De ce ne este greu sa spunem adevarul in fata unei persoane

"Să ne ridicăm și să fim recunsocători pentru că, chiar dacă nu am învățat multe astăzi, am învăța măcar puțin și dacă nu am învățat puțin cel puțin nu suntem bolnavi, iar dacă suntem bolnavi, cel puțin nu am murit; așadar, să fim recunoscători."– Buddha Cu totii ne suparam din cand in cand, ne pierdem speranta sau ne gandim ca lucrurile nu se vor redresa niciodata si ca probabil am ratat sansa de a avea o viata asa cum visam. Dar lucrurile nu trebuie sa fie asa. Nu trebuie sa traiesti captiv in depresie din cauza problemelor zilnice sau din cauza altor persoane din jurul tau. Atitudinea pozitiva devine un stil de viata. O data ce te obisnuiesti cu ea iti va fi mult mai usor sa apreciezi lucrurile frumoase din viata ta – vei zambi mai mult si te vei putea concentra mai bine pe lucrurile care sunt cu adevarat importante pentru fericirea ta. Iata cateva lucruri care sa iti aminteasca, din cand in cand, cat de frumoasa este viata: 1. Orice nu iti place la tine sau la viata ta poate fi schimbat; 2. Fericirea este chiar aici, in momentul prezent; 3. Meriti sa fii fericit; 4. Actiunile tale ii inspira pe ceilalti oamenii; 5. Cu fiecare greutate pe care o intampini si cu fiecare obstacol pe care il depasesti devii mai puternic; 6. Greselile sunt o experieta importanta, care te invata ce sa NU mai faci data viitoare; 7. In oricem oment poti intalni pe cineva care iti va schimba viata; 8. Indiferent cat de grea ti se pare situatia prin care treci in acest moment, tine minte doua lucruri:
  1. -putea fi mai rau
  2. -totul este trecator
9. Succesul nu depinde de varsta, gen, religie, aspect fizic, nationalitate, situatie materiala – acestia sunt doar factori secundari. daca ti-ai stabilit un obiectiv, ramai concentrat pe el, urmeaza-ti visul si crezi in tine insuti; 10. Daca astazi ai o proasta nu inseamna ca toata viata ta este un dezastru. Asteapta pana maine; 11. Dupa ploaie, apare intotdeauna soarele; iar dupa apus, urmeaza un rasarit superb; 12. Sunt oameni care te admira fara ca tu macar sa ai habar; 13. Nicio fapta buna nu ramane nerasplatita. Continua sa-i ajuti pe ceilalti, sa fii bun si rabdator, pentru ca va merita; 14. Ti se intampla ceea ce gandesti – continua sa gandesti pozitiv si lucruri bune ti se vor intampla; 15. Transforma rezultatele in motivatia de care ai nevoie ca sa mergi inainte; 16. Inainte de a avea o relatie buna cu cei din jur, trebuie sa ai o relatie buna cu tine insuti – sa te iubesti, sa te respecti, sa te accepti asa cum esti; 17. Viitorul este incert – asta este singura certitudine. In loc sa iti faci griji pentru ce s-ar putea intampla rau, bucura-te din plin ce ceea ce ti se intampla bun in prezent; 18. Supararile si dezamagirile din trecut nu au ce cauta in prezent. Invata din ceea ce s-a intamplat deja, treci peste si mergi mai departe cu deschidere pentru lucrurile noi care te asteapta; 19. Concentreaza-te pe lucrurile pe care le ai in viata ta. Desi iti doresti multe, ai deja destul de multe, trebuie doar sa constientizezi si sa fii recunoscator pentru ele; 20. Exista (cel putin) un moment in viata in care lucrurile sunt exact asa cum ar trebui sa fie. Ai incredere in cursul natural al vietii tale; 21. Toate problemele de sanatate au la baza stresul si un stil de viata nesanatos. Ca sa fii sanatos, adopta un stil de viata sanatos; 22. Esti unic – si nimeni nu iti poate lua asta; 23. Viata este plina de oportunitati – trebuie doar sa ai curaj sa le explrezi; 24. Iti poti transforma pasiunea in cariera si iti poti asigura un venit decent dintr-o activitate care pentru altii este doar un hobby; 25. Orice relatie poate fi salvata. invata sa fii sincer, sa iti ceri scuze si sa ierti. Ce ai mai adauga la acest articol? Scrie-ne parerea ta in comentariile de mai jos! Aici invatam impreuna despre viata! Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!
Publicitate

“Minciună este sâmburele care dă roade în toate pământurile, de aceea poate se cultivă cu atâta plăcere pretutindeni. Roadele ei însă sunt amare și seci.” – Vasile Conta

Am preferat întotdeauna adevărul spus “verde în faţă”, necosmetizat, indiferent cât de mult doare. L-am spus şi am pretenţia să mi se spună chiar dacă mă doboară. În final mă ridic la loc.

