De ce este dificil pentru oamenii inteligenți să fie fericiți

De ce este dificil pentru oamenii inteligenți să fie fericiți

Publicat de Larisa Moldovan pe 7 February 2021 in Dezvoltare PersonalaPersonalitatePsihologieSpiritualitate

Fiecare persoană își dorește să fie fericită, dar să înțeleagă sentimentul fericirii în moduri diferite. Și cu cât intelectul unei persoane este mai înalt, cu atât este mai dificil să obții fericirea. De ce este atât de dificil pentru o persoană inteligentă să devină fericită?

Psihologii au identificat factorii care îngreunează persoanele cu inteligență ridicată să se simtă complet satisfăcuți.

Ce vă afectează nivelul de fericire

1. Au standarde ridicate

Oamenii inteligenți știu bine ce și-ar dori să realizeze în viața lor și își mențin standardele ridicate. În același timp, nu se vor mulțumi cu mai puțin. Aceste cerințe sporite se aplică tuturor categoriilor din viața acestora – iubirii, profesiei, altor domenii ale vieții. Însă realitatea refuză să satisfacă cererile exagerate și sunt adesea chinuiți de dezamăgire în realizările lor și în construirea de relații cu ceilalți.

2. Caută mereu un sens

Oamenii inteligenți sunt incapabili să se bucure de prezent, deoarece sunt întotdeauna ocupați să caute un sens la tot ce se întâmplă. Capacitatea lor de cunoaștere domină toate celelalte simțuri. Mintea funcționează constant, chiar și atunci când este mulțumită. Momentul prezent nu este suficient pentru minte; ea gândește deja la viitor.

3. Fericirea înseamnă liniște sufletească

Inteligența poate fi caracterizată ca o minte care nu vrea să se odihnească. O persoană fericită este mulțumită de ceea ce are deja iar, pentru o persoană inteligentă, nimic nu este suficient niciodată. Ajuns la un vârf, se străduiește spre necunoscut, în căutarea unor noi realizări și nu are timp să se bucure de ceea ce a realizat.

4. Analizează totul

Persoanele dezvoltate intelectual se străduiesc constant să analizeze și să rezolve totul. Întotdeauna caută răspunsuri la întrebările lor și, când în cele din urmă le găsesc, se dovedesc a fi neplăcute sau distructive.

5. Stima de sine scăzută

Acești oameni au tendința de a-și oferi cea mai mică stimă de sine, deoarece se compară cu cei mai de succes, mai deștepți, frumoși și așa mai departe. Desigur, ei se critică constant și nu vor să accepte neajunsurile lor, ci doar să se împace cu ei. Încearcă în mod constant să se ridice la standarde cât mai înalte, eșuează și se învinovățesc.

6. Lipsa comunicării

Persoanele inteligente pot fi înțelese doar de persoane la fel ca ele. Nu sunt interesați să comunice cu oameni mai slabi în inteligență. Însă este dificil să găsești un interlocutor la fel de inteligent, iar cu ceilalți, oamenii inteligenți nu pot avea o comunicare strânsă.

7. Fragilitate crescută

Orice afirmații derizorii sau negative despre realizările lor pot arunca intelectualii în cea mai severă depresie. În mod constant nu au încredere în talentul lor și se tem să nu-și piardă capacitatea de a crea. Rareori realizează o creștere în carieră și sunt adesea subordonați oamenilor mult mai puțin educați.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!