fir roșu la încheietura mâinii drepte înseamnă că fata nu este căsătorită. Acest obicei are o istorie foarte veche, iar imaginile fetelor cu brățări roșii pot fi găsite în templele hinduse. Unii credincioși nu acceptă obiceiul de a purta un fir roșu, deoarece cred că Cabala este o știință ocultă.

În ciuda puterilor sale supranaturale, există multe motive obiective pentru utilizarea firului roșu. Acest fir subțire vă poate ajuta să abordați probleme de sănătate, cum ar fi inflamația, durerea și restricția circulatorie.

Semnificația talismanului pe firul roșu

Firul roșu este prezent în multe culturi, inclusiv în cultura slavilor antici. Cu toate acestea, aceasta cea mai populară amuletă adusă din Israel.

Conform legendei, mormântul femeii israeliene Rachel, care, conform învățăturilor Cabalei, este considerat progenitorul întregii omeniri, a fost înfășurat cu un fir roșu.

Ce înseamnă o brățară cu fir roșu? Deci, se crede că energia negativă poate pătrunde oamenii tocmai prin mână. Și firul roșu joacă în același timp rolul unui fel de scut, care îndeplinește două funcții de protecție:

• nu lasă energie negativă în corpul și sufletul unei persoane;

• are un efect pozitiv asupra destinului proprietarului sau proprietarului.

Dar asta nu este tot. Dintre slavii antici, un fir roșu din lână la încheietura mâinii era considerat un protector împotriva deochiului sau a daunelor . Și conform uneia dintre legende, zeița Lybed i-a învățat pe oameni să atârne un fir pe ușa casei pentru a proteja familia și casa de dușmani și hoți.

În est, un fir roșu este legat de mâna fetelor care vor să rămână însărcinate. Se crede că în acest fel informează spiritele fertilității că sunt gata să poarte un moștenitor și să-și continue familia. În același timp, dacă trecătorii pe stradă întâlnesc o fată cu o astfel de brățară, atunci trebuie să privească în altă parte pentru a nu face rău acestei femei cu gânduri rele.

Pentru că se crede că, dacă accidental vătămați o femeie însărcinată sau o jigniți, atunci timp de trei ani veți fi bântuiți de eșec.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!