De ce se tem dracii și nu se mai ating de om atunci când el face asta

De ce se tem dracii și nu se mai ating de om atunci când el face asta

Publicat de Larisa Moldovan pe 26 July 2023 in CredințăSpiritualitate

În creștinism, dracii sunt cunoscuți ca fiind îngeri căzuți care, conduși de Lucifer, s-au răzvrătit împotriva Lui Dumnezeu. Ei caută să îndepărteze oamenii de calea adevărului și a mântuirii, folosind diverse ispite și tentații. Cu toate acestea, în ciuda eforturilor lor, dracii nu sunt omnipotenți și se tem de anumite realități spirituale.

Potrivit învățăturilor Bisericii, demonii au anumite abilități supranaturale și pot influența mintea și acțiunile unei persoane. Ei pot provoca frică, disperare, îndoieli și alte emoții și stări negative. Cu toate acestea, puterea lor este limitată și depinde de starea spirituală a omului.

Bazându-ne pe texte sfinte și învățăturile Părinților Bisericii, putem afla de ce se tem dracii și cum oamenii se pot proteja de influența lor.

Numele lui Iisus Hristos.

Numele sfânt al Lui Iisus Hristos are o putere imensă și dracii îl tem foarte mult. În Evanghelia după Marcu (Mc 16:17) se spune: “Iar celor ce vor crede, le vor urma aceste semne: în numele Meu, demoni vor izgoni, în limbi noi vor grăi,” Aceasta este confirmată de numeroase mărturii ale sfinților și Părinților Bisericii. Ei ne învață că numele Lui Iisus Hristos, rostit cu credință și evlavie, are puterea de a alunga demonii.

Icoanele Sfinte și Crucea.

Icoanele Sfinte și Crucea sunt semne vizibile ale prezenței divine în lume. Ele sunt simboluri ale credinței și a victoriei asupra demonilor. Demonii se tem de Cruce ca simbol al victoriei Lui Iisus Hristos asupra morții și păcatului. Părinții Bisericii ne învață că, Crucea și icoanele sfinte au puterea de a alunga demonii.

Cuvântul Lui Dumnezeu și rugăciunea.

Sfânta Scriptură este CuvântulLlui Dumnezeu viu, care are puterea de a curăța sufletul și mintea omului de gânduri și ispite demonice. Demonii se tem de Cuvântul Lui Dumnezeu și de rugăciune. Ei nu pot suporta când cineva se roagă, mai ales când se roagă din toată inima și se concentrează pe Dumnezeu.

Pocăința și Tainele Bisericii.

Pocăința reprezintă întoarcerea omului către Dumnezeu, mărturisirea păcatelor sale și dorința de a se îndrepta. Demonii se tem de pocăință pentru că știu că duce la împăcarea cu Dumnezeu. Tainele Bisericii, în special Euharistia și Spovedania, sunt arme puternice împotriva demonilor, pentru că întăresc legătura spirituală a omului cu Dumnezeu.

Sfinții și călugării.

Demonii se tem de sfinți și călugări, pentru că aceștia sunt exemple vii de victorie spirituală asupra puterilor întunericului. Sfinții și-au trăit viața în credință și ascultare față de Dumnezeu, iar călugării și exemplul lor de viață reprezintă arme puternice împotriva forțelor demonice.

Dragostea și mila.

Demonii se tem de dragoste și milă, pentru că ele sunt manifestări ale naturii divine. Dragostea învinge totul, inclusiv frica și moartea, și demonii nu pot să i se împotrivească. Când oamenii arată dragoste și milă față de ceilalți, reflectă lumina Lui Dumnezeu în lume, iar această lumină îi înfrânge pe demoni.

Postul și abstinența.

Postul și abstinența sunt practici spirituale care ajută omul să-și curețe sufletul și mintea de ispitele demonice. Postul întărește voința omului și îl ajută să se concentreze pe Dumnezeu. Demonii se tem de post și abstinență, pentru că acestea distrug puterea lor asupra omului.

Vigilența spirituală.

Vigilența spirituală înseamnă conștientizarea constantă a prezenței Lui Dumnezeu și lupta împotriva păcatelor și ispitelor. Demonii se tem de cei vigilenti spiritual, pentru că nu pot înșela sau îndepărta astfel de oameni de la calea adevărului.

Astfel, demonii se tem de Numele Lui Iisus Hristos, de icoanele sfinte și Cruce, de Cuvântul Lui Dumnezeu și rugăciune, de pocăință și Tainele Bisericii, de sfinți și călugări, de dragoste și milă, de post și abstinență, precum și de vigilența spirituală. Toate acestea reprezintă armele credincioșilor în lupta împotriva demonilor.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!