Cum sa te eliberezi de lucurile care te tin pe loc pentru a putea merge inainte spre succes!

Cum sa te eliberezi de lucurile care te tin pe loc pentru a putea merge inainte spre succes!

Publicat de Larisa Moldovan pe 15 December 2019 in Spiritualitate

Daca acum nu ne putem bucura de fiecare moment din prezent inseamna ca ceva din trecut, o emotie toxica ne stapaneste. Poate fi vorba de un regret, de tristete, de teama, de o rana sufleteasca, de vinovatie, de o acuzatie, de un resentiment, de mânie sau chiar de razbunare.

Ingerii ne transmit mereu că este extrem de important sa ne impacam cu trecutul nostru si sa ii iertam pe ceilalti dar si pe noi, pentru a ne bucura de viata, sanatatea si fericirea dreapta pe care Dumnezeu ne-a harazit-o prin drept divin.

1. Inainte de trece efectiv la procesul de iertare, trebuie sa ne eliberam intai de tensiunile blocate in interiorul corpului nostru, aceste tensiuni sunt generatoare de dureri si daca sunt stagnate de multa vreme genereaza chiar boli cronice. De multe ori am simtit nevoia sa tipam si nu am facut asta. Putem incepe prin a inchide de ex geamurile acasa sau in masina, si sa tipam pana simtim ca eliberam toata tensiunea acumulata la nivelul gatului.

Daca am acumulat in timp multa manie putem lua o perna la bataie si sa dam pana eliberam acea furie din noi…nu putem sa stergem ceea ce am simtit, e bine sa le manifestam dar in asa maniera incat sa fie bine pentru toata lumea si asta este o modalitate benefica tuturor. In urma acestor tehnici de eliberare a tensiunilor acumulate in corp veti vedea ca unele dureri care sunt chiar cronice se vor diminua pana la disparitie.

2.Apoi a doua nevoie este sa ne eliberam de trecut. Sunt foarte multi oameni si din cei cu care vorbesc zilnic care imi spun ca nu se pot bucura de prezent datorita unor evenimente din trecut care i-a marcat.

Asta se intampla in special atunci cand crezi ca puteai face altceva decat ai facut,nu te ierti pentru asta si nu te poti bucura plenar de viata in prezent. De multe ori, plecand de la niste evenimente din trecut, cand unii oameni ne-au gresit, noi incepem sa dam vina pe ei pentru toate relele care au urmat si experimentăm lucrurile din prezent in functie de tiparele din trecut si nu facem altceva decat sa retraim dezamagirile din trecut. Este timpul sa schimbam aceste tipare!

Cramponarea de trecut nu face altceva decat sa ne raneasca in continuare tot pe noi, de regula ceilalti habar nu au ce este in inimile noastre, in mintea noastra. Trecutul nu mai exista si ceea ce a fost nu mai putem schimba, singura solutie este sa ne eliberam de trecut.

Exercitiu de eliberare de trecut:

Enumera pe o foaie de hartie toate evenimentele din trecut de care vrei sa te debarasezi. Nu mai ai nevoie de ele. Simpla intentie si rugaciunea sunt suficiente pentru a face asta.

„ Ma eliberez acum de toate credintele false care ma blocheaza, de toate iluziile, de amintirile dureroase, de resentimente, de suparare!” Poti arde apoi acea hartie cu convingerea ca te-ai eliberat si sa-i ceri Lui Dumnezeu sa iti inlocuiasca toate emotiile legate de trecut cu pace,iubire si lumina.

Eliberarea de resentimente

O metoda este sa inchizi ochii, sa iti relaxezi mintea si corpul si sa-ti imaginezi ca stai in fata unei scene, singurul lucru care il vezi este scena care este luminata pe care se afla persoana fata de care simti cele mai profunde resentimente. Poate fi cineva din trecut,vie sau moarta, nu conteaza.

Imagineaza-ti ca i se intampla ceva bun, ceva la care tine foarte mult, imagineaza-ti ca zambeste si ca este fericita, sustine imaginea asta cateva minute apoi las-o sa se dizolve…..dupa ce persoana paraseste scena urca-te tu pe ea. Stai in lumina reflectoarelor si imagineaza-ti cum ti se intampla toate lucrurile bune pe care le doresti. Zambeste si simte starea de fericire care te invadeaza.Trimite in afara ta fericirea care o simti, proiecteaz-o asupra intregii lumi.

Acest exercitiu se poate practica odata pe luna si este suficient, el va dizolva resentimentele.

Exercitiu de eliberare a dorintei de razbunare

Uneori copilul din tine simte nevoia sa se razbune inainte de a se simti liber sa ierte.

Gandeste-te la cineva care iti vine greu sa il ierti….Ce ai dori sa-i faci? Ce ar trebui sa faca el ca tu sa-i acorzi iertarea? Poate doar iti doresti sa stea in genunchi in fata ta si sa iti ceara iertare..Imagineaza-ti ca toate aceste lucruri se intampla chiar acum…

Dupa ce ai terminat revino la starea normala si gandeste-te ca dorinta ta de razbunare a fost satisfacuta. De regula,cei mai multi oameni se simt eliberati chiar din acest moment.

Nu se recomanda sa faceti acest exercitiu zilnic, este suficient sa il faceti o singura data pentru o singura persoana. Atat, nu rezonam mult cu vibratia produsa de multumirea egoului ca i s-a satisfacut dorinta de razbunare.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!