De ce bărbații au sfârcuri dacă nu trebuie să alăpteze? 9 organe umane, al căror scop mulți oameni nu-l cunosc

De ce bărbații au sfârcuri dacă nu trebuie să alăpteze? 9 organe umane, al căror scop mulți oameni nu-l cunosc

Publicat de Larisa Moldovan pe 13 December 2022 in CuriozitățiStiintaViata

Și în secolul 21, corpul uman are încă organe ale căror funcții nici măcar oamenii de știință nu sunt pe deplin familiarizați. Astăzi vorbim despre organele de care am auzit cu toții, dar nu știm cu adevărat de ce sunt necesare.

Epifiza – Glanda pineală

Această glandă produce hormonul melatonină. Este produs doar pe întuneric și reglează ritmurile zilnice.

Unii pești, amfibieni și reptile au un ochi parietal (sau al treilea) în locul glandei pineale. Ea percepe intensitatea luminii, dar nu produce o imagine. Are o retină și un analog al cristalinului, iar funcția sa este similară cu cea a glandei pineale umane – reglarea ritmurilor zilnice.

Este posibil ca atunci când ezoteriştii vorbesc despre al treilea ochi, să se refere la glanda pineală. Dar glanda noastră pineală nu mai are funcții asemănătoare vederii.

Coccis

Mulți oameni știu că coccisul este o coadă rudimentară, dar are multe funcții importante. Servește pentru atașarea multor mușchi și ligamente necesare funcționării intestinelor și organelor sistemului genito-urinar.

În plus, coccisul joacă un rol în distribuția sarcinii fizice atunci când se schimbă poziția corpului.

Apendice

La animalele erbivore, bacteriile care trăiesc în el participă la digestia celulozei. Cel mai rău lucru este că apendicele se poate inflama, și va trebui îndepărtat de urgență. Prin urmare, pentru o lungă perioadă de timp în SUA a fost o regulă de eliminare a apendicelui tuturor nou-născuților. S-a dovedit că după aceea, copiii au rămas în urmă în dezvoltarea fizică și psihică, s-au îmbolnăvit mai des.

Apendicele este un fel de „fermă” pentru bacteriile benefice care trăiesc în intestinele noastre. Este mai dificil pentru persoanele cu un apendice îndepărtat să se recupereze după intoxicație, iar imunitatea lor scade și ea.

Amigdale (glande)

Amigdalele sunt grupuri de țesut limfoid situate în nazofaringe. Ne protejează de bacteriile și virușii pe care îi inhalăm în cantități mari în fiecare zi. Uneori, o dată cu inflamația prelungită a amigdalelor, acestea devin o sursă de infecție, în loc să protejeze organismul. Apoi, medicul vă poate sfătui să le îndepărtați.

Rolul imunologic complet al amigdalelor este încă neclar.

Sfarcurile la barbati

Apariția lor se datorează faptului că imediat după concepție, cromozomul Y este inactiv și toți embrionii încep să se dezvolte în același mod. Abia în a doua lună de dezvoltare embrionară, genele ei sunt activate. Apoi, gonadele primare ale bărbaților viitori se transformă în testicule și încep să producă hormoni masculini. Sub influența lor, au loc o mulțime de schimbări. Dar sfârcurile rămân.

Splina

Chiar și Galen considera splina un organ „plin de mister”. Funcțiile sale nu sunt pe deplin înțelese, cu toate acestea, iată principalele:

  • produce limfocite și anticorpi;
  • distruge eritrocitele vechi, ale căror rămășițe sunt trimise la ficat;
  • este un depozit de sânge, eliberat în timpul efortului fizic.

Sinusuri paranazale

Încă nu există un consens cu privire la funcțiile lor. Potrivit diferitelor versiuni, sinusurile:

  • reduc masa relativă a oaselor craniului;
  • participa la formarea vocii, acționând ca un rezonator;
  • în caz de răni, acţionează ca un tampon anti-şoc;
  • încălzește și umezește aerul inhalat.

Timus (glanda timus)

Timusul produce limfocite T care luptă împotriva virușilor și infecțiilor. Mai mult, acest lucru se întâmplă cel mai intens în primii 2-3 ani de viață, iar apoi funcția sa începe să se estompeze. Până la vârsta de 30 de ani, dispare aproape complet, iar la vârstnici, de regulă, nu rămâne nici o urmă din glanda timus. Probabil de aceea timusul este numit glanda tinereții.

Organul vomeronazal (Organul lui Jacobson)

Acest organ este bine dezvoltat la animale. Cu ajutorul lui, acestea recunosc substanțele volatile care depășesc puterea simțului obișnuit al mirosului. De asemenea, este folosit de animale pentru a prinde feromoni. Poate ai observat că pisica ta adulmecă ceva cu gura deschisă? Acest lucru se datorează faptului că organul său vomeronazal este situat pe cerul gurii.

Și oamenii au acest organ, dar este mult mai puțin dezvoltat și arată ca o mică depresiune în cavitatea nazală. Nu este încă clar dacă include vreo funcție.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!