De câte ori pe an este normal să răcim? Explicația medicului

De câte ori pe an este normal să răcim? Explicația medicului

Publicat de Larisa Moldovan pe 15 September 2021 in Remedii NaturisteSanatate

Potrivit medicilor, corpul unui adult, dacă este sănătos, nu ar trebui să răcească des.

“Pentru un adult, este considerat normal să te îmbolnăvești de infecții respiratorii acute și infecții virale respiratorii acute de până la trei ori pe an.”

Medicul a spus că numărul normal de răceli la copiii cu vârsta cuprinsă între 3 – 5 ani este de până la cinci ori pe an, dar nu mai mult.

Dacă infecțiile care cauzează simptomele caracteristice ale răcelii obișnuite atacă corpul și îl îmbolnăvesc mai des, acest lucru poate indica o sănătate slăbită, o imunitate slabă.

Cu toate acestea, este imposibil să trageți singuri o concluzie despre acest lucru pe baza numărului de infecții virale, a subliniat specialistul. Acesta a menționat că astăzi, mulți oameni sunt inerenți anxietății excesive cu privire la propria sănătate. El a sfătuit pacienții să evite auto-medicația și să nu ia nicio măsură pentru întărirea imunității, pe baza propriilor lor considerații în acest sens. Orice tratament în această problemă ar trebui să vină strict de la un medic.

Cine se poate confrunta cu complicații după o răceală?

Medicul afirmă că, pentru unele categorii de pacienți, banala răceală amenință dezvoltarea unor complicații grave. Acesta a precizat că bronșita, sinuzita, infecțiile bacteriene și alte infecții virale respiratorii acute sunt posibile complicații ale răcelii.

Acesta a mai explicat, de asemenea, și cine se poate confrunta cu complicații după o răceală:

  • persoanele fumătoare,
  • persoanele în vârstă,
  • persoanele cu diabet zaharat
  • persoanele care au un sistem imunitar slăbit.

Medicul a subliniat că atunci când corpul este sănătos, pacientul trece destul de ușor de răceli și alte infecții respiratorii.

Cele mai simple remedii populare dovedite și eficiente pentru răceli

№ 1: cel mai simplu

Dacă aveți o răceală, preparați mai întâi un ceai negru sau verde slab, la care adăugați 1 linguriță de miere și câteva felii de lămâie. Este foarte important să nu adăugați miere și lămâie în apa clocotită pentru a-și nu-și pierde nutrienții. Băutura se consumă într-o cantitate „cu cât mai mult, cu atât mai bine”.

№ 2: cel mai delicios

Faceți ceai din flori uscate de tei, adăugați fructe de pădure uscate și frunze de zmeură. Apoi se lasă la infuzat 30 de minute. Dacă nu aveți zmeură, este potrivită și gemul de zmeură. Acest remediu este un diaforetic excelent. Și în zmeură, ca și în alte remedii tradiționale anti răceală, regăsim o cantitate mare de vitamina C, care stimulează sistemul imunitar.

№ 3: cel mai hrănitor

Sirop cu lapte. Într-un litru de lapte, diluați 4-5 linguri de miere, un vârf de zahăr vanilat, nucșoară și scorțișoară, câteva boabe de ienibahar și frunze de dafin. Amestecul trebuie pus la aragaz și adus la punctul de fierbere apoi lăsat la infuzat timp de aproximativ 5 minute. Acest remediu se bea de obicei noaptea datorită efectului său calmant. Laptele are grijă de gâtul iritat, în plus, conține multe enzime benefice care susțin sistemul imunitar.

№ 4: de sărbători

Vinul fiert este un remediu popular excelent pentru răceli și doar o băutură delicioasă, sănătoasă, încălzitoare! Se amestecă condimentele, se adaugă 100 ml de apă, se fierbe, se ia de pe foc, se lasă 10 minute. Tăiați portocala felii. Se amestecă vinul, decoctul de condimente, zahăr și felii de portocale. Aduceți la fierbere, dar nu fierbeți! De asemenea, puteți adăuga miere, mere și stafide la vinul fiert.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!