Cum să vă întineriți celulele corpului: 2 lucruri științifice și 3 sfaturi practice

Cum să vă întineriți celulele corpului: 2 lucruri științifice și 3 sfaturi practice

Publicat de Larisa Moldovan pe 22 November 2022 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Dorința de întinerire a corpului va exista atâta timp cât va exista și umanitatea. Dar dacă acum câțiva ani cercetările oamenilor de știință se limitau la ipoteze, mai recent aceștia au început să tragă concluzii bine întemeiate.

De exemplu, nu cu mult timp în urmă, oamenii de știință din Marea Britanie au dezvoltat o tehnică care vă permite să opriți temporar genele embrionare ale celulelor pielii, care nu numai că încetinesc îmbătrânirea celulelor, ci și le întinerește cu 20-30 de ani.

Prin intermediul altui studiu, de data aceasta din Japonia, oamenii de știință de la Tokyo au găsit o modalitate de a scăpa de celulele îmbătrânite care se acumulează în organe și de impulsiona refacerea altora noi folosind o enzimă specială numită glutaminază.

Ambele metode sunt încă în curs de dezvoltare. Cu toate acestea, gerontologii moderni, precum și practicienii direcției „anti-vârstă”, oferă deja lumii câteva sfaturi practice utile care vor ajuta la începerea procesului de vindecare și întinerire a celulelor într-un organism îmbătrânit.

Aceste sfaturi vor fi utile în special pentru persoanele cu vârsta de 55 de ani și peste care se străduiesc să aibă un stil de viață sănătos.

Iată ce recomandă specialiștii:

1. Reduceți nivelul inflamației generale la nivelul organelor

Pe măsură ce îmbătrânim, inflamația se dezvoltă în organism. Ea duce la moartea celulelor și la dezvoltarea microleziunilor tisulare, în urma cărora funcțiile organelor dispar și se dezvoltă condiții patologice.

Oamenii de știință au ajuns la concluzia că inflamația generală este asociată cu inactivitatea fizică, alimentația prea calorică și supra acumularea de energie pe care o persoană nu are timp să o consume.

Pentru a reduce inflamația generală, oamenii de știință recomandă:

  • exerciții aerobice regulate (alergare, mers rapid, fitness, bicicletă de exerciții; condiția principală este să practicați respirația profundă); aceasta duce la consumul de energie stocată, la îmbogățirea celulelor cu oxigen și la normalizarea metabolismului;
  • creșterea cantității de antioxidanți din alimentație (legume, ierburi, fructe de pădure, fructe, ciocolată neagră, ceai);
  • creșterea cantității de acizi grași omega-3 din dietă (pește de mare gras, fructe de mare, nuci);
  • limitarea consumului de alcool sau chiar renunțarea la acesta.

2. Consumați alimente bogate în glutamină

Pe măsură ce celulele îmbătrânesc, proteinele nedorite se acumulează în ele, însă lizozomii te ajută să scapi de acestea. Din păcate, odată cu vârsta, celulele dezvoltă un mediu acid, iar lizozomii nu mai funcționează. Pentru a neutraliza mediul acid, celulele îmbătrânite folosesc amoniacul, care este produs din glutamina.

Glutamina este un aminoacid neesențial care poate fi considerat esențial doar la persoanele la care organismul nu produce suficient. Este nevoie de o cantitate mai mare atât în ​​perioada de îmbătrânire a corpului, cât și în timpul recuperării după leziuni și boli cronice.

Cea mai mare cantitate de glutamină se găsește în carnea slabă, pește, ouă de pui și lapte integral .

3. Practicați postul intermitent

În acest punct vom vorbi despre autofagie, un mecanism care permite celulelor să mănânce (să folosească) gunoiul acumulat de-a lungul anilor (fragmente de celule și proteine ​​distruse).

Acest mecanism este activat de postul de scurtă durată, care se numește post intermitent. Foamea trezește în celule „dorința” de a folosi resturile celulare ca produs nutritiv.

Pentru a începe procesul, trebuie doar să măriți perioada zilnică de post cu 2 ore. Să spunem că de la 7.00 la 17.00 puteți mânca, iar de la 17.00 la 7.00 a doua zi (adică 14 ore la rând), să beți doar apă. Postul în acest fel este suficient doar de o dată sau de 2 ori pe săptămână.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!