Citatul măreț al lui Buddha care schimbă perspectiva asupra lumii și ajută la atragerea fericirii în viața ta.

Citatul măreț al lui Buddha care schimbă perspectiva asupra lumii și ajută la atragerea fericirii în viața ta.

Publicat de Larisa Moldovan pe 11 October 2023 in CitateDe SufletDezvoltare PersonalaLecții de viațăSfaturi

Multe persoane, în general, sau în acest moment, sunt foarte nemulțumite de tot ceea ce se întâmplă în jurul lor și de ceea ce au. Acești oameni îi învinovățesc pe ceilalți pentru că viața lor nu este așa cum își doresc, se critică chiar și pe ei înșiși și se află continuu într-o poziție de victimă, criticare sau acuzare, dar nu într-o poziție de resursă și recunoștință.

Nu este de mirare că lucrurile nu vor merge bine pentru ei în viitor. Vor rămâne pe partea întunecată până când își schimbă perspectiva asupra lumii, asupra vieții și asupra fericirii. Exact asta spune și unul dintre marele citate a lui Buddha:

“Deveniți ceea ce gândiți.

Atrageți ceea ce simțiți.

Creați ceea ce vă imaginați.”

1) Este timpul să evaluați sincer cât timp petreceți în negativitate.

Observați negativitatea din jurul vostru. Discutați despre ea cu alții. Vă întoarceți mental mereu la momentele neplăcute. Cei care trăiesc în frică constantă că lucrurile se vor înrăutăți mai mult și că vor pierde ceva vor aduce toate acestea în realitatea lor de mâine.

Cu alte cuvinte, le dedicați timpul și energia. Apoi vă mirați că lucrurile bune nu vin în viața voastră.

2) La ceea ce vă concentrați cel mai mult, aceea crește, se multiplică și aduce roade.

Dacă vă concentrați asupra lucrurilor rele, acestea vor înflori și vă vor înconjura cu toate “mirosurile” lor. Și nu veți putea scăpa de ele.

Dacă vă concentrați asupra lucrurilor bune, investiți în ele, veți obține în mod natural rezultate bune, veți deveni mai fericiți și mai armonioși, viața vă va aduce bucurii. Iar pentru ceilalți veți deveni mai atrăgători și mai plăcuți.

3) Alegerea este în mâinile voastre: ce să gândiți, ce să simțiți, ce să vă imaginați.

Mulți ar putea spune că nu pot face față întregii negativități și tuturor problemelor care li se întâmplă. Pur și simplu acceptați faptul că lumea nu va fi niciodată perfectă, problemele, necazurile nu vor dispărea.

Însă cei care se concentrează pe lucrurile pozitive, care își urmăresc scopurile luminoase și investesc sincer în ele, vor trece mult mai ușor peste obstacole și prin ceață, care inevitabil apar pe calea lor.

Capacitatea de a vă concentra, de a menține pozitivitatea și valoarea pentru voi înșivă este o abilitate care trebuie dezvoltată, asupra căreia trebuie să lucrați. Aici nu este loc pentru autoîndreptățire.

4) Atrageți fericirea în viața voastră – înseamnă să credeți în ea, să o imaginați, să trăiți prin ea.

În aceste condiții, veți ajunge inevitabil exact unde v-ați propus și unde ați investit energie.

Practic, Buddha spune lucruri foarte simple. Adevărurile sunt întotdeauna simple. Gândiți-vă la lucrurile bune, concentrați-vă asupra lor, conduceți-vă conștiința. Conduceți-vă viața. Faceți în mod constant ceva pentru a pune în practică ceea ce v-ați propus. Ca să atrageți fericirea, creați fericirea, parcurgeți calea fericirii.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!