Cum sa ne eliberam mintea de gandurile negative care ne ruineaza viata. Cateva metode practice la indemana oricui spuse de psihologi

Publicitate

Chiar dacă nu percepem această legătură, activitățile manuale pot fi de mare ajutor când vrem să ne limpezim mintea și să ne facem ordine în gânduri și emoții. Află mai multe din articolul de azi!

A-ți elibera mintea de gânduri supărătoare este o sarcină grea. Până la urmă, creierul nu este un sertar pe care poți să-l umpli sau să-l golești oricând ai chef.

Există multe emoții care îți pot tulbura liniștea, echilibrul interior și abilitatea de a te concentra asupra lucrurilor cu adevărat importante. De cele mai multe ori, aceste emoții sunt negative.

Factori precum anxietatea și stresul prelungit pot provoca frustrare, oboseală și chiar furie vizavi de întreaga lume.

Cu toții am trecut prin această situație la un moment dat: ajungi casă și nu poți să te relaxezi pentru că mintea îți este acaparată de o mie de gânduri care nu-ți dau pace, de un vârtej de neliniște, dureri de cap și o stare proastă care nu dispare.

Dacă treci prin astfel de episoade epuizante și nu știi cum să le faci față, îți oferim mai jos câteva sfaturi simple pe care poți încerca să le pui în practică pentru a-ți elibera mintea de negativitate. Sunt extrem de utile!

Descoperă ce emoții te tulbură

Află ce emoții te tulbură pentru a-ți elibera mintea

Înainte de a începe exercițiile de mai jos, trebuie să identifici emoția sau emoțiile care stau la baza stării tale negative.

De multe ori, poate fi un amalgam de trăiri: puțină anxietate, puțină frică, puțină tristețe, puțină dezamăgire și puțină îngrijorare. Pentru a descâlci acest „ghem emoțional,” trebuie să îți regăsești echilibrul și să te relaxezi. În acest sens, cea mai bună soluție este să începi să meditezi.

Deși poate părea ciudat, a învăța să meditezi nu este un lucru deloc ușor, întrucât necesită timp și practică. Astfel, îți recomandăm o serie de opțiuni pentru a stabili un contact cu tine însuți, pentru a afla ce se întâmplă în interiorul tău și ce emoții îți încarcă mintea.

Iată despre ce este vorba:

Fă o plimbare. Mulți oameni meditează mai ușor în timp ce merg, aleargă sau fac diverse exerciții fizice ușoare.

Fă o baie relaxantă. Acesta este cadrul ideal pentru a reflecta.

Dedică-ți o oră ție însuți, în tăcere. Ia un jurnal sau o foaie de hârtie și desenează două coloane. În prima coloană scrie „ce simt” și în a doua „ce anume mă face să mă simt așa.” Fă acest exercițiu cu răbdare. Fii sincer cu tine însuți.

Sfaturi pentru a-ți elibera mintea în funcție de emoțiile pe care le descoperi în tine

Desenul este o tehnică pentru a-ți elibera mintea de gânduri negative

1. Simți furie

Ia niște hârtie colorată și rupe-o în mai multe fâșii. Fă-o încet, concentrându-ți atenția asupra acestei sarcini.

Publicitate

Împletește fâșiile obținute. Puțin câte puțin, vei găsi o soluție pentru furia care te macină.

2. Trebuie să înțelegi un anumit lucru

Pictează mandale. În timp ce colorezi formele create, poți intra în contact cu gândurile tale, cu calm, fără grabă.

Puțin câte puțin, vei găsi răspunsul.

3. Ești trist

Desenează copaci cu rădăcini adânci și ramuri înalte, care ating soarele.

4. Ești neliniștit

Fă o păpușă din cârpe. Pe măsură ce creezi fiecare parte, vei găsi o oarecare pace generată de identificarea ta cu această formă umană pe care ai creat-o cu mâinile tale.

5. Ești îngrijorat

Dacă ești îngrijorat, o soluție utilă este origami. Această artă delicată constă în a împături bucăți de hârtie doar cu mâinile, fără a folosi foarfecă sau lipici.

6. Ai nevoie să îți amintești ceva

Dacă vrei să îți amintești ceva, desenează un labirint.

7. Te simți epuizat psihic

Desenează flori.

8. Trebuie să găsești soluția unei probleme

Desenează un ocean cu valuri, iar apoi umple conturul cu culorile potrivite.

9. Te simți blocat și nu știi cum să ieși dintr-o anumită situație

Dacă treci printr-o perioadă complicată și te simți tensionat, foarte neliniștit și simți că nu ai aproape niciun moment în care să îți limpezești mintea, desenează spirale pentru a te simți mai bine. Este o activitate foarte relaxantă.

Desenează un copac pentru a-ți elibera mintea de gânduri negative

10. Trebuie să descoperi ce îți dorești în viață

Dacă te afli la o răscruce în viața ta și nu știi ce vrei sau ce așteptări ai de la tine, fă un colaj. Taie imagini care îți plac, lipește-le pe o planșă și gândește-te la ele.

