Cum să normalizați activitatea glandelor suprarenale: 10 recomandări

Cum să normalizați activitatea glandelor suprarenale: 10 recomandări

Publicat de Larisa Moldovan pe 7 December 2022 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Este imposibil să ții evidența absolut la tot ce se întâmplă în organismul tău, dar este o necesitate să înveți să controlezi ceea ce ține de tine.

Perturbarea glandelor suprarenale nu apare din cauza leziunilor acestor organe, ci din cauza unor factori complet diferiți. Prin urmare, înțelegând relația dintre toate organele și sistemele corpului uman, este posibilă restabilirea funcționării glandelor suprarenale în diferite moduri, indiferent de adevărata cauză a acestei probleme.

Există mai multe moduri prin care puteți normaliza activitatea glandelor suprarenale

1. Terapie cu lumină. Încercați să petreceți mai mult timp în aer liber în timpul zilei. Cel mai bine este să ieșiți la o oră și jumătate după trezire și să petreceți cel puțin 45 de minute afară, sau chiar mai mult timp pe vreme bună și însorită.

2. Creșterea cantității de sare consumată pentru o perioadă scurtă. Acest lucru va ajuta în special cu sindromul de oboseală cronică, deoarece această afecțiune este caracterizată de tensiune arterială scăzută. Utilizarea frecventă a sării afectează negativ sănătatea, așadar, dacă nu vă simțiți bine, ar trebui să creșteți doza acestui produs doar pentru o săptămână, nu mai mult.

În această perioadă, puteți include sare de Himalaya sau de mare, precum și diverse alimente care o conțin: dovlecel, țelină, verdeață de sfeclă, ardei roșu, măsline. Corpul uman produce cortizol, dar într-o cantitate mică, și anume datorită sării, este posibilă „întârzierea” producerii acestei substanțe în sânge.

3. Activitate fizică moderată. Activitatea fizică este foarte bună pentru organism, dar dacă nu simți o ușurare după exercițiu, atunci acest mod nu este potrivit pentru tine și glandele suprarenale nu sunt pregătite pentru asta.

4. Alimentație adecvată. Evitați produsele care conțin gluten și cazeină, precum și diverși aditivi chimici și modificați genetic.

5. Evitarea anumitor alimente. Eliminați din alimentație grăsimile hidrogenate, uleiurile vegetale ieftine și produsele cu îndulcitori sintetici, care au un efect negativ asupra producției de hormoni suprarenali.

6. Mâncatul moderat. Nu mâncați în exces, deoarece acest lucru pune presiune asupra sistemului digestiv.

7. Consumul de alimente alcaline. Mănâncă alimente alcalinizante care vor ajuta la restabilirea funcționării glandelor suprarenale, vor obține un flux constant de energie și vor reduce probabilitatea de inflamație. Alimentația ar trebui să fie îmbogățită cu verdețuri și sucuri naturale de casă.

8. Limitați consumul de alimente acidifiante.

9. Dormiți suficient. Odihna nocturnă ar trebui să dureze cel puțin 8 ore.

10. Învață să renunți la ceea ce este cu adevărat rău pentru corpul tău.

Pentru a ne asigura că glandele suprarenale funcționează întotdeauna normal, este important să se mențină un nivel stabil al zahărului din sânge. Chiar dacă nu ești prediabetic și nu ai diabet, nivelul zahărului din sânge poate fi instabil, mai des din cauza lipsei de somn sau a fluctuațiilor nivelului de energie.

De asemenea, mulți suferă de hipoglicemie, ale cărei simptome principale sunt iritabilitatea, amețelile și transpirația rece din cauza unei mese pierdute. Indiferent de argumentele logice, dacă aveți hipoglicemie trebuie să evitați carbohidrații rapizi.

Dezechilibrul insulină-cortizol în organism apare adesea ca urmare a consumului de carbohidrați rafinați și alimente bogate în amidon. Cei care suferă de diabet nu ar trebui să consume carbohidrați simpli, deoarece aceștia doar cresc nivelul de zahăr, provoacă un dezechilibru al altor hormoni (inclusiv hormonii tiroidieni), deranjează sistemul digestiv și reduc imunitatea.

Dacă după masă ți se face somn sau ți se face poftă de dulciuri, atunci ai consumat foarte multi carbohidrați (inclusiv cei nerafinați, astfel de alimente includ cartofi, orez, fasole și porumb). Dar simptome precum somnolența și pofta de dulciuri pot indica, de asemenea, o alergie alimentară ascunsă.

Cum să stabilizați nivelul de zahăr din organism?

Pentru a normaliza nivelul zahărului din sânge, aveți nevoie de:

• Luați întotdeauna micul dejun. Prima masă ar trebui să aibă loc nu mai târziu de 60 de minute după trezire și trebuie să luați micul dejun cu alimente care conțin proteine, cel puțin în cantitate mică;

• Nu stați până când muriți de foame ca să mâncați, mai ales dacă suferiți de sindromul de oboseală cronică. Postul este cu siguranță benefic, mai ales dacă vreți să curățați și să întineriți organismul, dar nu și atunci când aveți anumite probleme.

Încercați să mâncați alimente proteice la fiecare 2-3 ore, nu așteptați până când apare senzația de foame ca să mâncați. Puteți lua gustări foarte sănătoase cu ouă fierte, brânză, nuci sau semințe, hummus;

• Nu beți sucuri de morcovi și fructe, încercați să minimizați consumul de fructe dulci;

• Îmbogățiți alimentația cu legume, proteine ​​îi grăsimi de origine naturală, astfel de alimente ajută la stabilizarea zaharului;

• Nu mâncați dulciuri noaptea, altfel vă veți trezi cu anxietate;

• Eliminați orice stimulente precum cofeina, alcoolul, nicotina și altele care pun un stres excesiv asupra glandelor suprarenale.

Dacă urmați toate recomandările de mai sus, veți face posibilă atât normalizarea activității glandelor suprarenale, cât și a glandei tiroide. Nici măcar terapia de substituție hormonală nu te va ajuta dacă nu faci eforturi pentru a restabili funcționarea glandelor suprarenale.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!