Cele mai sănătoase 7 tipuri de ceai

Cele mai sănătoase 7 tipuri de ceai

Publicat de Larisa Moldovan pe 23 January 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Ceaiul este una dintre cele mai vechi băuturi. De-a lungul secolelor, oamenii au inventat multe tipuri de ceai care au o mare varietate de efecte.

Iată care sunt cele mai sănătoase tipuri de ceai:

1. Oolong

Oolong este un ceai semi-fermentat care se află între ceaiurile negre și cele verzi. Substanțele benefice ale oolong accelerează descompunerea grăsimilor și vă permit să scăpați de toxine în cel mai scurt timp posibil. Niacina, găsită în oolong, ajută la protejarea dinților împotriva cariilor dentare.

2. Ceai negru

Unul dintre cele mai populare tipuri de ceai este considerat a fi ceaiul negru. Datorită conținutului ridicat de cofeină, ceaiul negru este renumit pentru efectele sale revigorante și tonice. În plus, ceaiul negru conține rubigine și theaflavine, care ajută la scăderea nivelului de colesterol rău din sânge. De asemenea, oamenii de știință au demonstrat că consumul zilnic de ceai negru reduce riscul de accident vascular cerebral cu 20%.

3. Ceai verde

Mulți oameni știu că ceaiul verde vă poate ajuta să ardeți kilogramele în plus. Și într-adevăr așa este. În plus, ceaiul verde vă poate ajuta în ameliorarea stresului și la combaterea simptomelor depresiei. Datorită conținutului ridicat de catehine, ceaiul verde ajută la protejarea împotriva bolilor de inimă și a cancerului.

4. Ceai alb

Acest tip de ceai nu este la fel de popular ca și tipurile anterioare. Cu toate acestea, nu există proprietăți mai puțin benefice în acesta. Consumul acestui ceai vă ajută să eliminați toxinele și să scăpați de radicalii nocivi. De asemenea, acest ceai normalizează tensiunea arterială și ameliorează oboseala. Oamenii de știință au dovedit că consumul regulat de ceai alb reduce riscul bolilor de inimă cu 15-20%. De asemenea, s-a dovedit că ceaiul alb are un efect benefic asupra cancerului.

5. Mușețel

Ceaiul de mușețel este renumit pentru proprietățile sale vindeătoare. Ajută la ameliorarea inflamației și a stresului. În plus, antioxidanții din ceaiul de mușețel ajută la reducerea activității celulelor canceroase și protejează multe organe de efectele lor. Mulți medici recomandă consumul regulat de ceai de mușețel pentru cei care sunt predispuși la răcelile frecvente.

6. Echinacea

Acest ceai ajută la depășirea răcelilor încă din primele etape. Substanțele benefice ale acestui ceai îmbunătățesc producția de interferon, ceea ce crește activitatea antivirală a organismului. De asemenea, ceaiul de echinaceea s-a impus ca un remediu excelent pentru bolile respiratorii.

7. Ceai de ghimbir cu lămâie

Acest ceai este perfect pentru serile de toamnă și iarnă. Mai mult, utilizarea sa are o serie de proprietăți benefice. De exemplu, gingerolul, care se găsește în ghimbir, are un puternic efect antiinflamator. Vitamina C și pectinele din lămâi sporesc efectul gingerolului. Există o serie de studii care au arătat că acest ceai ajută în lupta împotriva multor boli și chiar a salmonelei.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!