Cum poate minciuna să ne distrugă sănătatea

Cum poate minciuna să ne distrugă sănătatea

Publicat de Larisa Moldovan pe 11 August 2023 in PersonalitatePsihologieSanatateSpiritualitate

În viața lui Edgar Cayce a avut loc un caz uimitor. După aceasta, mulți au crezut că minciuna este cu adevărat cauza diferitelor boli.

Edgar Cayce a fost un american clarvăzător. El a fost recunoscut și ca vindecător. Într-o zi, în viața lui, a avut loc un caz uimitor. Un caz legat de legalitatea contractului său cu partenerii săi a fost discutat în instanță. Inițial, judecătorul i-a furnizat clarvăzătorului o concluzie scrisă că, contractul este legal și a făcut o ofertă de a-l răscumpăra de la parteneri pentru o sumă specifică.

Dar mai târziu, același judecător a emis o hotărâre că, contractul menționat este ilegal. Edgar Cayce și-a împărtășit amintirile legate de acest caz.

Iată ce a spus el în răspuns la minciuna obraznică a judecătorului: “Ceva înăuntrul meu m-a făcut să mă ridic și să întreb judecătorul dacă pot să-mi exprim opinia fără a fi acuzat de lipsă de respect față de instanță. El mi-a spus că pot să vorbesc.

Și din nou, ceva înăuntrul meu m-a determinat să spun următoarele cuvinte: “Pentru hotărârea falsă pe care ați emis-o astăzi, viermii care locuiesc în corpul vostru vă vor mânca până la moarte!”

Au trecut mai puțin de doi ani de la acea zi. Și prezicerea s-a îndeplinit. Timp de doi ani, judecătorul a trăit chinuit de suferințe fără precedent. Desigur, se poate spune că este doar o coincidență. Dar nu este exclus ca totul să se fi întâmplat astfel pentru că judecătorul s-a jucat cu focul.”

Cazul este cu adevărat incredibil. Cum se poate explica faptul că minciuna a devenit cauza unei boli grave a judecătorului?

Oamenii de știință au avansat o ipoteză originală că minciuna poate fi cauza unei afecțiuni de origine somatică. De exemplu, psihologii J. Pennebaker și K. Chew din America au lucrat la presupunerea că un mincinos care ascunde faptul minciunii are un consum suplimentar de energie vitală.

În cadrul unui experiment special, voluntarilor li s-a cerut să aleagă un cuvânt specific din cinci; apoi li s-a cerut să răspundă mincinos la întrebarea moderatorului dacă au ales vreun cuvânt, indiferent dacă acesta a ghicit cuvântul ales sau nu.

Rezultatele au arătat că atunci când participanții la experiment ofereau un răspuns fals cunoscut în mod deliberat, numărul mișcărilor feței și ale ochilor scădea semnificativ, în același timp rezistența electrică a pielii scădea, ceea ce este un semnal de activare a sistemului nervos vegetativ.

Organizatorii experimentului au presupus că încetarea mimicii naturale în cazul minciunii implică eforturi suplimentare care se manifestă în activarea vegetativă și că dacă această activare continuă o perioadă semnificativă de timp, poate fi un factor în apariția și progresul unei afecțiuni somatice.

Științele filosofiei energetice și psihologiei susțin că în lumea subtilă a energiilor lucrează energia gândurilor noastre, dorințelor și aspirațiilor. Acestea pot fi convențional împărțite în două tipuri – energii constructive și distructive.

Primele favorizează creșterea, îmbunătățirea, crearea. Cum se manifestă în viață? Energiile constructive ajută la întărirea sănătății, îmbunătățirea funcționării organelor interne și a sistemelor; energiile distructive provoacă dureri, afecțiuni, stări grele.

Trăsături de caracter precum sinceritatea, autenticitatea, onestitatea sunt conforme cu natura umană și au legătură cu energiile constructive, adică favorizează întărirea sănătății.

Înșelătoria, viclenia, ipocrizia, minciuna, dublura sunt trăsături ale așa-numitei naturi inferioare. Când intră în acțiune, relațiile interpersonale se încarcă cu energii distructive, care conduc la suferințe fizice: dureri, afecțiuni, leziuni, accidente.

Astfel, din perspectiva percepției energetice, este explicat în mod clar de ce minciuna este răul care provoacă în primul rând prejudicii celui care o posedă.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!