Cum ne afectează stresul sănătatea și ce boli activează acesta

Cum ne afectează stresul sănătatea și ce boli activează acesta

Publicat de Larisa Moldovan pe 27 July 2022 in SanatateSfaturi

Emoțiile naturale includ anxietatea, frica, furia, iritarea și gelozia. Organismul suferă din cauza lor doar atunci când le experimentează prea des și prea puternic. Frica și anxietatea pot provoca gastrită, arsuri la stomac, ulcere (probleme de stomac). Furia poate provoca un accident vascular cerebral sau un atac de cord. Iritarea constantă provoacă dureri la nivelul spatelui inferior. Tensiunea și anxietatea provoacă hipertensiune arterială, diabet de tip 2, infarct, coagulare a sângelui.

Este important ca orice emoție să fie descărcată prin intermediul unei activități fizice: sport, alergat, dansat, mers pe jos. Emoțiile nenaturale sunt cele care nu pot fi descărcate. Prin urmare, ele reduc la minimum capacitatea corpului de a reveni la starea inițială și provoacă boli grave.

Emoțiile nenaturale includ invidie, resentimente, vinovăție. Vina poate produce dureri acute de picior, adesea asociate cu sciatica. Invidia provoacă boli grave: oncologie, artrită, diabet de tip 1.

Invidia este supranumită cea mai inutilă emoție, aceasta te afectează cel mai mult. Invidia provoacă neoplasme maligne, colită ulcerativă și artrită.

În organism, celulele canceroase se formează zilnic, dar în același timp se produc și anumiți anticorpi, care ucid celulele canceroase înainte de a forma tumori. Dar la unii pacienți, sistemul imunitar în sine refuză să elimine celulele canceroase și astfel se dezvoltă un neoplasm malign. Oamenii de știință nu neagă faptul că anumite emoții contribuie adesea la dezvoltarea cancerului. Chestionarele pacienților au dezvăluit o caracteristică: oncologia se dezvoltă adesea după lovituri psihologice (divorț, pierderea locuinței, pierderea unei persoane dragi, a locului de muncă etc.).


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!