Cele mai raspandite trasaturi de personalitate din ziua de azi! Fereste-te de ele!

Publicitate

“Eu nu sunt ceea ce mi se întâmplă, eu sunt ceea ce aleg să devin.” – Carl Jung

Acestea sunt unele dintre cele mai periculoase trasaturi de personalitate ale vremurilor in care traim. Am gresi daca am crede ca pericolele cu care se confrunta umanitatea pot veni numai sub forma razboaielor, schimbarilor climatice sau a colapsului financiar.

Cu toate ca problemele enuntate mai sus sunt periculoase, acesta sunt in mare parte mici simptome ale unor probleme mult mai accentuate cu care se confrunta umanitatea in ziua de astazi. Acestea sunt zece pericole mai putin cunoscute, dar la fel de reale. Acestea sunt de natura psihologica, iar noi trebuie sa devenim constienti de ele cat mai repede posibil spre binele tuturor oamenilor.

Iata care sunt cele ZECE trasaturi de personalitate periculoase ale vremurilor noastre:

Durata extrem de scurta si calitatea slaba a atentiei noastre, care ne impiedica sa facem un pas inapoi si sa profitam de imaginea de ansamblu. Atunci cand nu putem vedea lucrurile asa cum sunt ele de fapt in realitate, ne aflam in imposibilitatea de a face schimbari semnificative.

Disponibilitatea noastra de a accepta orice opinie nefondata ca fiind un fapt real. Atunci cand confundam o opinie cu un fapt real, alegerile noastre nu sunt fundamentate in realitate, ceea ce ne lasa, in esenta, intr-o stare de neputinta.

Rigiditatea noastra mentala si refuzul de a vedea lucrurile si dintr-o perspectiva diferita. Atunci cand mintea noastra este inchisa, nu putem invata ceva nou cu usurinta si nici nu putem recunoaste atunci cand gresim. Suntem condamnati sa repetam acelasi gresi si de a face altele noi.

Incercarea noastra compulsiva de a evita cu orice pret disconfortul. Rezistenta noastra fata de a face ceva considerat a fi dificil sau neplacut ne supune unui risc si mai mare, cel al bolilor si al esecului. Insistenta noastra asupra realizarii lucrurilor si activitatilor usoare ne ofera o multumire, dar din pacate este una superficiala si de o foarte scurta durata.

Publicitate

Obiceiul nostru de a nega problemele cu care ne confruntam. Atunci cand refuzam sa ne confruntam cu problemele noastre, vom crea un tipar de asteptare atat de indelungat incat acesta se va transforma intr-o criza in toata regula. Atunci cand nu facem nimic, toate problemele noastre, personale si globale, se transforma din rau in mai rau.

Lacomia noastra si consumerismul excesiv. Suntem pe deplin convinsi ca mai multi bani si mai multe posesiuni ne vor face fericiti, dar tot ce vor face de fapt este sa contribuie la exploatarea oamenilor, animalelor, mediului ca si cand acestea ar fi resurse inepuizabile personale.

Lasitatea noastra morala. Este foarte dificil sa te ridici si sa faci ceea ce ar trebui facut atunci cand situatia o cere. Aceasta atitudine ne face sa nu ne asumam complet responsabilitatea pentru actiunile noastre si ne face sa fim dornici de a da vina pe oricine altcineva pentru greselile noastre, ceea ce inseamna ca avem mai putina motivatie de a privi in interior si de a ne schimba modul de a gandi si de a trai.

Imaturitatea noastra emotionala. Suntem mult prea dispusi sa actionam din impuls, sa tragem rapid concluzii false si sa judecam intr-un mod foarte slab oamenii si situatiile din jurul nostru. In loc sa fim rationali, grijulii si practici, de cele mai multe ori alegerile noastre nu au cu adevarat un sens.

Atitudinea noastra credula fata de oamenii in pozitii de autoritate. Dorinta noastra de a crede povestile asa-numitilor “lideri” si asa-numitilor “experti” ne priveaza pe noi insine de propria noastra expertiza si intelepciune. Atunci cand nu reusim sa ne indoim de cei aflati in pozitii de conducere, noi le acordam acestora toata puterea noastra.

