De ce nu este bine să împrumuți sarea

De ce nu este bine să împrumuți sarea

Publicat de Larisa Moldovan pe 17 February 2021 in SpiritualitateSuperstitii

Sarea este inevitabil prezentă în casa fiecărui om. Chiar dacă unii experți recomandă limitarea acesteia, deoarece poate provoca probleme cu sângele, ea a avut întotdeauna și va juca întotdeauna un rol important în viața oamenilor.

Superstițiile despre sare sunt cunoscute încă din cele mai vechi timpuri. Încă din acea perioadă era considerată un condiment extrem de valoros și de special. Sarea era considerată sacră, se spunea că, dacă era irosită sau vărsată, aducea nenorocire în casă. Potrivit unei teorii, se crede că Iuda a vărsat sare în timpul Cinei cea de Taină și de a apărut credința că vărsarea de sare aduce necazuri.

Sarea a fost folosită de-a lungul anilor în multe tradiții: la nunți, pentru femeile însărcinate, la nașteri și la botezul copiilor, deoarece a fost mereu asociată cu bogăția și prosperitatea. Tradițiile s-au schimbat de-a lungul anilor, dar elementele lor au rămas în multe culturi chiar și în ziua de astăzi.

O tradiție în țările noastre este să punem mereu sare pe masă. Motivul nu este doar o faptul că suntem gazde bune și dorim ca oaspeții să aibă sare la îndemână pentru a-și pune după gust în mâncare. Se crede că acest act de bunătate își are rădăcinile în convingerea că sarea te protejează împotriva invidiei și a ochilor răi și, prin urmare, trebuie să o punem întotdeauna lângă musafirii și vizitatorii din afara casei. De asemenea, se crede că o casă care rămâne fără sare este sortită sărăciei și foamei.

Există, de asemenea, convingerea că nu ar trebui să împrumutați sare, pentru că astfel vă veți da din noroc. În plus, în unele locuri nu este bine ca sarea să treacă din mână în mână, superstiția spune că ar trebui lăsată pe masă, unde fiecare persoană o poate lua singură. În ambele cazuri, se crede că transferul de sare poate duce la nefericire, la probleme între două persoane, la despărțiri.

Conform feng shui, dacă dați cu sare pe colțurile casei, vă veți proteja de scandaluri și probleme. Potrivit unei alte credințe, dacă puneți sare într-o cutie de lemn undeva sus în casă timp de trei zile, veți atrage stabilitate financiară.

Indiferent dacă credem sau nu în superstiții, nu putem nega faptul că sarea este unul dintre cele mai importante condimente din toate timpurile, deoarece dă gust mâncării ca prin magie.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!