De ce oamenii tăcuți sunt mai deștepți și mai interesați decât toți ceilalți

De ce oamenii tăcuți sunt mai deștepți și mai interesați decât toți ceilalți

Publicat de Larisa Moldovan pe 11 January 2021 in Dezvoltare PersonalaPersonalitatePsihologieStiintaViata

Oamenii care vorbesc mai puțin decât alții se confruntă adesea cu neînțelegeri din partea celorlalți. Motivul este că aproape tuturor ne place să ascultăm bârfe suculente și povești nebunești. Cu abilitățile sale impecabile de comunicare, „sufletul discuțiilor” atrage întotdeauna atenția publicului.

Societatea este obișnuită să eticheteze persoanele tăcute drept niște simpli naivi și creduli. Dar tu, cel mai probabil, îți subestimezi adversarul, pentru că în spatele unei personalități nu prea încrezătoare în sine a unei persoane liniștite, s-ar putea ascunde o persoană cu o mare inteligență.

Mai jos sunt enumerate 7 motive pentru care oamenii liniștiți sunt mai inteligenți și mai interesați decât majoritatea celorlalți oameni.

1. Sunt buni observatori. Timpul pe care un extrovertit îl petrece comunicând și socializând cu alte persoane este folosit de un introvertit pentru a observa lumea din jurul său. Aceștia sunt gânditori și trec rapid de la un obiect de analiză la altul în minte. Mai întâi studiază oamenii și împrejurimile lor și abia apoi își formează o părere despre ei. Natura lor conservatoare și non-interactivă le oferă timp suficient pentru a observa, asculta și crea. Prin urmare, astfel de indivizi vorbesc mai puțin decât alții.

2. Prețuiesc și acceptă opiniile altora. Dacă nu vorbești prea mult, fii mândru de faptul că oamenii te iubesc pentru că odată cu tine se simt importanți și demni de a fi ascultați. Este nevoie de răbdare pentru a asculta cu atenție pe cineva, așa că folosiți această abilitate pentru a obține cât mai multe informații posibil. În plus, pe lângă dobândirea de noi cunoștințe, vă lărgiți viziunea asupra lumii și vă îmbunătățiți abilitățile de comunicare.

3. Sunt conștienți de cuvintele lor. Nu le place să bombănească neclar despre sentimente. Stilul lor este de „a vorbi la obiect”. Ei iau decizii pe baza propriilor observații și pe baza a ceea ce au de spus alții. Ei învață din greșelile extrovertitelor pentru a face singuri alegeri mai bune.

4. Se gândesc mai întâi și apoi răspund. Introvertiții nu trec niciodată la concluzii. Mintea lor puternică tânjește după informații cât mai complete. Tăcerea oferă creierului capacitatea de a gândi. Astfel, acești oameni se pregătesc să răspundă la orice întrebări (la care, cel mai probabil, nu vor trebui să răspundă deloc), ceea ce le oferă o înțelegere a universalității punctelor de vedere și a opiniilor. Pregătirea pentru o conversație înseamnă mai mult pentru ei decât doar implicarea verbală în ea.

5. Au mod independent de gândire. Întrucât viața socială a introvertitelor este aproape neobișnuită, ei apar rar în societate, reducând astfel probabilitatea de a fi influențați de ideile populare.

6. Sunt discipoli născuți în mod natural. Oamenii tăcuți se străduiesc întotdeauna să cunoască noi idei. Curiozitatea lor incredibilă îi face să învețe constant ceva nou. Urăsc bârfele și nu pentru că sunt creaturi antisociale! Astfel de indivizi petrec timpul scriind sau citind pentru a-și extinde orizonturile minții.

7. Au grijă de ei înșiși. Timpul petrecut singur, și nu într-o companie zgomotoasă, le oferă timp pentru căutări spirituale și dezvoltare personală. Acest lucru are un efect pozitiv asupra sănătății lor emoționale și mentale.

Așadar, data viitoare când începeți să judecați un introvertit după aspectul său, considerând că această persoană este incapabilă de comunicare normală, gândiți-vă din nou, pentru că ar putea fi unul dintre cei care au o minte ascuțită și un spirit rapid.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!