Cele zece legi care te vor ajuta sa intelegi mai usor tainele omului

Publicitate

Nu e vorba de “Cele 10 Porunci” cum le stim noi din Biblie. Nu e vorba poate nici de “legi” in sensul propriu al cuvantului. Le-as zice 10 principii dupa care se manifesta Universul. 10 explicatii despre cum functioneaza schimbul de energie in Univers. 10 explicatii simple pentru a fi intelese de toti oamenii.

Cu credinta ca aceste “legi” va vor ajuta sa patrundeti mai usor tainele manifestarii materiei:

1. V-am creat după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu.

2. Dumnezeu este creatorul.

3. Sunteţi trei fiinţe într-una singură. Puteţi numi aceste trei aspecte ale fiinţei cum doriţi: Tatăl, Fiul şi Sfântul Duh; minte, trup şi spirit; supraconştient, conştient şi subconştient.

4. Creaţia este un proces care provine din aceste trei părţi ale trupului vostru. Hai să o spunem altfel: voi creaţi la trei nivele. Instrumentele creaţiei sunt: gândul, cuvântul şi fapta.

5. Tot ceea ce este creat începe cu gândul („vine de la Tatăl”). Tot ceea ce este creat se mută apoi în cuvânt („Cere şi ţi se va da, întreabă şi ţi se va răspunde” ). Tot ceea ce este creat este desăvârşit prin faptă („şi Cuvântul S-a făcut trup şi a sălăşluit între noi”).

6. Ceea ce gândiţi, dar despre care nu mai vorbiţi după aceea, creează la un nivel. Ceea ce gândiţi şi despre care vorbiţi creează la un alt nivel. Şi ceea ce gândiţi, vorbiţi şi faceţi se manifestă în realitatea voastră.

7. Este imposibil să gândiţi, să vorbiţi şi să faceţi ceva în care nu credeţi cu adevărat. De aceea, procesul de creaţie trebuie să includă sau credinţă sau cunoaştere. E vorba despre credinţa absolută, care se situează dincolo de speranţă. Aceasta înseamnă să ştii cu certitudine („credinţa ta te-a mântuit”). De aceea, partea de acţiune a creaţiei include întotdeauna cunoaştere. Înseamnă o claritate la îndemâna oricui, o siguranţă totală, o acceptare completă ca realitate a ceva.

Publicitate

8. Acest domeniu al cunoaşterii este un domeniu de recunoştinţă intensă şi incredibilă. Este o mulţumire adusă în avans. Şi acesta este, poate, cea mai mare cheie a creaţiei: să fii recunoscător înaintea creaţiei şi pentru ea. Faptul că socotiţi aceasta ca pe un adevăr incontestabil e nu numai acceptat, ci chiar încurajat. Este semnul sigur al stării de maestru. Toţi Maeştrii ştiu dinainte că fapta a fost făcută.

9. Sărbătoriţi şi bucuraţi-vă de tot ceea ce creaţi şi aţi creat. A respinge orice parte din creaţie înseamnă a respinge o parte din voi înşivă. Fiţi recunoscători pentru orice care se arată ca făcând parte din creaţia voastră, luaţi-o în posesie, binecuvântaţi-o. Nu căutaţi să o condamnaţi („blestemat să fie!”), pentru că a o condamna înseamnă a te condamna pe tine însuţi.

10. Dacă există un aspect al creaţiei care nu vă face plăcere, binecuvântaţi-l şi schimbaţi-l, pur şi simplu. Alegeţi iarăşi. Invocaţi o nouă realitate. Gândiţi un nou gând. Spuneţi un nou cuvânt. Faceţi ceva nou. Faceţi acest lucru într-un mod atât de minunat încât restul omenirii să vă urmeze. Cereţi-i să o facă. Chemaţi-i să o facă. Spuneţi „Eu sunt Calea şi Viaţa, urmaţi-Mă”. În acest mod se manifestă voinţa lui Dumnezeu „precum în Cer, aşa şi pe Pământ”.

Sursa: “Conversatii cu Dumnezeu”, Neale Donald Walsch

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Citate

Afla care este temperamentul tau si compatibilitatea dintre temperamente

Publicitate

Faptul că aţi ajuns împreună nu e de ajuns ca să fiţi fericiţi, pur şi simplu. De multe ori întâlnirile tale ascund lecţii pe care ţi le dă viaţa, şi nu doar o dulce reverie… Cine spunea că relaţiile de cuplu sunt făcute pentru confort? Chiar dimpotrivă! Descoperi foarte repede că el în pijamale arată complet diferit de el în costumul de ginerică sau în ce costum o fi fost când te-a vrăjit.

