Daca stiai asta la tinerete, acum poate erai altcineva!

Publicitate

Ai regretat vreodata ceva si ai spus: „Mi-as fi dorit sa fi stiut lucrul acesta cand eram mai tanar”? Atunci te numeri printre cei care au invatat din propriile greseli si care nu au trecut prin viata ca rata prin apa, cum se zice.

Citeste in continuare cateva lectii pe care ar fi bine sa le inveti inca din tinerete, pentru a nu ajunge sa regreti mai tarziu.

Nu trebuie sa astepti situatia perfecta sau momentul perfect, pentru ca nu exista. Fa ceea ce simti ca trebuie facut atunci cand trebuie

De multe ori amani si amani, si amani, si amani, dar asta nu inseamna ca o sa vina clipa perfecta. Facand acest lucru te trezesti spunand:

„Daca faceam asta cand trebuia, acum nu mai pateam asa ceva”.

Cu cat incepi sa economisesti mai repede, cu atat mai bine. Niciodata nu va veni momentul in care sa nu ai nevoie de bani si sa ajungi sa ii economisesti, asa ca este bine sa incepi cat mai devreme. Nu iti face probleme ca nu o sa ai ce sa faci cu banii, mereu se va ivi ceva.

Esti muncitor? Foarte bine, insa trebuie sa lucrezi si cu mintea. Nu mai este de ajuns sa fii doar harnic, trebuie sa si gandesti atunci cand pui in practica ceva.

Lucurile nu merg intotdeauna asa cum planifici. Este posibil sa ai un scenariu perfect pentru ceea ce urmeaza sa se intample, dar un mic detaliu sa dea totul peste cap. Mai exact, tu crezi ca stii ce vrei sa faci in viata, dar destinul s-ar putea sa aiba alte planuri pentru tine.

Alegeti cariera in functie de ceea ce iti place sa faci, nu in functie de bani. Este adevarat ca partea financiara este importanta, insa daca nu iti face placere sa fii acolo, ajungi sa fii foarte stresat si neferict. Mai bine mai putini bani si fericit decat un salariu mare si fara chef de viata.

Publicitate

Nu este adevarat ca parintii tai nu stiau prin ce treci sau nu stiau ce simti. Parintii tai nu erau dusmani, oricat ai fi crezut ca fac totul impotriva ta. Sunt sanse ca la maturitate sa ajungi sa regreti ca nu i-ai ascultat.

Cand iti interziceau sa faci ceva sau nu te lasau sa mergi undeva cu prietenii nu o faceau doar ca sa te supere.

Sanatatea este cel mai de pret lucru pe care il ai. In adolescenta crezi ca esti invincibil si ca poti sa faci orice fara sa ti se intample nimic.

Cand ai in jur de 20 de ani mananci orice fara sa crezi ca la un moment dat toate gustarile de tip fast food vor intoarce armele impotriva ta.

La fel se intampla cu fumatul si alcoolul.

Nu ai cum sa fii placut de toata lumea si sa ii multumesti pe toti mereu. Daca incerci sa fii prieten cu toti si sa le faci pe plac, o sa iti consumi mult prea mult timp pentru fericirea altora uitand de a ta. Totusi, nu trebuie sa fii tot timpul pus pe cearta.

In liceu varsta de 20-30 de ani pare indepartata si spui: „Lasa ca am timp de toate”. Apoi te trezesti la 30-35 de ani ca nu ai facut nimic din ceea ce visai. Asta nu inseamna sa nu te bucuri de fiecare etapa din viata ta, insa fa ceea ce trebuie atunci cand este momentul.

Poti sa iubesti din toata inima la orice varsta, dar la fel de adevarat este si faptul ca timpul vindeca ranile. Cand te desparti de prima mare iubire crezi ca lumea se sfarseste, insa peste cativa ani o sa te amuzi gandindu-te la cate ore ai pierdut plangand.

Poate cea mai importanta lectie pe care o invatam la maturitate este aceea ca trecutul nu poate fi schimbat, asa ca atunci cand faci ceva gandeste-te de doua ori la cum vei privi asta peste cativa ani.

Gandeste Pozitiv!

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala

Cum sa recunosti sau sa devii o persoana care inspira incredere si respect!

