Unul dintre motivele comune pentru a consulta medicii sunt durerile de cap. De obicei, ele nu sunt semne ale bolilor grave sau care ne amenință viața, dar pot cauza multă suferință și pot reduce semnificativ calitatea vieții. Există câteva metode simple pentru a reduce sau chiar elimina durerile puternice din zona capului.
Un dr. osteopat ne recomandă o metodă care ajută să reducem crizele de durere de cap fără a lua medicamente. În plus, efectuând aceste exerciții, vă veți restabili rapid puterile, veți crește fluxul sanguin către pielea capului și funcțiile vaselor de sânge, veți îmbunătăți starea părului.
Dureri de cap frecvente
În cazul crizelor constante de migrenă sau durerilor de cap, trebuie să faceți o examinare medicală detaliată, care va ajuta să descoperiți anumite anevrisme sau tumori în cavitatea craniană la timp. Dacă nu există alte probleme grave, sindromul de durere este adesea legat de traumatisme ale capului sau lovituri grave, pe care le-ați suferit, de exemplu, în copilărie.
Astfel de traume pot provoca consecințe mult mai târziu, și pot cauza creșterea sau scăderea tensiunii arteriale, comprimarea vaselor de sânge, apăsarea în zona cervicală a coloanei vertebrale și diferite tulburări. În majoritatea cazurilor, migrenele apar la oameni care duc un stil de viață sedentar. Acestea sunt amplificate de tensiunea musculară în zona gâtului, care apare frecvent la persoanele care lucrează “la birou”, și de situațiile stresante frecvente.
Cum să scapi de durerile de cap?
Pentru a elimina complet durerea de cap, este necesar să identifici cauza principală și să tratezi boala de bază care provoacă atacul. Dar asta nu înseamnă că trebuie să suferi sau să luați analgezice în cantități mari. Orice persoană poate să-și ușureze sau să reducă semnificativ sindromul de durere. Osteopatul ne sugerează încercarea unor exerciții speciale în timpul durerii. Nu trebuie să le faci pe toate, este suficient să alegi unul care ți se pare mai potrivit și eficient pentru tine.
Nu veți avea nevoie de niciun dispozitiv special:
1. Cu degetele mari și arătătoare ale mâinilor sau cu întreaga suprafață a palmelor, apucați ferm mușchii gâtului și treceți prin ei cu mișcări lente de rotație.
Apoi într-un ritm rapid, strângeți și eliberați mușchii umerilor, mai întâi pe o parte, apoi treceți la cealaltă. Fă acest lucru energic, în același ritm. Acest lucru ajută la îmbunătățirea circulației sanguine în mușchii trapezi și țesuturile gâtului și la reducerea tensiunii. În timpul exercițiului, puteți simți durere destul de puternică în aceste zone, dar va fi de scurtă durată, iar apoi veți simți o ușurare și o îmbunătățire a stării de sănătate.
2. Așezați-vă pe un scaun lângă perete și încercați să vă relaxați. Înclinați foarte încet capul pe spate și sprijiniți-vă confortabil de spătarul scaunului sau de perete cu partea din spate a capului. Închideți ochii și mențineți această poziție. În această stare, punctele de atașare ale mușchilor submandibulari se apropie la maxim, ceea ce provoacă o relaxare completă. Întoarceți-vă încet și foarte lin în poziția inițială, fără grabă.
3. Prindeți capul în palme și strângeți până simțiți tensiunea și o ușoară durere. Repetați această mișcare de câteva ori și continuați să masați astfel tot capul. În acest fel veți întinde scalpul, ceea ce va crește fluxul de sânge către cap, va îmbunătăți alimentarea cu sânge a creierului și a țesuturilor faciale. În plus, bulbuli de păr vor primi mai mult sânge arterial, ceea ce va asigura oxigenarea și hrănirea lor și va avea un efect benefic asupra sănătății lor. Acesta este un mod pe care îl puteți folosi nu numai pentru a elimina atacurile de durere, ci și ca o îngrijire regulată a părului.
4. Efectuați mișcări de presare cu toate degetele simultan, începând de la partea din față a capului și coborând până la baza gâtului. Ridicați părul pentru ca acțiunea să fie directă asupra scalpului. Aceste acțiuni vor întinde ușor mușchii gâtului, vor activa circulația sanguină și vor elimina blocajele sângelui din cutia craniană.
Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate numai pentru scopuri informative și educative și nu înlocuiesc consultarea medicală profesională, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul dumneavoastră cu privire la orice întrebări legate de starea dumneavoastră de sănătate.
Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.