Cu cât sufletul este mai bătrân, cu atât mai complexe sunt condițiile în care se reîncarnează.

Cu cât sufletul este mai bătrân, cu atât mai complexe sunt condițiile în care se reîncarnează.

Publicat de Larisa Moldovan pe 8 December 2023 in Dezvoltare PersonalaPersonalitatePsihologieSpiritualitate

Tot ceea ce suferiți, tot ceea ce nu vă satisface sau vă împiedică să trăiți nu este o pedeapsă, o problemă sau un obstacol, ci este punctul vostru de creștere, adică o oportunitate de dezvoltare a personalității și a sufletului vostru. Sufletul fiecăruia dintre noi alege condițiile inițiale ale reîncarnării sale și evenimentele cheie din viața sa în corpul fizic. După fiecare reîncarnare, nivelul de complexitate crește.

Ceea ce contează nu sunt circumstanțele exterioare, ci atitudinea voastră față de ele. Atâta timp cât vă puneți în dependență de lumea exterioară sau de alți oameni, nu veți putea să scăpați din matrice sau din Roata Samsarei. Învățați să fiți observatori și să priviți totul dintr-o perspectivă globală. Aceasta este singura cale de ieșire din sistem și, în același timp, oportunitatea de a deveni creatorul propriei realități.

Nu există perspective corecte sau greșite asupra vieții, ci există diferite unghiuri și înălțimi de la care puteți privi o anumită situație. Iar fiecare este liber să aleagă orice punct de vedere, de exemplu, să acuze pe toată lumea și tot ce se întâmplă în jurul lui, dar cum vă va schimba personal aceasta starea?

Realitatea exterioară nu se va schimba dacă vă puneți în dependență de ceea ce se întâmplă în jurul vostru. Viața conștientă oferă ocazia de a vă înălța deasupra ego-ului vostru și de a trece la conștiința creatorului, care se bazează pe conștientizarea faptului că totul este unul, deoarece are o origine comună – aceasta este sursa care se cunoaște într-o infinitate de forme de viață.

Prin urmare, împreună cu conștiința unității, este important să înțelegeți că fiecare formă de viață are propriile sale sarcini și un alt destin și nu trebuie să repete scenariul altcuiva. Întunericul și lumina sunt două fețe ale aceleiași monede. Una nu poate exista fără cealaltă, pentru că în acest caz sensul vieții se pierde, iar sensul vieții constă în evoluție. Cu toate acestea, evoluția nu are o direcție precisă, ci se dezvoltă numai prin procesul de mișcare pe spirală.

Nu puteți schimba realitatea exterioară prin acțiuni active, dar puteți alege orice punct de vedere, orice perspectivă asupra a ceea ce se întâmplă. Aici constă libertatea de alegere, care vă oferă oportunități nelimitate de a controla materia sau timpul.

Răul și binele sunt concepte relative. Puteți căuta infinit binecuvântarea și vinovații. Doar că nu veți reuși să ajungeți la un răspuns care să satisfacă toate părțile. La un astfel de răspuns universal puteți ajunge numai dacă încetați să împărțiți lumea în alb și negru, conștientizând revenirea la punctul zero al prezenței, care a oferit viața totului ce există în această lume.

Atunci veți constata că toate perspectivele sunt corecte și incorecte în aceeași măsură, așa că nu are sens să căutați cea mai corectă perspectivă pentru toți. Are sens să permiteți fiecăruia să-și trăiască propriul sa experiență, să treacă prin propriile sale lecții și să primească răspunsurile sale karmice în funcție de alegerile făcute. Fiecare dintre noi își alege propria cale.

Dacă nu vă mulțumesc acțiunile altora față de voi, înseamnă că, în primul rând, trebuie să vă întrebați de ce ați adus astfel de oameni sau circumstanțe în viața voastră, pentru că acțiunile altora, sau mai bine zis, reacția voastră la ele reflectă întotdeauna partea voastră întunecată, adică ceea ce necesită atenție și reevaluare.

În al doilea rând, începeți să vă schimbați atitudinea față de ceea ce destinul vă oferă. Dacă începeți să căutați oportunități de creștere, nu motive de suferință, atunci Universul vă va arăta aceste oportunități și atunci circumstanțele vor începe să se desfășoare într-un mod diferit.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!