Publicitate

Un părinte care îi promite copilului ceva şi apoi nu se ţine de cuvânt – că ce ştie el, şi-aşa e mic şi prost – să nu se mire dacă nu va fi respectat, şi copilul se va duce să-şi spună altcuiva secretele, cuiva care îi inspiră încredere.

Un şef care urlă şi trânteşte uşa în sala de şedinţe, să nu se mire că subalternii lui îl vorbesc pe la spate şi îl ridiculizează.

O iubită geloasă şi isterică să nu se mire că iubitul ei nu-i va spune când – şi nu chiar fără “contribuţia” sa – se va îndrăgosti, într-o bună zi, de alta.

Şi tot aşa. Nimeni nu-i perfect, aproape sigur cu toţii dăm dovadă de slăbiciuni la un moment dat. Totuşi, tuturor ne place să fim respectaţi şi să se spună despre noi că suntem persoane de încredere.

Aşa că m-am gândit şi am construit un fel de portret robot al celui care reuşeşte aceasta. Cel care inspiră încredere şi respect…

1. Are scopuri clare şi precise. Nu trăieşte după cum îl duce valul. Când spune că face un lucru, chiar îl face. Îşi ţine promisiunile. De-aia toată lumea ştie că se poate baza pe el.

2. Iubeşte oamenii. Trăieşte după principiul “Ce ţie nu-ţi place, altuia nu-i face”. În general, reuşeşte să nu calce pe nimeni pe bătături, şi asta datorită inteligenţei emoţionale, nu pentru că e vreun mototol.

3. Ştie să fie prieten. Nu e genul “dă-mi, fă-mi”. Ăla care te sună de două ori pe an, numai ca să-ţi ceară să-l ajuţi cu ceva. Chiar îi pasă de ceilalţi, are răbdare să-i asculte şi să-i înţeleagă.

4. Îşi controlează nervii. Într-o situaţie dificilă, e mai degrabă preocupat să găsească soluţii decât să se oftice că nu i-a ieşit. Şi în niciun caz nu urlă isteric.

5. Nu dă vina pe alţii. Dacă îi faci un reproş, vrea să înţeleagă sincer unde a greşit, nu sare să se justifice şi să-şi scape pielea. Şi da, e omul lui “mea culpa”.

Publicitate

6. Nu se dă mare. Cât de bun ar fi el dacă ar fi preşedinte şi cât de praf sunt ăia care sunt acum la putere. Cât de bine a reuşit el şi cât de proşti sunt toţi ceilalţi.

7. E generos. Atât cu lucrurile materiale, cât şi cu cele pe care le-a înţeles. Dacă îl întrebi un lucru, are răbdare să-ţi explice, nu te ia la mişto că nu ştii.

8. Înţelege şi alte puncte de vedere. Chiar dacă şi-l susţine pe al lui. Lasă deschisă o portiţă pentru a înţelege mereu mai mult. Dacă adevărul suprem nu e chiar aşa cum credem noi în momentul ăsta?

9. Nu se smiorcăie tot timpul. Ca şi cum ar cere din start un loc privilegiat – ceea ce, de ce să nu recunoaştem – este o dovadă de orgoliu nesfârşit.

10. Are curaj. Cineva spunea la un moment dat că “frica este refugiul celor slabi”. Când rămâi paralizat mereu pradă aceloraşi frici, nu vrei să te mişti din locul de unde te afli. Cine ai vrea să te respecte pentru asta?!

11. Poate să ţină un secret. Chiar îşi dă seama când trebuie să protejeze identitatea sau sentimentele cuiva.

12. Ştie să spună “mulţumesc”. Chiar dacă trebuie să-l adreseze cuiva “inferior”. Ştie să-i fie recunoscător lui Dumnezeu. Şi nu i se pare că este ceva care i se cuvine fără efort.

13. Are încredere în sine. Asta se transmite. Îi contaminează pe ceilalţi. E cel mai bun argument pentru ei. Pentru că, dacă tu însuţi n-ai reuşit să te crezi, cine altcineva şi cum ar putea să o facă?

…şi lista poate continua. Probabil că nu sunt mulţi care pot să le bifeze cu sinceritate pe toate. Am scris pe listă şi motive pentru care eu însămi nu inspir încredere şi respect. De-aia zic că merită să ne punem problema. Să vedem dacă putem ca să facem ceva şi să fim mai buni. Nu-i aşa?

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala