Mulți dintre noi avem rude care ne enervează prin comportamentul și acțiunile lor. Ne manipulează sau pur și simplu nu se comportă în cel mai bun mod posibil. Experții în bioenergie au oferit câteva sfaturi despre cum să vă înțelegeți cu ei.
Cel mai important sfat este să accepți persoana respectivă.
Nu încercați să o schimbați. O rudă toxică trebuie doar acceptată în modul în care este ea. Este important să înțelegem că nu va dori să se schimbe, pentru că, cel mai probabil, crede că totul este în regulă cu persoana sa și cei din jur au o problemă. Mai mult, dorința ta de a o schimba poate duce la certuri, scandaluri și complică situația într-un final.
Oricât de rău ar fi un om, tot are unele părți bune
Fiecare om are câteva calități pozitive. Dacă rudele tale vor să te învețe constant, te critică sau te certă de parcă ai fi un copil mic, încearcă să te concentrezi pe situație. Poate că au dreptate în legătură cu ceea ce spun, dar nu știu cum să se exprime, cum să îți atragă atenția în legătură cu acel lucru.
Stabiliți limite
Atunci când aveți de-a face cu absolut orice persoană toxică, este foarte important să stabiliți limite. Cu alte cuvinte, trebuie să fiți de acord împreună cu privire la ce subiecte puteți discuta și despre care vreți să discutați. Trebuie să faceți asta fără nervi și țipete. Este important să știe care sunt limitele discuției, pentru că nimeni nu are dreptul să intre cu forța în intimitățile tale.
Nu reacționați în niciun caz într-o manieră asemănătoare oglinzii.
Dacă sunteți supărat pe ceea ce face sau spune o rudă, nu încercați să îi răspundeți cu aceeași monedă. Cel mai bine este să evitați, pentru a nu escalada conflictul. Dacă vei încerca să faci la fel vei cădea vinovat. Vei inflama spiritele și vei intensifica negativitatea.
Neutralitate
Cele mai multe rude toxice pot fi recunoscute prin dorința de a controla unele domenii ale vieții tale: munca, dragostea, timpul liber. Încearcă să te controleze făcându-te să faci ceea ce și-ar dori ele să facă. Dacă simțiți că conversația merge într-o astfel de direcție, cel mai bine este să folosiți răspunsurile neutre: „da”, „nu”, „bine”, „normal”, „așa este”.
Nu trebuie să spui fraze emoționale, să te angajezi în polemici și discuții. Acest lucru cu siguranță nu va duce la bine. Dacă primiți sfaturi, spuneți: „Vă mulțumim pentru îngrijorare. Voi avea grijă de asta.” Dacă o persoană nu se poate liniști, nu ridicați vocea spre ea – repetați din nou această frază. Acest truc psihologic funcționează întotdeauna.