Cinci lucruri pe care trebuie sa le elimini din viata ta pentru a atinge vibratia fericirii!

Cinci lucruri pe care trebuie sa le elimini din viata ta pentru a atinge vibratia fericirii!

Publicat de Larisa Moldovan pe 24 December 2019 in Dezvoltare Personala

“Când încrederea există, vine şi fericirea. Iar atunci când eşti fericit şi te distrezi poţi să faci lucruri minunate” – Joe Namath

Fericirea este probabil punctul maxim pe care isi doreste sa-l atinga orice barbat sau femeie din lume, insa de multe ori in calea fericirii ne punem chiar noi piedici datorita felului in care gandim, aspiratiilor pe care le avem si modul in care vrem sa dobandim anumite lucruri. 5 lucruri majore ne impiedica sa fim fericiti, lucruri create cu propriile noastre maini care duc in final la o viata nefericita.

GELOZIA

Si aici nu vorbim neaparat de relatiile amoroase ci de invidie in mod deosebit. Esti gelos pe succesul unei persoane, pe felul in care reuseste sa adune oameni in jur, pe faptul ca poate iesi din incurcaturi mult mai abil decat tine sau chiar poti ajunge sa ai o stare de gelozie pe vivacitatea si serenitatea altora, care tie iti lipsesc si ti-ar fi de mare folos. Acest sentiment trebuie sa te faca sa gandesti altfel: ce ai tu mai putin decat altii si cat de relevant este acest lucru pentru tine.

“Într-o relație adevărată, ambii parteneri încearcă să ofere tot ce au ei mai de preț și chiar ajung să dea mai mult decât au. Nu este vorba despre merite și, cu atât mai puțin, despre obligație. Ceea ce contează este să încerci să îți faci partenerul cât mai fericit pentru că fericirea lui se adaugă la fericirea ta. Totul stă în mâinile tale, tot ce ai de dat, tot ce ai de primit.” – Amy Bloom

RESENTIMENTELE

Viata nefericita poate fi cauzata si de resentimente. Oamenii au impresia ca daca tin supararea vor ridica un zid puternic prin care nu vor mai permite sa mai fie nefericiti vreodata, insa acest lucru ii face doar si mai vulnerabili sau mai reticenti in relatiile interpersonale. Iertarea este calea cea mai buna pentru a trai in armonie cu cei din jur.

PERFECTIONISMUL

Vrem sa fim perfecti, sa facem lucrurile mereu bine, sa obtinem mereu rezultatele pentru care ne trudim. Insa daca ar fi sa traim dupa rezultatele din capul nostru, am fi extrem de dezamagiti mereu. Nu putem atinge perfectiunea decat daca ne gandim ca poate tocmai prin asta consta perfectiunea noastra: faptul ca suntem imperfecti si putem sa ne dezvoltam in mod constant.

INDOIALA DE SINE

Neincrederea in propriile forte si subevaluarea personala sunt cauze majore ale nefericirii. Nu forta limitel decat daca esti 100% convins ca merita. Daca ai indoieli asupra capacitatilor tale si crezi ca nu vei face fata vreunei situatii, opreste-te din timp, dar cu mintea lucida si fara a fi deprimat ca nu ai reusit.

„Omul este produsul gandurilor lui ; el devine ceea ce gandeste.” – Mahtama Ghandi

DEPENDENTA

Fie ca este vorba de dependenta de alte persoane sau obiecte, orice dependenta are iti acapareaza 60% din timp este nociva. De asemenea, si o independenta in proportie de 100% este nebenefica. Asa ca, gandeste-te bine de parerile cui esti dependent cu adevarat si cate din sfaturile acelor persoane chiar ti-au servit ca sa atingi fericirea. Incearca sa pastrezi un echilibru intre deciziile pe care le poti lua personal si consultarea apropiatilor.

“Nu putem schimba viaţa! Noi putem schimba doar modul în care trăim viaţa. Orice moment este cel mai bun moment şi orice loc este cel mai bun loc” – TishanDistribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!