Este întotdeauna preferabil unei minciuni sau şuşotelilor spuse pe la colţuri. Am învăţat acest lucru din copilărie când, de frică să nu fiu certată, “omiteam” să spun părinţilor mai ales ce mergea rău la grădiniţă/şcoală.

Partea proastă e că tot aflau… aveam un noroc “chior” să se întâlnească pe stradă cu învăţătoarea/ profesoara şi să “afle”. Şi ieşea mai rău, fiindcă nu spusesem la timp. Aşa că, de atunci am decretat: mai bine să-l spui cu prima ocazie.

Nu ştiu de ce oamenilor le este frică să-l spună şi să-l audă? De ce nu recunosc lucruri care ar putea însemna ceva, care ar putea schimba totul. E grav să nu spui ce nu-ţi place la omul cu care îţi împarţi viaţa şi să te afunzi în minciună. E grav să nu spui ce nu-ţi place la oamenii de care eşti înconjurat, cunoştinţe sau prieteni (prea puţini).

În orice relaţie trebuie să existe sinceritate, fără ea nu ajungi nicăieri. De ce trebuie să te prefaci că nu te rănesc faptele şi vorbele celor din jur, că nu te doare? Ideal e să nu dai cu bumerangul (deşi cam acesta e stilul meu), dar să spui totuşi tot ceea ce te nemulţumeşte. N-ai de unde să ştii, poate reuşeşti să schimbi ceva în bine.

Pe unii îi vei pierde şi vei ajunge la concluzia că oricum ţi-ai pierdut timpul investind în ei. Dar unii (câţiva, cei care contează) vor rămâne. Alături de tine. Şi vor avea, la rândul lor, curajul să-ţi spună adevărul despre tine, despre greşelile tale, despre ce trebuie să corectezi.

Publicitate

Cu siguranţă niciunul dintre noi nu este perfect şi are nevoie din când în când de “palma” care să-l trezească la realitate.

Când vine vorba de prietenie, oamenii au impresia că discuţiile jenante trebuie evitate şi că trebuie să ne acceptăm aşa cum suntem. Eu nu am reuşit să duc până la capăt o astfel de prietenie. Care, în final, se bazează pe minciuni.

Eu cred în prietenia bazată pe altruism, sinceritate, comunicare maximă, pe săritul în ajutor la nevoie, pe luarea de atitudine în public în cazul în care prietenii sunt “atacaţi”. Fără să-mi fie frică că voi fi bârfită sau trădată. Şi aş vrea să primesc acelaşi lucru în schimb. Aş vrea să ştiu că există oameni care să sară şi ei “la bătaie” pentru mine.

Prietenia are căutare încă în zilele noastre tocmai din cauză că este atât de rară. Câţi dintre noi se pot lăuda că au măcar un prieten adevărat? Unul singur! Ar fi de ajuns.

E o virtute să poţi spune adevărul în zilele noastre. Dar trebuie să înveţi să o faci în aşa fel încât să nu-l “dărâmi” de tot pe celălalt. Le poţi zâmbi duşmanilor la nevoie, poţi evita conflicte, dar nu poţi avea prieteni adevăraţi dacă nu eşti sincer cu ei.

“De ce să eziţi? Riscă! Riscă totul! Nu te mai lua după alţii, după vorbele lor. Fă lucrul cel mai greu de pe acest pământ. Îndrăzneşte să fii tu însuţi. Înfruntă adevărul.” (Katherine Mansfield)

“Cea mai obișnuită minciună este aceea pe care ne-o spunem nouă înșine.” – Friedrich Wilhelm Nietzsche

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!


Publicitate


Alte Articole