Cum afli caracteristicile sufletului tau si daca acesta este la prima calatorie pe pamant

Cum afli caracteristicile sufletului tau si daca acesta este la prima calatorie pe pamant

Publicat de Larisa Moldovan pe 13 December 2018 in Spiritualitate

“Dacă nu ai un plan al tău, alţii te vor include în planurile lor.” – Anthony Robbins

Se spune ca viata este o “calatorie”, “o scoala” si ca fiecare dintre noi ne aflam aici pentru a invata anumite lectii de viata necesare pentru evolutia sufletului nostru. Te-ai gandit vreodata ca exista posibilitatea ca lectiile pe care le acumulam in acest plan al existentei se vor extinde in alte vieti viitoare? E posibil ca viata aceasta sa nu fie singura “calatorie”, singura “scoala” la care vom merge.

Exista posibilitatea ca reincarnarea, de asemenea cunoscuta si sub denumirea de metempsihoza, este responsabila pentru toata gama extraordinara de opinii, de motivatii instinctuale sau de decizii esentiale pe care le facem in viata?

1. Sufletul Nou-nascut

 • Scopul principal: De a fi in viata.
 • Lectiile fundamentale: competente de viata, supravietuire, mortalitate, aspectele fizice ale existentei.
 • Comparatia de varsta: 1-4 de ani
 • Caracteristici cheie: curat, jucaus, nesofisticat, precaut, copilaros, dependent de grup.

Adesea, acesti oameni sunt priviti de cei din jurul lor ca fiind ingnorati, copilarosi, inocenti in fata complexitatilor vietii. Dotati cu o intelegere foarte simplista asupra vietii si cu o atitudine foarte sincera fata de viata, acestia gasesc destul de dificila misiunea de a se adapta la o “societate civilizata”. Aceste persoane prefera mediul familial, grupurile de prieteni si locurile prietenoase.

2. Sufletul Copil

 • Scopul principal: De a apartine.
 • Lectii de invatat: structura sociala, reguli, roluri, relatii umane.
 • Comparatia de varsta: 4-13 de ani
 • Caracteristici cheie: conformitate, rigiditate, definit de roluri, absolutist, disciplinat, traditionalist, valori puternice.

Acesti oameni cauta sa atribuie un anumit sens si sa creeze o ordine si o stabilitate in natura haotica si nesigura a vietii. Sunt perceputi de ceilalti ca fiind modesti, rigizi si curati. Sufletul copil are tendinta sa fie foarte conservator si sa-si urmeze viata in functie de anumite reguli prestabilite. Credintele si sentimentul de sine al acestor persoane este definit de societate, de sistemul moral sau de cel religios traditional.

3. Sufletul Tanar

 • Scopul principal: Independenta.
 • Lectii de invatat: Dezvoltarea personala, liberul arbitru, realizarea pe plan personal.
 • Comparatia de varsta: 13-29 de ani
 • Caracteristici cheie: ambitiosi, competitivi, inovatori, spirit antreprenorial, libertate, individualism, egocentrism, exprimare de sine.

Aceste persoane traisc in concordanta cu expresia “facem lucrurile in felul meu sau la revedere.” Intr-un mod similar adolescentilor, aceste persoane cauta independenta, castigurile materiale si statutul social. In esenta, aceste persoane sunt agentii schimbarii si sunt responsabili pentru multe dintre progresele actuale ale societatii. Motivati si extern concentrati, aceste persoane au tendinta de a deveni “dependenti de munca”.

4. Sufletul Matur

 • Scopul principal: armonia interpersonala.
 • Lectii de invatat: Empatie, stabilitate psihologica, interdependenta, constiinta de sine, relatii.
 • Comparatia de varsta: 29-55 de ani
 • Caracteristici cheie: sensibili, curiosi, diplomati, introspectivi, cooperanti.

Aceste persoane se afla intr-o etapa a vietii lor in care cauta armonia relatiilor interpersonale si echilibrul psihologic. De asemenea, sunt percepute adesea ca fiind nevrotici, dar grijulii. Concetrandu-se asupra universului lor interior, aceste persoane se lupta cu subtilitatile vietii si cu complexitatea acesteia. Sufletul matur este un suflet liber, orientat catre relatii si un vizionar. Viata nu mai este definita de scopuri precum castigurile materiale, ci catre intelegere, empatie si camaraderie.

5. Suflete Batrane

 • Scopul principal: Implinirea spirituala.
 • Lectii de invatat: non-atasamentul, autonomia, sfatul intelept, constientizarea spirituala.
 • Comparatia de varsta: 56 de ani +
 • Caracteristici cheie: solitari, spirituali, detasati, filosofici, umanitari, obositi, demotivati.

Dupa experimentarea celor patru stadii ale evolutiei sufletului, apare ultimul stadiu, stadiul intelepciunii. In acest punct al existentei, aspectul fizic devine din ce in ce mai mult lipsit de importanta. Relaxati si cu o perspectiva filosofica asupra vietii, aceste persoane radiaza calm si intelepciune in jurul lor. Pentru sufletele batrane, viata este o tapiserie interconectata. Scopul final este acela de a se integra cu tot ceea ce exista.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!