Cum diferă chakrele „feminine” de cele „masculine”

Cum diferă chakrele „feminine” de cele „masculine”

Publicat de Tudor Mihalache pe 24 July 2022 in SfaturiSpiritualitate

Culturile antice, cu mult înainte de apariția tehnologiei moderne și de dezvoltarea științei, știau că toate ființele vii poartă în ele o forță de viață. Atât bărbații, cât și femeile au câte un set complet de chakre, dar care funcționează în moduri diferite. Chakrele sunt centrii energetici ai corpului uman. Multe învățături orientale antice se referă la sistemul chakrelor, cum ar fi yoga sau Vedele. Dar puțini oameni știu că chakrele sunt „masculine” și „feminine”.

Chakra este un cuvânt vechi din sanscrită care se traduce literal prin „roată”. Chakrele sunt centre energetice din corpul nostru.

De ce există o astfel de împărțire a chakrelor în masculine și feminine? Ideea este energia: în unele chakre este fluidă, netedă, ușoară – feminină, iar în altele – rapidă, densă, strictă, respectiv masculină. Desigur, atât un bărbat, cât și o femeie au un set complet de chakre, dar chakrele vor funcționa în moduri diferite.

Deci, chakrele „feminine” sunt svadhisthana, anahata și ajna. Cele masculine sun – muladhara, manipura, vishuddha și sahasrara. Acum să aruncăm o privire mai atentă asupra naturii lor.

Femeile în primul rând:

Swadhisthana – Aceasta este chakra abdomenului, cea mai sexy chakră – „apa”. Este feminină pentru că este responsabilă de plăcere și senzualitate: exact asta deosebește o femeie de un bărbat.

Anahata – Aceasta este chakra inimii, responsabilă pentru iubire și milă. Femeile devin mai armonioase și mai calme după ce lucrează prin această chakră.

Ajna – Chakra frunții este centrul intuiției și voinței feminine. Dacă această chakră funcționează bine pentru tine, vei vedea întotdeauna puțin mai mult decât restul, de parcă te-ai adresa însăși esenței fenomenelor.

Acum pentru bărbați:

Muladhara – Aceasta este chakra rădăcină, cea mai puternică și cea mai pământească. Ea este responsabilă pentru nevoile de bază ale unei persoane – se crede că un bărbat trebuie să-și susțină familia pe plan material.

Manipura – Această chakră este situată în stomac și este responsabilă pentru statutul social al unei persoane – din nou, un subiect fierbinte pentru bărbați. Ajută la dezvoltarea și concurența, atingerea obiectivelor și câștigarea banilor.

Vishuddha – Chakra gâtului – reglează manifestările. Tot ceea ce vor celelalte chakre, gâtul realizează cu voce sau acțiune directă. „Omul a spus – bărbatul a făcut” – este vorba doar despre gât.

Sahasrara – De fapt, nu există un consens dacă să atribuiți sahasrara chakrelor masculine sau dacă este încă o chakră comună. În orice caz, ea este responsabilă de comunicarea cu Universul, de primirea celor mai importante semnale, de dobândirea de cunoștințe valoroase.

Folosește corect chakrele și bucură-te de fiecare moment.

Știm cu toții că avem chakre, dar cum putem ști dacă sunt deschise sau nu și dacă sunt închise, cum le putem deschide și activa?

Menține-ți chakrele deschise și clare

Citește continuarea pe pagina 2 >


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Tudor Mihalache