Cum să ieși din fluxul gândirii negative și negativism

Cum să ieși din fluxul gândirii negative și negativism

Publicat de Larisa Moldovan pe 31 July 2023 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieSpiritualitate

În această etapă a evoluției conștiinței, conștientizarea sinelui este cea mai importantă în viața omului. În esență, aceasta reprezintă autorealizarea individului. Dar chiar și a transmite conceptul de conștientizare este foarte dificil. Asta pentru că nu este o dogmă religioasă în care trebuie să crezi și nici un puzzle ce trebuie rezolvat folosind raționament logic.

Este o experiență

Dacă o persoană nu a trăit starea de separare de gândire, să-i vorbești despre conștientizare este la fel ca și cum i-ai explica unei persoane oarbe din naștere cum arată un trandafir.

În plus, asupra acestei stări s-au adăugat tone de absurdități. Acestea sunt implantate în mintea oamenilor de diverși “deștepți”, încercând să-i încurce și mai mult. Afacerile spirituale sunt o realitate a zilelor noastre.

Toți oamenii dorm și visează. Visele sunt fluxul gândirii care nu încetează nici măcar noaptea. Dormim, iar o parte a minții continuă să proceseze informațiile primite în timpul zilei.

Compar acest proces cu digestia care are loc atât ziua, cât și noaptea. Dar poți opri stomacul prin înfometare. Cu gândirea, nu poți face asta; hrana pentru minte va fi extrasă din memorie.

Poți să slăbești fluxul de gânduri, dar nu-l poți opri.

Pur și simplu nu hrăni gândirea cu atenție, iar ea va slăbi. Să revenim la imagine. O persoană obișnuită este absorbită în propriile gânduri ziua și noaptea, practic continuând să viseze. Fluxul de gândire îl acaparează complet pe om și devine autoconștientizarea lui. El se identifică complet cu vocea din capul său, considerându-se acea voce.

Ei bine, conștientizarea este starea în care omul, asemenea unui vis conștient, vede visul, dar nu se pierde în el. Da, am gânduri, le urmăresc, dar nu sunt eu.

Dacă doresc, pot muta atenția mea către alt obiect și gândurile se vor retrage în fundal sau vor dispărea complet. Acest moment se numește “trezire”, prin analogie cu trezirea din vise. Apoi, dacă o dezvolți, devine mai lungă și mai frecventă. Astfel, omul devine conștient.

Deci, în realitate, noi putem să ne controlăm fluxul de gânduri, dar trebuie doar să învățăm cum să facem acest lucru. O altă practică, care poate ajuta la eliminarea gândurilor negative, este să încerci să găsești partea bună și pozitivă în absolut orice.

De exemplu: Plouă. În loc să te gândești că afară este urât și că o să te uzi pe picioare, trebuie să te gândești că ploaia este bună pentru plante, că viața lor depinde de ea.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!