Daca nu pretuiesti ceea ce ai, vei regreta dupa ceea ce ai avut….

Daca nu pretuiesti ceea ce ai, vei regreta dupa ceea ce ai avut….

Publicat de Larisa Moldovan pe 17 November 2019 in Dezvoltare Personala

Cu siguranța ni se întâmplă să apreciem un lucru la valoarea sa reală, de-abia după ce nu-l mai avem. Iată doar câteva argumente :

– înțelegem ce mare lucru este să fii sănătos atunci când ești bolnav, adică atunci când ți-ai pierdut sănătatea. ” Sănătatea este o comoară pe care puțini știu să o prețuiască deși aproape toți se nasc cu ea.”(Hipocrate )

– când ești copil, vrei să fii matur, iar când ai ajuns la bătrânețe, privești cu nostalgie la anii copilăriei.

– doar când ți-ai pierdut prietenul (de vreme rea) , sau pe cei apropiați realizezi ce ai pierdut

– „nu știi să prețuiești dinții, cât timp îi ai.”(proverb românesc)

Se spune că trăia cândva într-o casă din munți un om care moștenise o statuie veche.

O ținea undeva într-un colț al curții între buruieni. Într-o zi, a trecut prin zonă un drumeț care observă dincolo de gard statuia neîngrijită. Îi propuse stăpânului casei să-i cumpere sculptura cu un ban de argint. Omul se învoi pe loc. Dădu statuia gândindu-se satisfăcut în sinea lui la ce afacere bună făcu.

După o vreme, omul nostru a fost nevoit să meargă la oraș după niște cumpărături. În fața unei clădiri, văzu o mulțime de oameni care așteptau la coadă să intre. Lângă intrare, un om striga din când în când: „poți vedea una dintre cele mai frumoase statui din lume dacă plăteşti 2 arginți”.

Omul fu foarte curios. Se așeză la coadă, plăti doi arginți și intră. Înăuntru era expusă statuia pe care el o avusese în curte atâția ani și pe care o vânduse cu un argint. Și de-abia acum când n-o mai avea, a înțeles cât de valoroasă este.

Așadar , trebuie să punem mare preț pe ceea ce avem până nu e prea târziu, asta pentru că, după, regretele sunt de prisos. Aș adăuga , așa mai pe un ton de „mucalit” că trebuie să prețuim ce avem atunci când avem… degeaba mai regretam după !

Este de preferat să profităm de tot timpul în care putem fi alături de cei pe care îi iubim cel mai mult în viața asta (alta nu avem)! Nu știm ce ne poate aduce ziua de maine. Să nu lăsam ca o clipă de ură, un moment de durere, să ne fure bucuria unui minut care poate să ne lumineze toată viața și să ne dea puterea de a păși înainte pe drumul vieții. Singura clipă în care putem sa folosim timpul în favoarea noastră este prezentul, trecutul nu se mai poate schimba, iar viitorul nu îl cunoaștem.

PRETUIEȘTE ceea ai , ASTĂZI !

Ati auzit frecvent indemnul” pretuieste ceea ce ai” insa eu va indemn sa va pretuiti voi pe voi, ca ulterior sa-I puteti pretui pe altii.

Cand tu te pretuiesti si lumea te va pretui, cand tu vei fi puternic, toti te vor cauta. Omul nu are prieteni, insa succesul sau da!

Deci indiferent cat de tristi suntem, trebuie sa intelegem ca puterea si rezolvarea problemelor voastre vin, doar atunci cand renuntati la tristete!

Dumnezeu iti trimite semne , te ajuta sa te ridici si nimic nu este intamplator.

Si acest gand, mesaj trimis din suflet, iti spune sa te ridici. Faceti asta!

Va doresc fericire iubiții mei si sa fiti puternici !

„Sa va manance raiul! ”

Opinia specialistului

„Obții ce vrei când te bucuri de ceea ce ai“, spune Robin Sharma, expert în dezvoltare personală și leadership.

El spune, inspirat de filosofia lui Nelson Mandela, că ar trebui să ne bucurăm pentru că am ajuns atât de departe și să fim recunoscători pentru că am parcurs atât de mult din călătoria numită „viață“. Să trăim în prezent și să ne amintim de darurile primite. Cu aceste daruri vin și marile responsabilități. Fiecare om are „datoria de a străluci“. Nu trebuie să ne culcăm pe laurii victoriei și să devenim prea mulțumiți de noi înșine. Trebuie să ne folosim de talentele noastre pentru a face, a fi și a vedea mai mult.

„Bucurați-vă de ceea ce aveți deja, apoi obțineți ceea ce doriți. Savurați urcarea muntelui, dar nu vă luați ochii de la vârf“, spune el în „Ghidul împlinirii de sine“.

Sursa: internet

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!