De ce primim rau desi noi facem bine – karma vietii poate intarzia din anumite motive…

De ce primim rau desi noi facem bine – karma vietii poate intarzia din anumite motive…

Publicat de Larisa Moldovan pe 24 December 2018 in Dezvoltare Personala

“În viață nu primești niciodată ceea ce meriți, ci ceea ce negociezi.” – Thomas Edison

Cu toții așteptăm schimbări bune în viață: aşteptăm oameni importanți, nașterea copiilor, bunăstarea financiară, eliberarea de obiceiurile proaste, realizarea dorințelor și a viselor.

Problema este că cineva poate atinge obiective uriașe și poate progresa cu o viteză fantastică într-un singur an, în timp ce altcineva abia – abia îşi poate ,,căra” povara vieţii, depunând un mega efort şi trăind complexe mari.

Două femei care s-au orientat spre calea dezvoltării personale, ascultând aceleași prelegeri şi făcând aceleași practici, într-un an vor fi în puncte de dezvoltate total diferite.

Una va întâlni un om minunat, se va realiza în plan intelectual și va fi fericită, iar cealaltă va trăi perioade depresive şi se va gândi de ce nu este căsătorită.

De ce se întâmplă acest lucru? Este vreo problemă cu karma? Sau soarta e dificilă?

De fapt, motivul este într-adevăr karma. Doar că ea este ghidată de sistemul nostru permisiv, adică de maniera noastră de a percepe viaţa. Asta înseamnă că direcţia pozitivă sau negativă a vieţii noastre poate fi controlată, cu uşurinţă, la nivel psihologic.

Cum funcţionează sistemul permisiv al femeii?

El este un lanț al condițiilor ei psihologice, prin care ea percep lucrurile, care se reflectă apoi în realitate. Acest sistem psihologic este foarte important, pentru că anume el determină cantitatea şi calitatea schimbărilor din viaţa noastră.

Cât de repede pot apărea schimbările?

Ele apar exact în momentul când în subconştient eşti gata pentru ele. Vladimir Dolohov a spus: “Pentru o schimbare globală în viață este suficientă o secundă. Doar un moment de coştientizare profundă. Și după aia nu mai poți, niciodată, să trăiești ca înainte!”

Toate aceste condiții psihologice nu sunt altceva decât o pregătire mentală pentru a trăi, în sfârşit, schimbarea dorită. Cineva are nevoie de ani ca să se maturizeze mintal şi ca să poată lua o anumită decizie, în timp ce altcineva are un sistem permisiv flexibil și își poate schimba calitativ viaţa chiar mâine.

Ce condiții trebuie respectate, înainte de a începe să trăim fericit și să ne bucurăm de fiecare moment?

În primul rând, este foarte important să vă analizaţi limitele, chiar dacă acestea sunt foarte înguste și rigide. Uitaţi-vă la ele. Sunt în general fezabile? Și dacă nu, atunci întrebați-vă următorul lucru: “De ce nu-i pot permite dorinţei mele să se realizeze?” Și ascultați primul lucru care vă vine în minte. Răspunsul vine de obicei imediat.

În al doilea rând, decideți dacă vă este confortabil între aceste limite sau vă doriți îndeplinirea mai rapidă a dorințelor. Dacă vă este confortabil – atunci totul este bine. Iar dacă acestea nu vă aranjează, atunci există mai multe opțiuni pentru a schimba situaţia:

1. Training-uri, seminare actuale sau virtuale – acestea oferă, de obicei, un impuls permisiv puternic, în direcția cea bună.

2. Faceţi lucruri noi în proporție de 12 % pe zi – Pentru o conștientizare puternică este foarte stresant să schimbi totul dintr-o dată, aşa că pentru a provoca schimbări pozitive profunde este de ajuns doar să faceţi lucruri noi 12 % pe zi .

3. Înfuriaţi-vă. Folosesc această metodă periodic şi trebuie să accept că funcționează. Trebuie să credeţi în puterea conștiinței voastre. Să vă înfuriaţi – înseamnă să renunțaţi la toate condițiile într-o clipă și să permiteți dorinței să se împlinească, fără a depune vreun supraefort.

Aveți grijă de voi, investiți în voi şi fiţi blânde cu voi înşivă!

Sursa: psihologiadeazi.ro

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!