„Este scump să mănânci sănătos!” Astfel de comentarii primim atunci când menționăm că pentru o viață lungă, sănătoasă și de calitate, este nevoie de o alimentație adecvată.
Este uimitor cât de inventivă devine o persoană în argumentele sale atunci când i se propune să renunțe la obiceiurile nesănătoase în favoarea celor bune.
Prețul mare al produselor sănătoase, lipsa timpului pentru a face sport sau prețul mare al sălilor de fitness sunt doar unele dintre principalele motive pentru care oamenii nu adoptă un stil de viață sănătos. Dar toate aceste scuze sunt distruse de un argument de fier: „cine vrea, caută modalități, iar cine nu vrea, caută motive”.
În primul rând, se pot găsi modalități pentru a face activitate fizică zilnică în mod gratuit: urcatul pe scări, plimbarea rapidă sau alergatul în parcuri, sporturi pe terenuri publice și, în sfârșit, chiar apartamentul tău, unde poți efectua sute de exerciții fără costuri financiare.
Astăzi vreau să distrug mitul despre costul ridicat al alimentelor sănătoase. Iată o listă cu 6 alimente ieftine care vă vor menține corpul sănătos și tânăr.
1. Varza murată
Varza, morcovii și sarea sunt toate ingredientele de care ai nevoie pentru a pregăti acest produs foarte valoros. Varza murată are o proprietate uimitoare, în ceea ce privește conținutul de nutrienți, varza murată are mult mai mulți nutrienți decât varza simplă.
Absența tratamentului termic vă permite să păstrați un set de vitamine și minerale în produs timp de aproape un an. Aceste vitamine sunt C, K, PP, U, aproape întregul grup B, iar dintre minerale, sunt prezente potasiul, fierul, sodiul, seleniul și zincul.
De asemenea, varza murată conține multe probiotice, prebiotice și fibre (fibre alimentare), foarte bune pentru microflora intestinală. Varza murată poate îmbunătăți imunitatea și sănătatea multor organe, iar pe lângă toate aceste beneficii , ea are și un conținut mic de calorii, 100 g de produs are doar 19 kcal.
2. Produse lactate
Osteoporoza este un adevărat chin pentru persoanele în vârstă. Principalul salvator al sistemului osos este calciul, iar pe lângă faptul că îmbunătățește sănătatea oaselor, el întărește sistemul imunitar, sistemul cardiovascular și nervos.
Cea mai bună sursă de calciu este laptele integral. Dar din moment ce nu toți adulții îl digeră bine, merită să încercați produsele lactate fermentate. Ele sunt bogate în probiotice, conțin fosfor și potasiu, iar costul este destul de accesibil.
3. Cartofi
Această legumă a fost supusă unei persecuții nemeritate în ultimii ani, toată lumea spune că îngrașă. Desigur, dacă gătiți cartofii într-o tigaie plină cu ulei, atunci efectele negative vor depăși beneficiile.
Dacă fierbeți cartofii sau îi gătiți la cuptor, atunci dintr-o singură porție poți prelua cu ușurință jumătate din cantitatea zilnică de potasiu. Acest mineral vă va susține sănătatea inimii și a vaselor de sânge, va scădea tensiunea arterială și va preveni formarea pietrelor.
4. Leguminoase
Carnea este scumpă, într-adevăr, mai ales carnea de vită. Cu toate acestea, carnea roșie prezintă riscuri serioase pentru sistemul cardiovascular, așa că nu are rost să vă faceți griji cu privire la costul ei ridicat.
Leguminoasele sunt o sursă ieftină și bună de proteine pe bază de plante. Puteți găti o varietate mare de mâncăruri cu leguminoasele, cum ar fi: fasole bătută, mâncărică de mazăre, ciorbă de fasole, piureuri, supe creme, hummus.
5. Ficat de pui
Dacă viața fără carne își pierde culoarea pentru tine, încearcă să o înlocuiești cu ficat de pui. Ficatul de pui sprijină cogniția, reduce producția de cortizol, stimulează producția de globule roșii și activează sistemul imunitar.
6. Macroul
Nu tot peștele este scump, macroul este foarte accesibil la preț și se vinde peste tot. Poate că aceasta este cea mai ieftină sursă de Omega-3 și vitamina D. Aceasta din urmă joacă cel mai activ rol în absorbția calciului și îmbunătățește funcțiile cognitive.
Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.