De ce uităm reîncarnările trecute și lecțiile din viețile precedente

De ce uităm reîncarnările trecute și lecțiile din viețile precedente

Publicat de Larisa Moldovan pe 29 July 2022 in Spiritualitate

Amintirile întrupărilor trecute sunt scrise foarte clar în corpurile noastre subtile – cauzale, astrale și spirituale. Acestea sunt chestiuni subtile care nu dispar nicăieri atunci când corpul nu mai este în viață. Toată experiența vieților noastre trecute înregistrată acolo, desigur, ne afectează viața prezentă, dar acest lucru se întâmplă inconștient, deoarece majoritatea oamenilor nu o pot citi fără o pregătire specială.

Ființele vii recunosc și își amintesc o cantitate limitată de informații, restul sunt uitate. Uitarea este firească pentru ființele condiționate de corpuri materiale. În lumea spirituală, Sufletul are cunoaștere veșnică și nu este pierdut o dată cu reîncarnarea.

De exemplu, amintirea vieților anterioare se poate manifesta atunci când o persoană începe să facă o activitate nouă și o face perfect și repede, deși nu a mai făcut-o până atunci, dar în plus, are sentimentul că a mai făcut-o. Sau atunci când merge în anumite locuri și i se par cunoscute încât are impresia că a mai fost pe acolo, deși în această viață este prima dată. Astfel de stări am avut cu toții cel puțin o dată în viată!

Deci de ce uităm viețile trecute și nu putem folosi experiența lor pentru a face lucrurile mai bine în viața actuală:

1. Pentru a ajuta evoluția Sufletului. Corpul uman a fost creat pentru această experiență specifică de viață. Pentru fiecare nouă viață, Sufletul își asumă anumite sarcini evolutive. Sufletul poate trăi calitativ și poate rezolva noi sarcini în viața actuală pentru a trece la un nou pas de evoluție numai atunci când amintirile unei persoane despre încarnările trecute sunt blocate. În caz contrar, există un risc mare ca o persoană să urmeze calea deja familiară și să nu caute soluții noi, și astfel să repete greșelile din viețile anterioare.

De fapt, o persoană trebuie să atingă un nivel de evoluție al Sufletului său cel puțin egal cu cel pe care l-a avut într-o viață anterioară și chiar să treacă la pasul următor, pentru a putea debloca cunoștințele despre viețile trecute. Din păcate, acest lucru nu se întâmplă des în viața reală.

2. Pentru a rezolva sarcini karmice. Acest punct este legat de cel precedent, dar trebuie să înțelegeți că karma reprezintă o relație cauzală a acțiunilor noastre cu evenimentele din viața noastră. Aceste relații cauzale nu sunt doar în planul vieții actuale, ci pot fi înrădăcinate și în cele anterioare.

O persoană primește o nouă șansă de a rezolva o problemă karmică, după cum se spune, de la zero, fără a fi împovărată de amintirile anterioare. Este mai ușor să rezolvi aceste probleme într-un mod nou fără referire la amintirile din trecut, altfel riscul de a cădea într-un scenariu deja cunoscut este foarte mare.

Citește continuarea pe pagina 2 >


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!