Înţelegi că trebuie să laşi de la tine, să te pui în pielea lui, să încerci să intri într-o minte care nu-ţi aparţine, numai ca să descifrezi ce se ascunde în spatele comportamentului pe care îl are după ce te-a cucerit. Simţi nevoia să-l fascinezi ca-n prima zi? Se poate, dar cu efort – secretul este ca tu să te transformi întruna, pentru ca el să constate că are în faţă mereu o altă femeie. Întrebarea este: merită osteneala? Pentru că, dacă ceva nu merge, poate să fie vina lui, sau a ta, sau poate pur şi simplu nu vă potriviţi!

Când vine vorba de compatibilitatea dintre mine şi iubitul meu, mă interesează toate zodiile, temperamentele, arhetipurile şi tipologiile care există! Una din cele mai vechi împărţeli este aceea în cele patru temperamente, de la Hippocrate citire. Tu ce temperament eşti, şi cum te potriveşti cu iubitul tău?

Colerica – Nu-i uşor de trăit cu tine. Într-adevăr, îţi sare ţandăra imediat dacă nu se întâmplă cum vrei tu. Spui verde în faţă când ceva nu-ţi convine. Nu poţi să ţii în tine nici bucuria, nici tristeţea şi ai tendinţa să le faci tu pe toate. Partea bună este că eşti foarte întreprinzătoare, ai curajul să rişti şi preferi să acţionezi decât să aştepţi să-ţi pice lucrurile din cer. Nu te temi de schimbări şi în general ştii exact ce vrei şi cum se face aceasta.

Sangvinica – Simpatica mereu în centrul atenţiei. Nu ştiu cum, dar mereu faci oamenii să râdă. Nimic nu te doboară, şi tot ce e nou te fascinează şi te atrage. Nu întotdeauna se poate baza omul pe tine, dar nici nu poate să se supere pe tine, pentru că găseşti tu o modalitate să devii din nou irezistibilă. Îţi priveşti interlocutorul drept în faţă, gesticulezi larg şi vorbeşti tare… şi mult. Te împrieteneşti imediat cu toată lumea.

Flegmatica – Taci şi faci. Cu greu te scoate omul din ale tale. Dacă te-ai apucat să faci un lucru, e mai bine să fii lăsată în pace. O să iasă totul perfect, oricine se poate baza pe tine. Nu-ţi plac schimbările, nu-ţi plac surprizele, eşti serioasă şi preocupată. Îţi place să trăieşti în ordine şi crezi în „trebuie” foarte mult.

Melancolica – Timida singuratică. Să nu cumva să te ia cineva tare că te pierzi cu firea imediat. Nu se poţi hotărî dacă vrei la club sau la terasă, dacă vrei la teatru sau la film… După ce vorbeşti zece minute cu cineva, te trezeşti că îi copiezi gesturile fără să vrei. Dacă încearcă cineva să te încurajeze devii suspicioasă şi te superi… Dificil, foarte dificil…

Ei, te-ai recunoscut? O să spui că eşti în toate felurile de-a lungul unei singure zile – şi ai dreptate. E foarte puţin probabil să fii într-un singur fel, şi totuşi unul predomină. Cum te potriveşti cu alesul tău?

Colerică + Coleric

N-aveţi cum să aveţi amândoi dreptate, unul va trebui să cedeze la un moment dat – dacă nu eşti tu aceea, cu atât mai bine. Dacă vrei să ai pace cu el, mai bine să vă împărţiţi activităţile, şi nici unul să nu intre pe domeniul celuilalt. Iubitul tău coleric te cucereşte tocmai pentru că e capabil şi poţi să ai încredere în el. Ce trebuie să înţelegi tu este că nu sunteţi împreună ca să vezi cine e mai bun, ci ca să deveniţi amândoi mai buni.

Colerică + Sangvinic

Mai bine nu se poate! Omul e optimist, bineintenţionat, şi are destul tact să te lase pe tine să faci toate lucrurile importante, aşa cum ai nevoie. S-ar putea să te simţi uneori în competiţie cu el, dar numai când e vorba de succesul lui la public, şi numai când ţi se pare ţie că ai avea nevoie de asta… Dar, în general, vă înţelegeţi bine pentru că amândoi ştiţi să spuneţi lucrurilor pe nume.

