Cum să vă protejați de osteocondroza cervicală și cum vă afectează bunăstarea

Cum să vă protejați de osteocondroza cervicală și cum vă afectează bunăstarea

Publicat de Larisa Moldovan pe 22 September 2021 in SanatateSfaturi

Osteocondroza cervicală este o boală des întâlnită, care afectează din ce în ce mai mult tinerii. Boala se caracterizează prin modificări degenerative-distrofice ale discurilor intervertebrale din coloana cervicală.

Cauzele apariției osteocondrozei

Printre motivele care pot duce la dezvoltarea osteocondrozei se regăsesc procesele degenerative cauzate de vârstă în organism sau supraponderalitatea. De asemenea, în ultimul timp s-a observat predispoziția genetică și apariția acestei patologii la mai mulți membri ai unei familii. Diverse leziuni pot provoca procese distructive la nivelul coloanei vertebrale: tulburările posturii, picioarele plate, sporturile profesionale, munca fizică grea sunt aspecte care duc la dezvoltarea acestei boli.

Simptomele osteocondrozei cervicale

Cel mai frecvent semn al acestei boli este durerea de gât, care apare de obicei seara. Acest lucru se datorează faptului că sistemul musculo-scheletic a fost stresat în timpul zilei, mai ales dacă ați petrecut ziua de lucru într-o poziție statică. Alte simptome alarmante ale osteocondrozei cervicale sunt slăbiciunea mușchilor mâinii, amorțeala degetelor, furnicături.

Artera care furnizează sânge în creier trece prin gât, iar deplasarea vertebrelor va slăbi semnificativ circulația. Consecințele vor fi durerile de cap, vederea neclară, pierderea auzului.

https://tutkatamka.com.ua/wp-content/uploads/2020/06/24912512.jpg

Cum să scăpați de osteocondroza cervicală

Asigurați-vă că vă adresați medicului dumneavoastră dacă aveți oricare dintre simptomele enumerate mai sus. La urma urmei, această boală are capacitatea de a se dezvolta. Următoarele remedii vă vor ajuta să calmați simptomele osteocondrozei, dar nu vă va vindeca complet, pentru acest lucru ar trebui să urmați un tratament prescris de un medic specialist.

Unguentul 1

Se amestecă foarte bine o lingură de flori de sunătoare și o lingură de frunze de mentă. Peste amestec se toarnă câteva linguri cu apă clocotită și se lasă la infuzat timp de 10 minute. Topiți niște vaselină și adăugați-o în infuzia de plante. Acest unguent trebuie aplicat pe zonele dureroase pentru a lubrifia zona și pentru a calma durerea.

Unguentul 2

Al doilea unguent se va face exact ca în rețeta anterioară, doar că plantele vor fi înlocuite cu 2 linguri de sunătoare uscată și 2 lingurițe de coada șoricelului.

Unguentul 3

Pentru acest unguent aveți de o linguriță de sunătoare uscată și o linguriță de salvie uscată și măcinată. Ca în prima rețetă, lăsați la infuzat 10 minute și apoi amestecați bine cu vaselină.

Cum să scapi de durerile de gât: exerciții simple care fac minuni!

1. Întindeți bine limba până la bărbie și rămâneți în această poziție timp de 30 de secunde.

2. Împingeți în față maxilarul de jos de 15 ori.

3. Formați un pumn cu mâna stângă, iar cu mâna dreaptă acoperiți pumnul. Apăsați-vă sub bărbie de câteva ori cu pumnul format.

4. Faceți auto-masaj de-a lungul mușchiului bărbiei și gâtului, apăsând bine cu degetele zonele dureroase.

Aceste exerciții vor îmbunătăți circulația sângelui în gât și vor ameliora durerile acute.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!