Tendinta noastra spre o gandire lenesa. Atunci cand nu ne urmam gandurile pana in momentul in care produc o concluzie logica, ajungem sa fim confuzi si prost informati, cu idei pe jumatate coapte; astfel, devenim neputinciosi de a produce o schimbare semnificativa.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala

De ce sufletele avansate au probleme cu banii

Publicitate

Sufletele avansate din punct de vedere spiritual au avut multe incarnari pe Pamant si au trecut prin mai toate spectrele existentei umane. Acum au ales sa fie voluntari, sa asiste la ascensiunea si vindecarea umanitatii. Paradoxal, aceste suflete, care vad abundenta peste tot, nu se bucura de ea.

Sufletele avansate poarta un bagaj mare de experiente. Au trecut prin perioade intunecate, prin saracie, prin abuz. Sufletele tinere reusesc mai usor sa faca bani din doua motive – primul: interesul lor pentru material este mai mare, iar al doilea: sufletele tinere au mai putine cicatrici si mai putine piedici din karma, care sa le opreasca de la abundenta.

Contrar a ceea ce stie, abundenta nu inseamna sa ai bani, case sau sa obtii tot ce-ti doresti. Sunt oameni bogati care sufera ingrozitor. Abundenta nu inseamna succesul material, dupa cum nici sa fii spiritual nu inseamna sa traiesti in saracie si mizerie. Nu este pacat sa fii bogat si multe dintre sufletele avansate trebuie sa se curate de aceasta preconceptie programata la nivel social.

Sufletelor avansate le este frica de putere. Le este frica sa nu raneasca alte suflete si sa nu fie, la randul lor, ranite. Iar aceasta frica blocheaza abundenta. Pana cand nu te vei ocupa de aceasta frica, nici mantrele, nici gandirea pozitiva nu iti vor fi de folos.

Un alt blocaj il reprezinta legamintele din vietile anterioare. Daca, de exemplu, in mai multe experiente pe Pamant ai avut viata monahala, sufletul tau nu a uitat in totalitate de juramintele de renuntare la posesiunile materiale. Si, desi aceste renuntari ti-au fost de folos in vietile respective, acum iti pun piedici. Si pana nu le identifici si nu te eliberezi de ele, nu vei putea trai in abundenta financiara. Pentru ca aceste juraminte te saboteaza.

Publicitate

O alta problema pe care o intampina sufletele avansate este ca nu sunt “cu picioarele pe pamant”. Ele se concentreaza pe chakrele superioare si mai putin pe aspectele practice de pe pamant (sa faca bani, sa obtina o educatie superioara). Pentru ele este mult mai importanta explorarea spirituala.

Paradoxal, desi sunt suflete avansate si pot avea acces la multe resurse, ele nu reusesc sa se conecteze. Pentru asta ele au nevoie de stabilitate. Numai ca aceste suflete se incarneaza in medii dificile: razboaie, conflicte, crize, lipsa iubirii. Astfel le este imposibil sa stea linistite, sa mediteze, fara sa fie apasate de traumele din celelalte vieti. In plus, ranile ancenstrale se pot mosteni de la celelalte generatii si astfel energia lor sa le impiedice sa faca loc luminii si bucuriei in viata lor.

Terapiile conventionale, legea atractiei nu prea functioneaza la sufletele avansate, ceea ce le genereaza o noua frustrare (de ce la altiimerge si la mine nu). Numai o conectare profunda cu sinele interior poate duce la ruperea blocajelor. Vizualizarea si rugaciunea functioneaza mai bine in cazul lor decat meditatia. Cheia este sa se conecteze profund cu sinele superior.

Autor: Inga Nielsen

Inga Nielsen este maestru Reiki si detine o diploma de masterat in Sanatate Publica. Ea a descoperit mai multe lucruri despre conectarea profunda cu sinele superior in calatoriile sale de vindecare. Iar acum asista oamenii in cresterea vibratiilor si ascensiunea spirituala.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Spiritualitate