De ce să freci farfuria cu usturoi: un truc de care toată lumea a uitat și alte 19 trucuri utile pe care fiecare gospodină ar trebui să le cunoască.

De ce să freci farfuria cu usturoi: un truc de care toată lumea a uitat și alte 19 trucuri utile pe care fiecare gospodină ar trebui să le cunoască.

Publicat de Larisa Moldovan pe 5 December 2022 in ReteteSfaturi si Trucuri

Fiecare gospodină are propriile sale trucuri culinare. Cele care facilitează foarte mult munca în bucătărie și determină pregătirea cu succes a preparatelor. Și bucătarii profesioniști au un întreg arsenal de astfel de trucuri de viață.

În acest articol, vrem să vă împărtășim câteva sfaturi utile. Cu siguranță veți învăța ceva nou sau pur și simplu vă veți reîmprospăta memoria despre ceea ce știați deja.

Unele secrete culinare sunt pe cât de simple, pe atât de valoroase. Dacă le folosiți, chiar și atunci când gătiți cele mai simple preparate, veți reuși să creați delicii gastronomice. În același timp, puteți economisi timp, bani și efort.

Iată 19 trucuri utile în bucătărie:

1. Nucile, precum migdalele, se curăță mai ușor dacă sunt înmuiate mai întâi în apă clocotită timp de un minut sau două, iar apoi în apă rece.

2. Pentru ca orezul fiert să fie alb ca zăpada, adăugați puțin oțet în apă în timpul procesului de fierbere.

3. Când simțiți că supa este prea sărată în timp ce gătiți, puneți niște cereale (de exemplu, orez) în tifon și puneți-l în tigaie. Acest lucru va elimina excesul de sare.

4. Pentru ca gălbenușul unui ou fiert să nu se sfărâme la tăiere și să nu se lipească de lama cuțitului, mai întâi scufundați cuțitul în apă rece.

5. Pentru a adăuga note ușoare de usturoi în vas (și pentru a nu exagera cu mirosul), frecați vasele cu un cățel de usturoi, apoi puneți mâncarea acolo.

6. Pentru ca ficatul (de porc, vită, pui) să iasă moale, puneți sare abia la sfârșitul gătitului.

7. Pentru a preveni arderea blatului plăcintei, acoperiți-o cu folie de aluminiu.

8. Berea este folosită cu mare succes la prepararea preparatelor din carne și legume. De exemplu, berea amestecată cu sos de soia va fi o marinadă excelentă pentru carnea de porc, vită sau miel. Adăugarea de bere neagră în procesul de gătire a legumelor înăbușite va face gustul felului de mâncare mai rafinat și mai plăcut.

9. Pentru ca merele din charlotte să nu se sfărâme, dați bucățile de mere prin făină înainte de a le pune în aluat.

10. Pentru ca fasolea fiartă să nu se închidă la culoare, nu o acoperiți capac în timpul gătitului.

11. Pentru a face chiftelele mai fragede și mai gustoase, adăugați în carnea tocată ceapă sau cartofi răzuiți.

12. Marinarea cărnii de vită în maioneză cu cel puțin jumătate de oră înainte de gătire va face carnea mai moale și fragedă. Pentru a îmbunătăți gustul, puteți amesteca maioneza cu muștar pentru marinată.

13. Puteți da cărnii o crustă roșie, crocantă, ungând-o cu miere, suc de rodie sau țuică diluată cu apă înainte de coacere.

14. Puteți folosi nuci tocate în loc de pesmet obișnuit pentru pane. Sau amestecați-le. În acest fel, preparatul va fi și mai gustos.

15. Pentru a face supa mai gustoasă și mai sănătoasă, chiar înainte de a lua oala de pe foc, turnați în ea puțin suc proaspăt de morcovi.

16. Încercați să înlocuiți mai des sarea și oțetul cu suc de lămâie. Gustul de citrice nu va fi de prisos, va merge probabil în orice fel de mâncare. Și mâncarea va deveni mai sănătoasă.

17. Un praf de vanilie naturală (din păstaie de vanilie rasă), pus într-o salată de legume, va dezvălui perfect gustul acesteia.

18. Încălzește farfuriile înainte de a servi un preparat fierbinte și răcește farfuria înainte de a servi un preparat rece – gustul mâncării va fi mai echilibrat și mai bogat.

19. Adăugați un praf de sare în cafeaua măcinată înainte de preparare. Acest lucru va face gustul băuturii mai aromat.

Știați despre aceste trucuri? Spuneți-ne în comentarii. Dacă articolul vi s-a părut util, îl puteți distribui ca să îl citească și prietenii dvs.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!