11. Trebuie să îți organizezi ideile

În acest caz, o soluție utilă este să desenezi dreptunghiuri.

12. Te simți disperat

Cu toții am avut și avem momente în care suntem copleșiți și simțim că ducem în spate toate poverile lumii. Când te simți așa, poate fi foarte cathartic să desenezi cărări.

13. Ești iritat

Iritabilitatea nu este la fel de intensă ca furia, însă și cea dintâi este o stare supărătoare, ca un nor deasupra minții noastre care ne umple de senzații negative de care nu putem scăpa.

De fiecare dată când ești supărat și nervos, ia niște creioane colorate și desenează linii pe o pagină goală.

Încearcă și tu aceste strategii simple pentru a-ți elibera mintea de gânduri și stări negative. Vei vedea că sfaturile noastre îți vor fi de mare ajutor.

Sursa: sfaturiutile.info

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala

Ceea ce este bun pentru tine poate fi rau pentru altcineva si invers! Tot ce credem despre aceasta lume este produs de gandurile noastre!

Publicitate

“Omul nu poate deveni om decât dacă este educat.” – Comenius

Daca sa ne referim la simplul act de vizionare, atunci putem spune ca acesta este un act de creare. Vizionarea nu inseamna sa privim ceva, noi cream proiectiile gandurilor despre ceea ce vedem. Si aceste proiectii functioneaza in baza presupunerilor noastre.

Atunci cand ne uitam la ceva, noi avem anumite presupuneri, iar acestea sunt convingerile noastre, credinta. In acest fel, vizionarea se bazeaza pe convingerile noastre. La nivel cuantic, realitatea este urmarita de presupunerea urmaritorului, totul in Univers este determinat de noi.

Gandurile din subconstient sunt echivalente cu particulele subatomice

Noi nu avem de a face cu realitatea fizica, asa cum ni se pare la nivel macroscopic, dar cu energia si informatia. Noi nu avem de a face cu particule, dar cu campuri. In acest camp constiinta si energia interactioneaza foarte usor, insa la nivelurile superioare ele sunt percepute separat. De noi a fost ascunsa aceasta legatura profunda intre constiinta si materie.

Greg Bradon: Un camp unic leaga atomii si sentimentele, oamenii si obiectele. Sentimentele noastre ne schimba perceptia la fel cum starea exterioara a materiei la nivel subatomic. El spune ca nivelul fizic si psihologic interactioneaza in acelasi camp.

Gandurile sunt expresia convingerilor noastre profunde din subconstient. In acest fel, sistemul nostru de convingeri inconstiente conduce realitatea, inclusiv cea fizica.

Toate convingerile se imprima pe parcursul vietii noastre si se unesc in forma noastra de programare. Doar ca aici exista o problema – o mare parte din procesul de gandire si din sistemul de convingeri opereaza la nivel de inconstient.

Ce cream inconstient

Noi cream rezultatele nedorite inconstient, noi demonstram dorinte ascunse. Ceea ce am vrea sa uitam. Noi ne-am blocat in sabloane si programe.

Publicitate

S-a stabilit ca in viata matura noi traim dupa aceleasi sabloane, pe care le-am format in copilarie. Aceasta e ceva de genul karmei.

David Ike: Atunci cand esti intr-o stare de frica ( frica este o vibratie foarte lenta, de frecventa joasa), tu vezi tot mai multe intruchipari ale fricii in jur. Tot sistemul de manipulare in masa este bazat pe conducerea prin intermediul fricilor. Noi suntem mentinuti mereu intr-o stare de stres, ingrijorandu-ne referitor la ziua de maine si regretand ziua de ieri. Acest fapt ne induce intr-o stare de vibratii lente. Noi trebuie sa fim foarte precauti referitor la ceea ce credem, cand ne referim la viitor.

Inconstientul – este acea putere creatoare, care se contine in interiorul nostru si creeaza ceea ce este programat in adancurile noastre. Ea exista la granita cu constientul si ne intoarce amintirile noastre sterse sau furate.

Devenim ceea ce gandim

Asa cum oamenii sunt diferiti si caile evolutiei spirituale sunt foarte diferite. Pentru a le intelege este nevoie sa le cunosti si sa te apropii fara teama de ele. Convingerea fundamentala a fiecarui om este ca el exista separat, iar perceptia asupra lui insusi se identifica in mod gresit cu mintea si corpul. Nimic nu este insa separat pe deplin asa cum nu sunt miinile sau frunzele unui copac. Si tot asa cum nu faci nimic pentru a influenta existenta naturii, tot asa nu ai niciun control asupra functionarii propriului organism. Identificarea este, asadar, un joc cosmic, fundamentat pe un procedeu, am putea sa-i spunem, magic.

Ce ai mai adauga la acest articol? Scrie-ne parerea ta in comentariile de mai jos! Aici invatam impreuna despre viata! Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala