Cum vă tratează cei apropiați în realitate? 3 semne care vă vor ajuta să aflați adevărul

Cum vă tratează cei apropiați în realitate? 3 semne care vă vor ajuta să aflați adevărul

Publicat de Larisa Moldovan pe 27 September 2023 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăLifeStylePersonalitatePsihologieRelatii

Așteptăm că din partea rudelor să primim căldură și susținere, dar nu întotdeauna primim asta, iar cei mai apropiați oameni se pot dovedi mult mai răi în realitate decât credeți.

Din păcate (sau din fericire), nu putem citi gândurile altora. Dar există semne simple care vă vor ajuta să înțelegeți esența reală a unei persoane și adevărata sa atitudine față de voi.

1. Vă confruntați cu devalorizarea

Criticile pot viza absolut toate aspectele vieții voastre. Faceți totul greșit: nu tăiați salata corect, nu lucrați unde trebuie, nu mergeți la dans, ci faceți lucruri fără importanță.

Astfel de fraze pot să submineze treptat încrederea în sine, deoarece toate lucrurile sunt puse sub semnul întrebării, chiar și ceea ce credeți că știați cu siguranță.

Destul de des puteți auzi astfel de comentarii de la părinți: „Iar te ocupi de prostii, puteai să câștigi bani!” sau „Și ce fel de băiat este ăsta? Nu puteai să găsești pe cineva mai bun?”.

Poate nici nu observați asta și credeți că este normal (chiar și oamenii apropiați vă spun asta: „Vreau doar binele pentru tine, vreau să fii mai bine”). Cu toate acestea, nu ar trebui să facă astfel de comentarii la adresa voastră.

Nu este nevoie să mascați devalorizarea sub pretextul grijii sau al dorinței de bine.

2. Nu are niciodată timp pentru tine

La toate cererile voastre de ajutor sau susținere, întotdeauna există scuze – întâlniri urgente, treburi foarte importante, starea de sănătate precară. Iar atunci când nu cereți ajutorul, persoana nici măcar nu încearcă să vi-l ofere.

În viața de zi cu zi, acest lucru poate fi destul de simplu – cereți ajutor la curățenie, iar soțul este sunat de un prieten și i se cere ajutorul chiar acum și nu-l refuză. Sau cereți mamei (care își dorea atât de mult nepoți) să stea cu copiii pentru ca voi să puteți merge la medic, iar ea se simte brusc rău.

De obicei, sunteți întotdeauna gata să ajutați pe toată lumea. Dar nu primiți aceeași atitudine în schimb.

3. Egoism

Egoismul este atunci când o persoană se gândește numai la ea. Nu este interesată de gândurile și sentimentele voastre. De exemplu, stați și urmăriți un serial pentru prima dată după mult timp, iar el pur și simplu se așează, ia telecomanda și schimbă canalul. Mai rămâne o bucată de tort? El o va mânca singur, fără să întrebe dacă doriți. Bineînțeles, nu este o mare pierdere pentru o bucățică de tort. Dar când nu este luat în considerare, asta doare.

Merge la magazin și cumpără ceva doar pentru el. Iar la întrebarea voastră de ce face asta, răspunde: „Ei bine, nu știam ce vrei tu”.

Confortul vostru fizic și emoțional nu contează pentru persoană. Cel mai important este să-i fie lui comod.

Ascultați-vă inima. Primele semne pot fi simțite chiar și fără a citi acest articol. Când sunteți iubiți, acest lucru este resimțit ca o căldură, plutește în aer, chiar și atunci când persoana nu face nimic special. Este banal, când pleacă la serviciu, vă încălzește apa pentru ceai în timp ce vă spălați. Sau cumpără prăjitura voastră preferată în drumul spre casă, pentru că sunteți triști.

Să sperăm la mai bine. În lume vor exista întotdeauna oameni care vă vor iubi cu adevărat. Doar pentru că existați. Poate că nu sunt lângă voi acum, dar viața vă va uni cu siguranță căile voastre.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!