Cum sa discuti cu o persoana pe care nu o suporti

Cum sa discuti cu o persoana pe care nu o suporti

Publicat de Larisa Moldovan pe 7 July 2017 in PersonalitateSfaturi

În lumea ideală, fiecare persoană cu care comunici va fi atentă, grijulie, politicoasă, săritoare la nevoie și altele. Acești oameni înțeleg glumele fără să se supere. Dar din păcate noi nu trăim într-o lume ideală. Cei mai mulți dintre noi, întâlnesc zilnic persoane care trezesc emoții negative. Uneori înțelegem din ce cauză se întâmplă asta, alteori nu prea. De asta nu putem scăpa, iar noi suntem nevoiți să lucrăm și să comunicăm cu acești oameni neplăcuți. #Dozadesucees ți-a pregătit șapte sfaturi care te vor ajuta să rămâi calm în comunicarea cu oamenii care nu-ți sunt pe plac.

Începe de la tine

Atunci când comunici cu o persoană care îți este antipatică, ține minte – tu poți să-l schimbi, dar tu nu îți vei schimba atitudinea față de el. Ține-ți emoțiile în frâu. Acest om nu merită nervii tăi pierduți.

Rămâi întotdeauna neutru

Într-o situație de conflict nu încerca să demonstrezi cine are dreptate. Permite fiecăruia să-și exprime părerea asupra subiectului și să-și salveze nervii.

«Ce ar fi, dacă… ?»

Acestă întrebare îți va permite să vezi comunicarea cu această persoană din altă perspectivă. Tu cataloghezi relația cu această persoană ca fiind una negativă, dar chiar și în această situație pot exista părți pozitive. Încearcă să găsești în acea persoană părțile pozitive și să le memorezi. „Dar poate el mi-a dorit binele?” – te întrebi. De foarte multe ori, oamenii nu observă faptele bune. Iar atunci când cineva greșește, imediat observăm. Înceacă să-l încurajezi, atunci când într-adevăr merită. Iar odată cu trecerea timpului, vei simți aceeași încurajare și tu. Peste un anumit timp, vei mai înceta să-l consideri antipatic.

Lărgește-ți mediul

Mergi să lucrezi în altă cameră, așează-te în alt loc la masa de ședințe, comunică cu alți oameni – este o metodă efectivă. Atunci când răspunzi, comunicarea continuă. Chiar dacă vei spune că ești ocupat și nu ai timp să discuți, atunci persoanei antipatice care dorește să vorbească cu tine, nu îi va rămâne decât să-și orienteze atenția către altcineva.

Stabilește granițe

Hotărăște clar căror lucruri vei permite să se întâmple și cărora nu, stabilind o limită. Despre limitele răbdării tale, anunță persoana care încearcă să le întreacă. Trebuie să dai de înțeles că nu ai să permiți un asemenea comportament și respectiv, vor avea loc situații neplăcute.

Nu „lua totul la inimă”

Dacă o persoană se comportă urât cu tine, nu luat asta la inimă. S-ar putea ca un asemenea comportament critic să manifeste către toate persoanele. Sunt oameni care mereu sunt nemulțumiți. Ascultă doar oamenii, ale căror păreri sunt importante pentru tine.

Fii sincer

Sinceritatea și felul de a vorbi deschis te va scăpa de oamenii neplăcuți. Dacă nu poți să ajuți pe cineva, nu încerca să te îndreptățești – spune nu. Dacă nu vrei să comunici cu cineva, pur și simplu spune-i acest lucru persoanei într-o formă mai lejeră. Unii oameni chiar nu realizează cât de mult îi irită pe cei din jur.

Nu trebuie să schimbi pe cineva, însă poți să schimbi atitudinea ta față de acea persoană. Utilizează aceste sfaturi și viața ta va deveni mai interesantă.

Sursa: dozadesucces.ro

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!