Cum oamenii îți fură energia: metode pe care mulți nu le iau în considerare

Cum oamenii îți fură energia: metode pe care mulți nu le iau în considerare

Publicat de Larisa Moldovan pe 14 October 2023 in Spiritualitate

Se întâmplă des ca în jurul nostru să existe oameni care ne “fură” energia. Ei fac acest lucru fie conștient, fie inconștient, prin atitudinea, vorbele și comportamentul lor.

De obicei, acești “hoți de energie” pot fi împărțiți în două mari categorii:

1.  Cei săraci și nefericiți

Din această categorie fac parte cei care se plâng tot timpul, cei care se supără mereu și cei care se simt mereu ofensați. Acești oameni și-au asumat voluntar statutul de victimă. Ei nu sunt dispuși să ia decizii în viața lor sau să facă schimbări.

Desigur, le lipsesc resursele, inclusiv cele energetice, așa că le extrag de la alții.

2. Cei reci, narcisiști și fermi

Adesea, aceștia sunt clasicii psihopați și narcisiști. De asemenea, sunt persoane care sunt foarte bune la manipulare și abuz emoțional.

Aceștia pot fi și oameni de carieră sau indivizi abili care au observat avantajul de a se atașa de resursele energetice ale altor oameni.

Iată principalele metode prin care acești oameni îți fură energia:

1. Plângeri lungi și inutile

Ei se plâng mereu că nimic nu le merge bine, aruncă toată nemulțumirea și negativitatea lor spre tine și îți strică starea de spirit, iar inima ta empatică absoarbe totul.

2. Devalorizare și judecată negativă

Ei încearcă să te doboare, să te facă să te simți inferior și să te demoralizeze. Astfel, nivelul tău de energie scade, starea ta de spirit se deteriorează, iar stima ta de sine scade. Între timp, ei ,,își fac plinul” cu energia ta.

3. Inducerea sentimentului de vinovăție

Nu orice tip de manipulare fură energia. De exemplu, furia provocată de acțiunile manipulatorului poate uneori să îți stimuleze energia și să îți ofere mai multă putere.

Dar manipulările prin inducerea sentimentului de vinovăție au exact efectul opus: îți fac nivelul de energie să scadă. Te simți vinovat, iar energia ta se scurge către cei pe care îi consideri nedreptățiți. Te gândești constant la asta și nu poți să te concentrezi pe propria ta viață.

4. Îți fură resursele

Îți iau timpul, banii, și profită fără rușine de bunătatea, abilitățile și aptitudinile tale. Odată cu resursele tale, se duce și energia ta, puterea ta, iar în cele din urmă, îți rămâne prea puțin pentru propria ta viață.

5. Te provoacă 

Ei încearcă să provoace o reacție specifică de la tine, să te instige, să îți focalizeze atenția asupra a ceea ce vor ei. Totul pentru a te prezenta într-o lumină negativă sau pentru a se hrăni cu energia ta atunci când ai o reacție mai aprinsă sau te cerți cu alți oameni

Acesta este fie un scenariu clar al unui instigator, fie comportamentul clasic al unui vampir energetic.

6. Sunt agresivi

Există agresiune directă, precum amenințări și insulte, dar există și agresiune ascunsă: vorbe cu dublu sens, ofense constante, calomnie.

Te simți inconfortabil, îți pierzi timpul și energia pentru a înțelege comportamentul acelei persoane, pentru a-i răspunde sau pentru a te împăca cu ea, pentru că orice ai face, tot nu este mulțumită.

În alt articol, vom discuta despre cum să te comporți în astfel de situații.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!