Citate puternice de la Socrate pentru sănătate, armonie și pace în viață

Citate puternice de la Socrate pentru sănătate, armonie și pace în viață

Publicat de Larisa Moldovan pe 21 October 2021 in CitateDezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologie

Socrate a fost un filozof grec care a avut o influență enormă asupra logicii și filozofiei occidentale. Socrate credea că lucrările sale vor avea efecte pozitive pentru bunăstarea societății. El a vrut să creeze o ideologie bazată pe mintea umană, subliniind că alegerile oamenilor sunt motivate de dorința de a fi fericiți și că înțelepciunea vine din interior.

Socrate punea accent foarte mult pe educația fizică și pe un stil de viață sănătos, iar ideologiile sale despre rolul omului în lume sunt încă studiate și analizate în instituțiile de învățământ superior din întreaga lume.

Iată câteva citate interesante de la Socrate, care pot aduce pace și liniște în viața voastră:

1. “Dacă o persoană are grijă în permanență de sănătatea sa, va găsi cu greu un medic care să știe ce este mai bun pentru sănătatea sa decât el însuși.”

2. „Natura ne-a dat două urechi și doi ochi, însă doar o limbă, deoarece ar trebui să ascultăm și să privim mai mult decât să vorbim”.

Vorbește mai puțin și ascultă mai mult. Fii alături de oamenii din jurul tău și ascultă-i atunci când au nevoie de tine. Nu fii egoist și nu vorbii doar despre tine, bucură-te de conversații reale cu oamenii pe care îi iubești și chiar cu străinii pe care îi întâlnești întâmplător pe stradă, la magazin sau în mijloacele de transport. În lumea modernă, nu există un substitut pentru comunicarea umană autentică.

3. „Încearcă să-ți faci prieteni, iar după ce ți-ai făcut, ține-i aproape de tine”.

După ce găsești pe cineva cu care te înțelegi și cu care împărtășești valori comune, încearcă să-l ții aproape. O prietenie pe termen lung este unul dintre cele mai bune lucruri din viață. Străduiește-te să fii un bun prieten, ascultă, iubește și ajută oamenii care sunt cu adevărat importanți pentru tine.

4. „A te teme de moarte, înseamnă doar că te consideri înțelept, nu că ești cu adevărat înțelept. Căci ai impresia că știi ce se va întâmpla în viitor, dar de fapt nimeni nu știe. Nu poți să te temi de un lucru despre care nu știi când va veni. Chiar dacă mulți oameni nu știu asta, pentru mulți dintre ei moartea poate fi cel mai mare bine care li se poate întâmpla, dar se tem de ea, de parcă ar ști perfect că este cel mai mare rău.”

Trăiește viața din plin în fiecare zi, astfel încât să nu-ți fie frică de moarte când va veni cu adevărat. Încearcă să dai tot ce ai mai bun în toate domeniile vieții tale. Fii spontan, asumă-ți riscuri, distrează-te și nu te teme de inevitabil. Trăiește viața pe care ți-o dorești și te vei simți mai fericit ca niciodată.

5. „Pentru ca oamenii din jur să te iubească, trebuie mai întâi ca tu însuți să înveți să te iubești ”.

Iubirea pleacă dinăuntru. Dacă nu te iubești pe tine, atunci nici alții nu te vor iubi. Iubește-te și fii mândru de tot ceea ce faci. Nu uita niciodată cât de puternic ești cu adevărat și cât de important ești în această lume.

6. „Fii amabil cu toată lumea, deoarece nu știi niciodată când o persoană duce o luptă interioară”.

Toată lumea are anumite probleme și supărări, chiar și cei mai de succes oameni din lume. Fii bun cu toată lumea pe care o întâlnești. S-ar putea să nu știi niciodată prin ce trece cu adevărat o anumită persoană în viața sa personală.

7. „Ține minte, nimic în viață nu este permanent. Atunci când vei înțelege acest lucru, nu te vei mai bucura de reușite, dar nici nu te vor mai întrista eșecurile”.

Totul în viață este temporar, atât bun, cât și rău. Ține minte că atunci când lucrurile merg prost, puteți găsi mereu o cale de ieșire, pentru a vă putea împlini obiectivele. Când lucrurile merg bine, nu vă culcați pe o ureche și nu încetați să faceți lucrurile care v-au adus așa de sus.

8. „Oamenii deștepți învață din experiențele altora, oamenii obișnuiți din propria experiență, iar oamenii proști au deja răspunsuri la toate întrebările.”

Învățarea este cheia succesului în viață. Nu renunțați niciodată la a învăța lucruri noi doar pentru că sunteți mulțumiți cu stadiul la care ați ajuns în viață. Faceți-vă un obicei din a învăța și viața va căpăta un nou sens. Păstrează curiozitatea copilului din tine pe tot parcursul vieții.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!