Cum se păstrează usturoiul din frigider pentru a nu se usca

Cum se păstrează usturoiul din frigider pentru a nu se usca

Publicat de Larisa Moldovan pe 26 February 2021 in LifeStyleSanatateSfaturi

Nu multă lume știe să păstreze usturoiul astfel încât să se mențină proaspăt pentru o perioadă mai lungă de timp. Nu este surprinzător, deoarece această sarcină nu este deloc ușoară. Pentru a se menține proaspăt, usturoiul trebuie pus într-un loc special care îndeplinește anumite condiții. Acest loc nu poate fi întotdeauna amenajat, mai ales într-un apartament, dar nimic nu este imposibil, așa că puteți încerca.

Cum se păstrează usturoiul

În primul rând, trebuie să clarificăm un lucru foarte important: usturoiul oricum se va strica la un moment dat, dar dacă îl depozitezi așa cum trebuie va ține mult mai mult. Dacă îndeplinești toate condițiile, atunci vei putea rămâne cu 80-90% din recoltă până la sfârșitul primăverii.

Dacă găsiți pe internet modalități de a păstra întreaga recoltă intactă până la sfârșitul primăverii, vă asigurăm că sunt doar minciuni. Prin urmare, vă sugerăm să luați în calcul sfaturile noastre de depozitare a usturoiului, cu care reduceți la minimum daunele.

Cheia succesului este o recoltarea corectă . Trebuie să scoateți usturoiul din pământ pe timp cald și uscat și, înainte de asta, să nu îl udați timp de o săptămână. După recoltare, usturoiul trebuie lăsat într-un loc uscat, cald și umbrit timp de două săptămâni, pentru a se usca bine.

De asemenea, este important să știți că usturoiul recoltat prea devreme sau prea târziu nu va ține la fel de mult timp. Prin urmare, acesta trebuie să fie recoltat la timp .

După ce s-a uscat, trebuie să pregătiți usturoiul pentru depozitare. Pentru a face acest lucru, mai întâi trebuie să curățați coaja superioară, cea neagră și murdară, și să lăsați doar partea albă și curată. Dacă usturoiul este copt, atunci se va desprinde cu ușurință.

De asemenea, trebuie să tăiați tulpinile la o distanță de 1,5-2 centimetri de căpățână și să tăiați rădăcinile. Dacă doriți, le puteți arde ușor cu o lumânare. Acest lucru va sigila suprafețele rădăcinii expuse de bacterii și ciuperci.

Pentru a sorta usturoiul, vă sfătuim să îl împărțiți în 3 categorii:

În prima categorie trebuie pus usturoiul care are deja cățeii despărțiți, adică învelișul alb este rupt și nu mai ține cățeii împreunați. Pe această categorie ar trebui să o consumați prima dată, pentru că rezistă cel mai puțin.

A doua categorie este usturoiul cu un înveliș superior complet, dar cu defecte, cum ar fi pete negre minore sau lovituri. Această categorie ar trebui consumată a doua oară, deoarece este predispus la a se strica mai repede din cauza loviturilor.

A treia categorie va consta în cele mai frumoase căpățâni de usturoi, pe care veți încerca să le conservați până în primăvară.

Împărțind întreaga cultură în trei grupuri, pregătiți borcane curate și uscate de trei litri. Nu veți avea nevoie de niciun capac. În partea de jos, turnați puțină cenușă , apoi umpleți jumătate de borcan cu usturoi. Presară din nou cenușa și completează și a doua jumătate de borcan cu usturoi.

După aceea, trebuie să puneți puțină cenușă pe deasupra și să scuturați borcanul ușor, astfel încât cenușa să fie bine distribuită. Vă reamintim încă o dată că nu trebuie să acoperiți borcanele cu capac.

Aceste borcane trebuie plasate într-un loc răcoros și uscat . Într-un apartament, îl puteți pune pe raftul inferior al unui dulap în care nu pătrunde umezeala.

Pe cât de bună este această metodă, usturoiul nu trebuie lăsat nesupravegheat pe tot parcursul iernii. Ar trebui să verificați usturoiul odată pe lună pentru a vă asigura că este în regulă. Dacă observați căpățâni stricate, ele trebuie scoase cât mai repede din borcan pentru a nu afecta și restul borcanului. Aceasta este singura modalitate de a salva cea mai mare parte a usturoiului. Dacă aveți o cămară, puteți păstra usturoiul în cutii, coșuri, borcane, chiar pe podea, dar trebuie verificat în permanență, deoarece o anumită parte a usturoiului se va strica în mod inevitabil.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!