Ciuperca unghiilor va fugi de cele 3 remedii casnice simple

Ciuperca unghiilor va fugi de cele 3 remedii casnice simple

Publicat de Larisa Moldovan pe 23 December 2020 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Ciuperca de unghii cauzează o mulțime de probleme. Pe lângă problema estetică, aceasta prezintă un pericol grav pentru întregul corp. Prin urmare, trebuie să o tratați cât mai curând posibil.

Companiile farmaceutice ne pun la dispoziție multe medicamente pentru tratarea ciupercii. Dar, înainte de a încerca substanțe chimice agresive, încercați să rezolvați problema cu remedii naturale.

Ce este ciuperca unghiilor?

Este o boală de onicomicoză, în care placa unghială este afectată de ciuperci patogene. Inițial, ciuperca se manifestă sub forma unei mici pete albe, care va crește ulterior. Apoi unghiile devin fragile și încep să se desprindă, iar pielea din jurul lor se inflamează.

Simptome care indică apariția unei ciuperci:

-deformarea sau îngroșarea plăcii unghiei;
-durere sau mâncărime de picioare;
-culoarea unghiilor devine maro, alb sau galben închis;
– miros neplăcut la degetele de la picioare.

Pe măsură ce infecția progresează, unghia poate începe să se dezlipească și chiar să cadă. Dar ignorarea bolii poate duce la consecințe mai devastatoare pentru organism. Pe lângă răspândirea către alte degete, ciuperca poate infecta întregul corp. Prin urmare, începeți tratamentul de la primele simptome, nu te aștepta că va trece de la sine.

Cum apare ciuperca pe unghii

Onicomicoza apare pe fundalul infecției cu dermatofiți de ciuperci. Dar pot fi și drojdii, mucegaiuri sau alte tipuri de organisme fungice care se înmulțesc într-un mediu umed și cald. Ciuperca apare pe picioare datorită încălțămintei strâmte din materiale artificiale, care face ca picioarele să transpire foarte mult, iar acesta este un mediu favorabil pentru multiplicarea bacteriilor.

Puteți lua ciuperca și din locuri publice precum băi, piscine, dușuri în săli de sport sau purtând pantofii unei persoane care are această afecțiune. De cele mai multe ori un organism cu imunitatea ridicată poate rezista ciupercii. Prin urmare, rămân la risc următoarele categorii: diabetici, vârstnici și cei cu probleme vasculare.

Cum să previi apariția ciupercii unghiilor

Principala regulă în tratamentul ciupercii este spălatul zilnic pe picioare. Asigură-te că le ștergi și că nu porți niciodată șosete umede. De asemenea, încearcă să nu mai cumperi pantofi cu vârful îngust, deoarece provoacă transpirație.

Iată 3 metode naturale de a prevenii și trata apariția ciupercilor

O regulă importantă: în timpul procedurilor, spălați-vă mâinile cu săpun după fiecare contact cu zona infectată.

Ulei de cocos

Acest ulei conține acizi grași caprilici și laurici, care distrug celulele fungice prin pătrunderea lor. Luptă împotriva infecției, dar este complet inofensiv pentru oameni.

Metoda de aplicare:

Spală-te bine pe picioarele cu săpun și șterge-le. Pune ulei de cocos în zonele în care a apărut ciuperca. Dacă ciuperca deja a progresat, atunci aplicați uleiul pe deget și înfășurați-l cu o bucată mică de pânză de bumbac sau bandaj. Trebuie să înfășori degetul astfel încât produsul să fie în contact permanent cu pielea infectată. Folosește această metodă cel puțin de două ori pe zi.

Ulei de arbore de ceai și ulei de portocale

Uleiul de arbore de ceai a fost folosit de secole pentru a combate diferite infecții. Este un fungicid natural și are proprietăți antibacteriene. Uleiul de portocale din această rețetă îmbunătățește proprietățile uleiului de arbore de ceai, având și proprietăți fungicide.

Deoarece aceste uleiuri sunt puternice, vă recomandăm să le diluați cu uleiuri neutre, cum ar fi uleiul de măsline sau de migdale.

Metoda de aplicare:

Se amestecă uleiurile: 1 linguriță de ulei de arbore de ceai și o jumătate de linguriță de ulei de portocale și o jumătate de linguriță de ulei de măsline/migdale.

Înmuiați o bucată de vată în uleiul rezultat și aplicați-o pe deget. Aplică abundent pe unghia afectată și pe pielea din jurul acesteia. Lasă să se usuce în mod natural. Această procedură se face de 2 ori pe zi până la vindecare.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!