Cum se folosesc semințele de dovleac pentru a scăpa de paraziți, colesterol, trigliceride, constipație și multe altele!

Cum se folosesc semințele de dovleac pentru a scăpa de paraziți, colesterol, trigliceride, constipație și multe altele!

Publicat de Larisa Moldovan pe 19 March 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Utilizarea medicinală a semințelor de dovleac este obișnuită în rândul multor popoare, deoarece în China, medicina naturistă antică este una dintre cele mai înțelepte și mai eficiente.

Semințele de dovleac conțin de la 44% până la 50% fracțiune uleioasă (bogată în acizi grași mono și polinesaturați), conținut ridicat de fibre (23-27%), proteine ​​(37% până la 40%), compoziție minerală bogată, în special mult zinc, magneziu și potasiu, vitamine, folat și alți nutrienți.

Semințele de dovleac au proprietăți antiinflamatorii, în special în bolile prostatei și ale sistemului urinar.

Semințele de dovleac sunt o sursă bună de magneziu și, potrivit studiilor franceze, persoanele cu niveluri mai mari de magneziu din sânge de 40% trăiesc mai mult și au mai puține boli grave.

Semințele sunt mai benefice atunci când sunt consumate proaspete și crude. Și pentru aceasta este mai bine să le înmuiați peste noapte și să le mâncați dimineața.

Semințele de dovleac sărate și prăjite nu au proprietăți medicinale sau valoare nutritivă.

Bogat în acizi grași mononesaturați, uleiul conținut în semințele de dovleac are rezultate pozitive în tratarea problemelor vezicii urinare și ale prostatei (hiperplazie).

Alte beneficii ale semințelor de dovleac:

– bun pentru sănătatea inimii: uleiul conținut în semințele de dovleac este comparabil în compoziție cu uleiul de măsline.

– Hipertensiune arterială: sunt bogate în potasiu, care joacă un rol important în controlul tensiunii arteriale.

– Constipație: Concentrația de fibre din semințele de dovleac este destul de mare, ceea ce face din consumul zilnic un remediu excelent pentru prevenirea și tratamentul constipației.

– piele, păr și vedere: semințele de dovleac sunt bogate în vitamina E, cu o activitate antioxidantă recunoscută iar utilizarea lor zilnică combate îmbătrânirea prematură, nu numai a pielii, ci și a celulelor întregului corp.

De asemenea, sunt bogate în vitamina A, care previne afecțiunile oculare, cum ar fi degenerescența maculară și cataracta.

– Prostată: Este considerat unul dintre cele mai bune tratamente naturale în prevenirea problemelor de prostată și ale tractului urinar.

Rețetă pentru probleme de prostată: Adăugați 150 g semințe întregi de dovleac (proaspete, crude, necojite) la 1 litru de apă și fierbeți timp de 20 de minute. Se lasă să se răcească și se strecoară. Bea 1 pahar din această apă de trei ori în timpul zilei.

– elimină paraziții. Pentru o singură doză de tratament, indicația este de 100 până la 150 de grame (pentru copii) și 200 până la 250 de grame (pentru adulți) pe stomacul gol.

Sirop de dovleac pentru astm, tuse și bronșită!

Ingrediente:

  • 60 de grame de semințe de dovleac
  • 2 linguri de miere naturala
  • 200 ml apă
  • 20 de picături de tinctură de alcool propolis

Se amestecă toate ingredientele într-un blender până se omogenizează

Luați 1 linguriță de 5 ori pe zi. Poate fi consumat de copii cu vârsta peste 2 ani, dar doza trebuie redusă la jumătate între vârsta de 2 până la 7 ani.

Făină de semințe de dovleac pentru colesterol, trigliceride, diabet și constipație.

Ingrediente:

  • Semințe de dovleac

Lăsați semințele să se înmoaie în apă timp de câteva ore și clătiți-le. Apoi uscați-le la temperatura camerei. Așezați semințele uscate într-un blender și măcinați până se obține o pulbere fină.

Depozitați făina într-un borcan cu capac. Doza recomandată nu depășește 3 linguri de aport zilnic.

Această făină poate fi adăugată la supele gata preparate, salate și deserturi.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!