De ce amorțesc mâinile: 7 probleme de sănătate care sunt semnalate de amorțirea mâinilor

De ce amorțesc mâinile: 7 probleme de sănătate care sunt semnalate de amorțirea mâinilor

Publicat de Larisa Moldovan pe 5 December 2020 in SanatateViata

Fiecare persoană a trebuit să se intereseze de sănătate dacă are senzația de amorțeală la nivelul piciorului sau a brațului, însoțită de o ușoară furnicătură sau senzație de arsură.

Adesea, acest lucru se datorează unei tulburări temporare a circulației sângelui la nivelul membrelor, datorită comprimării vaselor de sânge și a terminațiilor nervoase. Trebuie să începeți să vă mișcați sau să schimbați poziția, iar senzația de amorțeală va dispărea.

Și totuși, o poziție incomodă în timpul somnului, din păcate, nu este singurul motiv pentru amorțeală mâinilor. Dacă observați o senzație de amorțeală a membrelor tot mai des și nu dispare repede, ar trebui să fiți precaut, deoarece amorțeala poate fi unul dintre simptomele unei boli grave.

Cauzele amorțirii mâinilor.

Osteocondroza cervicală.

Orice anomalie a coloanei cervicale care apasă pe un nerv poate provoca amorțeală la nivelul mâinilor, precum și dureri de cap și probleme de concentrare. Începeți să vă analizați modul în care stați pe scaun sau în pat și să faceți exerciții speciale. Cel mai bine, desigur, este să vizitați un medic, el va prescrie examinări pentru a identifica cauza.

Scleroză multiplă.

Scleroza nu înseamnă doar pierderea memoriei, ci o boală neurologică gravă. Ca urmare a deteriorării membranelor nervoase ale creierului și măduvei spinării, are loc o presare impulsurilor nervoase. Sensibilitatea scade și mâinile se pot simți amorțite. Dacă sunt excluse alte cauze ale amorțirii mâinilor, este bine să consultați un neurolog.

Sindromul tunelului (sindromul tunelului carpian).

Este adesea observat la persoanele ale căror activități sunt asociate cu munca zilnică folosind mâinile (programatori, croitorii, muzicieni). Mișcările repetitive ale degetelor determină umflarea tendoanelor care trec prin canalul îngust. Nervul din canal este sugrumat iar persoana simte amorțeală și o senzație neplăcută de furnicături în mână (mai ales dimineața). Asigurați-vă că contactați un neurolog, deoarece în forma sa avansată, această boală este plină de complicații, până la atrofierea mușchilor degetului.

Tromboza venoasă a membrului duce, de asemenea, la amorțeală.

Tromboza încetinește circulația sângelui, astfel încât livrarea substanțelor importante pentru menținerea funcțiilor membrelor este afectată. Tromboza este plină de edem și alte complicații grave (gangrena, separarea trombului), prin urmare, boala necesită în mod necesar un diagnostic și un tratament adecvat.

Anemia și diabetul zaharat sunt adesea însoțite de o circulație slabă la nivelul extremităților și, ca urmare, de amorțeală.

Nevralgia plexului brahial , precum și procesele inflamatorii prelungite în țesuturile din jur, pot provoca sindromul durerii urmat de amorțeală a mâinii.

Accidentul vascular cerebral este cea mai periculoasă cauză de amorțeală a mâinilor. Dacă amorțirea mâinilor este, de asemenea, însoțită de tulburări de vorbire și vedere, o ambulanță trebuie chemată imediat!

Am prezentat principalele cauze posibile ale amorțirii mâinilor. Dacă sunteți îngrijorat în mod constant de disconfort la nivelul membrelor, nu doar după o poziție incomodă în timpul somnului, consultați imediat și consultați un medic.

Nu ignorați astfel de simptome, deoarece acestea se pot transforma într-o boală cronică gravă.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!