Cum ne putem incarca bateriile natural – sursele de energie pe care ar trebui sa le includem in meniul nostru!

Cum ne putem incarca bateriile natural – sursele de energie pe care ar trebui sa le includem in meniul nostru!

Publicat de Larisa Moldovan pe 23 August 2018 in Sanatate

Mulți oameni ajung să consume băuturi energizante pentru a-și umple bateriile și a face față provocărilor, ignorând faptul că acestea sunt foarte periculoase pentru organism, în special pentru inimă. Alimentele, însă, joacă rolul principal când vine vorba despre energia pe care o avem pe parcursul zilei, iar faptul că mulți dintre noi nu mâncăm sănătos nu ajută prea mult nici la acest capitol.

Nu degeaba ți se spune că micul dejun este important – dacă consumi ceea ce trebuie la primele ore ale zilei, nu vei avea nevoie de altceva pentru a fi plină de energie. Apoi, dacă continui cu câteva gustări sănătoase și niște mese corecte, vei scăpa de senzația de letargie care nu îțî dă pace în mod obișnuit!

Descoperă mai departe care sunt cele 10 alimente care sunt adevărate surse de energie pentru corpul tău!

10 surse de energie pe care să le consumi cât mai des

1. Ouăle: gălbenușurile sunt bogate în grupa de vitamine B, care sunt responsabile pentru convertirea mâncării în energie. Totodată, ele conțin și vitamina D, care ajută la întărirea oaselor. Și, să nu uităm, ouăle sunt o sursă de proteine de cea mai bună calitate! Un singur ou la micul dejun este o sursă de energie sănătoasă și sățioasă.

2. Cafeaua: pentru ca această băutură să fie o sursă de energie sănătoasă, ea trebuie consumată în cantități moderate, nu cu cănile. Este perfect dacă bei o ceașcă sau două de cafea tare, dar nu exagera, pentru că este un lichid diuretic, deci te poate face să te deshidratezi dacă nu bei suficiente lichide. Mai mult, cafeaua poate să ajungă să îți scadă nivelul de calciu dacă faci exces.

3. Boabele de soia: sunt foarte bogate în nutrienți, în special în vitaminele B, cupru și fosfor. După cum am spus, vitaminele B sunt importante când vine vorba despre energie, ele trasformând carbohidrații în glucoză, care acționează ca un combustibil în organism. Cuprul și fosforul eliberează energia la nivel celular, pentru ca aceasta să fie folosită de corp.

4. Cerealele integrale: pline de fibre care încetinesc transformarea carbohidraților în energie, acest mic dejun îți va ține de foame ore în șir și este o foarte bună sursă de energie. În plus, fibrele stimulează digestia și metabolismul, ajutându-te să dai jos și acele kilograme în plus de care te chinui să scapi. Alege cereale integrale fortificate pentru a-i oferi organismului un plus de minerale și vitamine. În plus, alege un sortiment care conține cel puțin 5 g de fibre/ porție.

5. Mixurile cu fructe uscate și semințe: acestea reprezintă o gustare foarte bună, cu o singură mențiune – nu trebuie să depăsești o anumită cantitate, pentru că aceste amestecuri sunt foarte calorice, chiar dacă sunt pline de fibre, proteine, carbohidrați și acizi grași. Fructele trebuie să fie doar uscate, nu confiate. Nu depăși cantitatea care îți intră în palmă (oricum te vei sătura rapid de la un astfel de amestec).

6. Apa: cel mai banal aliment din lume este și cel mai prețios pentru organism, care nu poate funcționa cum trebuie dacă nu este hidratat cum trebuie. De multe ori, când te simți letargică și înfometată, de fapt ești deshidratată, dar creierul tău percepe greșit mesajul. Trebuie să îți faci un scop din a bea cel puțin 2 litri de lichide pe zi, începând cu prima oră, când corpul este deja însetat după o noapte de somn.

7. Guarana: acesta este un fruct mic și roșu, folosit adesea în suplimente alimentare și în băuturi, pentru că este o bună sursă de energie. Acest efect este dat de semințele sale, care sunt cea mai bogată sursă naturală de cofeină, având de 2.5 ori mai multă decât cafeaua. Totodată, ele conțin teofilină și teobromină, care combat efectul de suprastimulare al cofeinei și te ajută să îți menții nivelul de energie ridicat pe tot parcursul zilei.

8. Quinoa: veganii sunt îndrăgostiți de aceste tărâțe care sunt o sursă completă de proteine. Quinoa este totodată plină de fibre, folați, magneziu, fosfor și mangan, fiind deci o sursă completă de nutrienți și un adevărat izvor de energie pentru tine. Descoperă trei rețete delicioase cu quinoa, pentru toate mesele zilei!

9. Semințele de dovleac: o mână de semințe pe parcursul zilei poate să fie exact sursa de energie de care ai nevoie. Semințele de dovleac sunt pline de proteine, fibre și grăsimi sănătoase, menținându-te energică pe parcursul zilei. Dacă nu vrei să ții la tine semințele, pentru că nu e tocmai elegant să le mănânci în public, poți să folosești un supliment care conține ulei de semințe de dovleac, pentru că are același efect.

10. Goji: acestea sunt fructele cele mai bogate în vitamina C și sunt folosite de chinezi din cele mai vechi timpuri pentru a crește nivelul de energie și a echilibra organismul din punct de vedere hormonal. Află mai multe despre dieta cu goji, una dintre cele mai eficiente metode de slăbit!

Consumă și tu aceste alimente pentru că sunt adevărate surse de energie, care te vor ajuta să te “lași” de dulciuri și băuturi energizante, produse cu adevărat nesănătoase si periculoase pentru organism.

sursa – divahair.ro

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!