Cum se comportă oamenii puternici în sărăcie și cum se comportă cei slabi? – Un citat demn de atenție de la Victor Hugo.

Cum se comportă oamenii puternici în sărăcie și cum se comportă cei slabi? – Un citat demn de atenție de la Victor Hugo.

Publicat de Larisa Moldovan pe 6 December 2023 in CitateLecții de viațăPsihologieViata

Nu sunt mulți în lumea asta care sunt dispuși să meargă până la capăt pentru propriul lor scop. În cea mai mare parte, oamenii renunță, fără a merge nici măcar pe jumătate din drumul stabilit. De aici, oamenii se împart în cei slabi și cei puternici.

Unii trec de obstacole fiind complet epuizați, pierzând tot ceea ce au. Alții, dimpotrivă, depășesc cu entuziasm orice dificultăți, obținând nu numai beneficii, ci și plăcere din tot ceea ce trec.

În viața unui om în care nu există bani, cunoștințe și căi ușoare, îi este mult mai dificil să obțină ceva. Cum se comportă oamenii în sărăcie, când nu au posibilitatea de a ocoli provocările?

Oamenii au personalități foarte diferite.

Pentru a înțelege mai bine fraza, trebuie să trecem la exemple reale – doar ele pot oferi o înțelegere completă a întregii imagini. Să fii sărac nu înseamnă că o persoană nu are o casă, trăiește pe stradă și mănâncă ce găsește.

Aici vorbim despre absența sumelor mari de bani, a bogăției. Peste jumătate din populația lumii trăiește în sărăcie: unii se plâng de ceea ce nu au, în timp ce alții preferă să tacă, știind cât de săraci sunt alți oameni.

Aveți în față două persoane. Una dintre ele este obișnuită să trăiască într-o familie bogată și face ceva doar la îndemnul părinților. Este o persoană răsfățată, care nu știe să rezolve probleme fără ajutorul celor mai în vârstă și nici nu se gândește la viitorul său.

Singurul lucru pe care știe să-l facă această persoană este să se laude cu averea sa, să se laude cu cât de bogat este, să se prezinte în fața prietenilor.

Cealaltă persoană nu câștigă sume imense de bani, dar este obișnuită să obțină totul pe cont propriu. Problemele au fost deja depășite de mult timp, astfel încât atunci când apare o nouă problemă în calea sa este ca o mușcătură de țânțar. La fel de neînsemnată și ușor de rezolvat.

Care dintre cei doi va trece testul sărăciei? Cine va rămâne puternic și nu va se plânge de dificultățile pe care le are în față? Desigur, cea de a doua persoană – pentru că este mult mai puternică, mai activă și mai inteligentă.

Destinul are multe planuri pentru noi, așa că este ceva normal să ne arunce obstacole, astfel încât să dovedim în fiecare zi că suntem capabili să facem față tuturor. Chiar și celor mai grele și insuportabile.

Victor Hugo – cel mai important scriitor francez, s-a declarat societății ca poet-romancier. Operele sale sunt impregnate de spiritul romantismului și aventurii. Să nu citești sau să nu cunoști măcar numele lui Hugo este pur și simplu imposibil. El, de asemenea, a reflectat asupra persoanelor puternice și slabe, considerându-se a fi în prima categorie.

Argumentându-și punctul de vedere, Hugo era convins că doar cei cu rezistență, perseverență și dorința de a merge înainte pot să facă față testelor. Astfel, a născocit o frază genială și foarte frumoasă:

“Sărăcia… Un test minunat și înfricoșător din care cei slabi ies fără onoare, iar cei puternici câștigă măreție! Este un cuptor în care destinul aruncă oamenii ori de câte ori are nevoie de un ticălos sau de un semizeu.” – Victor Hugo

De la măreție la onoare -este nevoie doar de un pas. Iar ce va fi cu fiecare dintre noi depinde deja de noi înșine. Sunteți o persoană puternică sau slabă? Cât de repede sunteți gata să faceți față dificultăților care vă apar în cale?



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!