Publicitate

Colerică + Flegmatic

Dacă vă puneţi în gând să faceţi ceva, veţi reuşi! Cu condiţia să-ţi placă şi ţie să faci „to do list”-uri şi să nu intenţionezi să depăşeşti litera lor… Îţi place el, pentru că e de încredere, chiar dacă e puţn cam taciturn şi nu-i place să-l deranjezi când are ceva de făcut.

Colerică + Melancolic

Când îl vezi cum zace pe canapea şi nu ştie ce are de gând să facă în următoarele zece minute, simţi că explodezi de furie. Dacă vrei să ştii părerea mea sinceră, îţi spun: nu-i de tine! Decât dacă te-ai hotărât să-ţi iei copil de crescut…

Sangvinică + Coleric

Te trezeşte uneori din visele tale de artistă în centrul atenţiei, dar până la urmă, e bine să fie cineva care să-ţi pună şi ţie un pic de ordine în viaţă. Şi uneori e bine că el poate să descurce lucrurile… Nu că tu le-ai încurca, dar, până la urmă, la ce sunt buni bărbaţii?

Sangvinică + Sangvinic

Ce-ai putea să-ţi doreşti mai mult? Străluciţi amândoi ca două staruri de cinema, şi idila voastră e demnă de cel puţin şase filme de umplut batistele spectatotilor din sălile arhipline… Rămâne de văzut cât poate dura aşa ceva. Dacă reuşiţi, toată lumea şi-ar dori să fie ca voi.

Sangvinică + Flegmatic

Dacă el ar fi tatăl tău, sau bunicul, ar face exact ca el. Prea multa lui rigoare s-ar putea să nu-ţi placă. Şi cum să se supere de fiecare dată când îi faci o surpriză? Aşa ceva chiar că e foarte greu de înţeles pentru tine!

Sangvinică + Melancolic

Tu ai zâmbetul mereu pe buze, iar el are mare nevoie de asta. Lui îi place să fie retras şi nu are obiceiul să se bage în treburile altora, ceea ce ţie s-ar putea să-ţi convină foarte mult. Şi nu îl deranjează nici că tu eşti mereu în centrul atenţiei…

Flegmatică + Coleric

Tu eşti femeia viselor sale! Eşti genul de femeie care e fericită să fie în umbra bărbatului ei puternic, iar el e fericit că are alături o femeie pe care se poate baza şi care va şti mereu cum să-l susţină atunci când are nevoie.

Flegmatică + Sangvinic

El e greierele – tu, furnica. Ce nu înţelege el este că nu sunteţi tot timpul în vacanţă, şi că, chiar dacă e irezistibil, măcar din când în când chiar trebuie să facă ce spune.

Flegmatică + Flegmatic

S-ar putea să te plictiseşti. El serios, tu serioasă… Dar totul în relaţia voastră va fi cum scrie la carte. Sau exact cum aţi stabilit amândoi de comun acord de la început.

Flegmatică + Melacolic

Unde-l pui, acolo stă! Nici nu te deranjează, dar nici nu mişcă un deget să te ajute când ai nevoie. Cam plictisitor…

Melancolică + Coleric

Tipul ăsta chiar nu se relaxează niciodată! Tot timpul are ceva de făcut, tot timpul e nemulţumumit, aşa că tot timpul eşti în tensiune cu el. Să ştii că există şi altfel de oameni…

Melancolică + Sangvinic

E fascinant spectacolul pe care ţi-l oferă în fiecare moment, iar el adoră să fie privit şi admirat. Totul e să faci şi tu unele mici eforturi – altfel s-ar putea să se plictisească repede şi cine va rămâne cu inima rănită?

Melancolică + Flegmatic

Un mariaj de bătrânei – no offense, dar aşa arătaţi: el tacticos, tu liniştită… În principiu, vă potriviţifoarte bine. La urma urmei, vouă aşa vă place.

Melancolică + Melancolic

Aş vrea să fiu şi eu de faţă când staţi amândoi, gânditori, în faţa frigiderului deschis, în timp ce nici unul nu se poate hotărâ ce vrea să mănânce… ca să râd. Sunt rea, nu? Adevărul e că şi mie mi-ar plăcea să mi se răspundă la toate întrebările cu: „cum vrei tu” şi „mi-e egal”…

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
Spiritualitate