Principalele cauze ale tusei și problemelor respiratorii sunt obstrucția nazală și respiratorie, adesea cauzate de spută. Flegma este o substanță umedă, lipicioasă, secretată de sistemul respirator ca o modalitate de a se proteja. Rolul sputei este de a prinde tot praful, murdăria și alergenii care vin din exterior. Însă în procesul de inflamare a organelor ORL, este adesea eliberată o cantitate excesivă de spută, ceea ce duce la tuse și rinită.
Acumularea de spută este rareori singura manifestare a bolii. De obicei, este însoțită de alte simptome, cum ar fi febră, slăbiciune și dificultăți de respirație. Dacă excesul de spută nu este îndepărtat, poate provoca obstrucție bronșică.
Mai jos vă vom prezenta o selecție de remedii naturale care sunt folosite pentru a elimina excesul de flegmă din organism.
1. Turmeric.
Ingredientul activ din turmeric, curcumina, cu proprietățile sale antiseptice și antibacteriene puternice, elimină bacteriile și reduce flegma, întărind în același timp sistemul imunitar.
Adăugați o linguriță de turmeric într-un pahar cu apă caldă, jumătate de linguriță de sare și amestecați. Faceți gargară de trei ori pe zi timp de câteva minute pentru a trata infecțiile respiratorii și pentru a elimina flegma din piept. De asemenea, se recomandă folosirea „laptelui de aur” pentru răceli.
2. Miere și lămâie.
Combinația de lămâie și miere tratează problemele respiratorii și are proprietăți puternice antibacteriene și antifungice. Aceste alimente naturale stimulează sistemul imunitar și elimină congestia.
Amestecă o lingură de miere naturală de la țară, nu din magazine și 2 linguri de suc de lămâie și consumă amestecul de trei ori pe zi pentru a combate congestia și a elimina excesul de flegmă.
3. Apă sărată.
Pentru a calma o durere în gât și pentru a elimina flegma, faceți gargară cu apă caldă sărată de două ori pe zi. Adăugați 1/2 până la 3/4 linguriță de sare într-o cană de apă filtrată și amestecați bine până se dizolvă.
Sorbiți puțin din amestec și înclinați ușor capul pe spate. Ar trebui să lăsați soluția să vă spele gâtul și amigdalele fără a o înghiți. Apoi faceți gargară un minut.
4. Inhalare de abur.
Inhalarea aburului subțiază mucusul din plămâni și ajută la îndepărtarea acestuia din organism. Se amestecă o jumătate de linguriță de cimbru și rozmarin într-o tigaie cu apă clocotită și se ia de pe foc. Acoperiți-vă capul cu un prosop și începeți să inhalați aburul. Repetați de mai multe ori pe zi.
De asemenea, ar trebui să faceți o baie fierbinte de două ori pe zi pentru a subția mucusul. Pentru a spori efectul, adăugați câteva picături din uleiul esențial preferat, cum ar fi arborele de ceai, deoarece are un efect antimicrobian puternic.
5. Ghimbir.
Ghimbirul are proprietăți expectorante, antivirale și antibacteriene puternice care tratează congestia gâtului și a pieptului, precum și previne problemele respiratorii și infecțiile. Așa că asigură-te că mănânci 3-4 bucăți de ghimbir pe zi sau bei mai multe căni de ceai de ghimbir.
Pentru a face ceai de ghimbir, adăugați 6 felii de ghimbir și o linguriță de piper într-o oală cu apă clocotită. Lăsați 5 minute la foc mediu. Când se răcește, adăugați o linguriță de miere.
O altă opțiune pentru a preveni congestia plămânilor este condimentarea alimentelor cu piper, ardei iute și usturoi. Alimentele picante care conțin capsaicină, cum ar fi ardeiul cayenne sau ardeiul iute, vă pot ajuta, de asemenea, să vă curățați temporar sinusurile.
Aceste alimente nu vă vor ajuta doar să vă recuperați mai repede, ci și să preveniți îmbolnăvirea. Prin urmare, folosiți-le cât mai des în orice perioadă a anului.
Spune-mi, cum scapi de răceală și gripă și de simptomele enervante din timpul lor?
Informațiile au doar scop informativ și educațional și nu înlocuiesc sfatul, diagnosticul sau tratamentul medical profesional. Acest material nu are efect terapeutic dovedit științific. Consultați întotdeauna medicul dumneavoastră cu orice întrebări pe care le puteți avea despre sănătatea dumneavoastră.
Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.