Cum ne prelungesc viața pisicile și ce alte beneficii le mai aduc proprietarilor

Cum ne prelungesc viața pisicile și ce alte beneficii le mai aduc proprietarilor

Publicat de Larisa Moldovan pe 15 November 2023 in CuriozitățiLifeStyleSpiritualitateViata

De-a lungul timpului, oamenii au observat că pisicile au un impact benefic asupra longevității, în viața unei persoane. Iată ce spun cercetătorii moderni despre acest lucru:

Cele mai importante lucruri pe care organismul le primește de la o pisică sunt vibrația, căldura și senzația de confort. Toate acestea acționează într-un mod extrem de eficient asupra sănătății noastre.

Iată câteva motive pentru care pisicile nu sunt doar frumoase și pufoase, ci aduc și beneficii imense pentru sănătatea noastră:

1. Pisicile au puterea de a vindeca

Sunetul de tors al unei pisici contribuie la vindecarea rănilor. Deși oamenii de știință nu au reușit încă să afle exact cum se produce acest sunet, cu toții știm că pisicile torc. Acest lucru are cumva un efect benefic asupra capacității noastre de regenerare.

2. Torsul pisicilor se situează într-un interval de frecvență special de terapie

O pisică medie toarce cu o frecvență cuprinsă între 25 și 150 de hertzi. Aceasta este exact frecvența la care mușchii și oasele pisicilor se refac cel mai bine. Dar aceste unde de tors nano sunt, de asemenea, potrivite pentru oameni.

Ele se încadrează în ceea ce putem numi un interval “terapeutic” din punct de vedere medical (25-150 de hertzi). S-au efectuat mai multe studii în acest sens. Prin urmare, o pisică care toarce poate ajuta la vindecarea fracturilor oaselor, la refacerea mușchilor deteriorați și chiar la ameliorarea problemei de respirație.

3. Pisicile reduc nivelul de stres din viața ta

Studiile arată că posesorii de pisici au în medie niveluri mai scăzute de stres decât restul oamenilor. Pe locul doi se află posesorii de câini. Cei mai predispuși la stres sunt cei fără animale de companie.

4. Pisicile pot reduce riscul de atac de cord cu 40%

Cercetătorii de la Universitatea Minnesota au descoperit că prezența unei pisici în casă poate fi benefică pentru inimă. În studiul lor, au constatat că oamenii fără pisici au cu 40% mai multe șanse să sufere un atac de cord.

De ce? Iată ce spun ei: “Explicația cea mai plauzibilă ar putea fi că pisicile pot reduce stresul și anxietatea, reducând astfel riscul bolilor cardiovasculare“.

Cu toate acestea, să fim prudenți. Da, studiile au arătat că pisicile pot reduce stresul, riscul bolilor cardiovasculare și ne pot îmbunătăți starea de spirit prin prezența lor, dar aceste concluzii sunt mai mult despre stilul de viață al unui proprietar de pisici decât despre puterea mistică a pisicilor asupra corpului nostru.

Voi aveți pisici acasă? Dacă da, postați o poză în secțiunea de comentarii.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!