Daca vrei sa fii fericita, elimina din viata ta lucrurile care te ranesc…

Daca vrei sa fii fericita, elimina din viata ta lucrurile care te ranesc…

Publicat de Larisa Moldovan pe 23 August 2018 in De Suflet

Încetează să mai faci aceste lucruri care te rănesc

1. Nu lăsa oamenii să-ți respingă sentimentele sau să te minimalizeze – Nimeni nu trăiește în corpul tău. Nimeni nu vede prin ochii tăi. Nimeni nu poate experimenta ceea ce simți tu. Și din acest motiv nimeni nu are dreptul să-ți spună ce și cum ar trebui să simți, sau să te judece. Sentimentele tale sunt importante, în primul rând pentru tine. Nu permite nimănui să te aducă la „normalitate”.

2. Nu regreta deciziile pe care le-ai făcut – Dacă regreți deciziile luate în trecut, oprește-te. Amintește-ți că ai luat cea mai bună decizie, bazându-te pe circumstanțe și pe cunoștințele care le aveai în momentul respectiv. Aceste decizii nu le-a luat persoana formată de astăzi, ci tu într-o altă etapă în care erai mai puțin experimentată. Dacă ai fi pusă în fața lor acum, probabil ai face alte alegeri. Așa că, lasă-te în pace. Timpul și experiența te face mai înțelept, mai bogat și te ajută să iei deciziile corecte pentru tine și pentru cei dragi ție.

3. Nu-i trata pe cei care te iubesc ca pe o obligațiune – Într-o zi, dintr-un motiv sau altul îți vei da seama că cineva îți lipsește. Și motivul nu este că nu l-ai văzut sau că nu ați vorbit de mult timp. Prețuiește fiecare moment petrecut cu cei dragi și încearcă să o faci cât mai des.

4. Nu lăsa ca egoismul tău să te controleze – Uneori singuri luăm decizia de a nu fi corecți, nu pentru că într-adevăr am făcut ceva greșit, ci pentru că apreciem relația cu unii oameni mai mult decât propria mândrie. Când doi oameni care se iubesc se ceartă, ambii sunt greșiți. Pun unele probleme mai presus decât relația de prietenie sau de dragoste. Într-o astfel de situație este corect cel care recunoaște primul că a greșit și își cere scuze.

5. Nu te implica în fiecare ceartă prostească care îți apare în drum – Faptul că ești puternic nu înseamnă că trebuie să te oprești și să te implici în oricare ceartă. Faptul că ești puternic nu înseamnă că trebuie să răspunzi cu replici dure și nici nu înseamnă că trebuie să insulți pe cineva. Fii superior lor, nu te coborî la nivelul acestor oameni.  Păstrează-ți calmul și demnitatea.

6. Nu lăsa negativismul să-ți acapareze sufletul – Indiferent de cât de multă negativitate se varsă peste tine, nu este necesar să stai în calea ei și să o lași să te distrugă. Tu ești cel care decide cum să sa comporte cu propriul suflet. Și doar conținutul gândurilor tale determină dacă ești sau nu fericit. Deci, fii pozitiv. Cele mai bune zile din viața ta sunt în viitor.

7. Nu forța iubirea – O relație personală sănătoasă – este o relație în care doi oameni își acceptă trecutul, susțin viitorul împreună și se iubesc suficient de mult încât să-și asigure viitorul. Găsește-ți un partener care nu se va lipi de tine până te va sufoca, ci te va încuraja să crești, îți va permite să ieși din scorbura voastră în lumea largă și va avea încrederea că te vei întoarce înapoi. Iată dragostea adevărată și crede-mă, merită să o aștepți.

8. Nu-i ține pe cei care nu vor să-ți fie aproape – Da, uneori despărțirea poate fi foarte dureroasă, dar dacă o persoană nu vrea să fie cu tine și tu o ții, îți va fi și mai dureros. Dacă cineva nu-ți răspunde cu aceeași monedă înseamnă că nu ai însemnat nimic pentru el. Singurii oameni pe care trebuie să îi ții lângă tine, sunt cei care își doresc să te aibă alături.

9. Nu ignora sfaturile persoanelor – Cea mai proastă minciună este cea pe care ne-o spunem noi înșine. Un prieten adevărat îți va spune adevărul, oricât de neplăcut ar fi. Da, poate cineva nu te place, dar nu este un lucru comun pentru toți oamenii. Pentru unii oameni ești de neînlocuit și, din acest motiv, îți vor spune adevărul pe care-l negi în subconștient.

10. Nu renunța. Niciodată – Niciodată nu știi ce se poate întâmpla mai departe. Sunt perioade în care nu știi încotro să o apuci, simți că ești pierdut, vrei să te întorci înapoi, iar fiecare kilometru pare a fi o eternitate. Dar, indiferent de cât de speriat și obosit ai fi, nu ai o altă cale de ieșire, decât să respiri în continuare, să privești drumul din fața ta, să mergi înainte și să fii sigur că destinul nu te va părăsi.

Sursa: devorbacutine.eu

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!