Cele mai intalnite greseli ale barbatului intr-o relatie! Daca ar citit toti acest articol, relatiile lor ar fi mai frumoase!

Cele mai intalnite greseli ale barbatului intr-o relatie! Daca ar citit toti acest articol, relatiile lor ar fi mai frumoase!

Publicat de Larisa Moldovan pe 9 June 2019 in Relatii

Orice relatie este o negociere subtila de forte, de dominare versus supunere, de alternare de roluri. Greselile barbatilor in relatii sunt rezultatul unor cutume sociale, ale unor meschinarii mostenite din familie, a incapacitatii de a se separa de rolurile feminine vazute in familia sa, a fricilor si complexelor personale, a traumelor din relatiile anterioare. Si a faptului ca pur si simplu nu se pricep, nu stiu, nu le-a spus nimeni.

Aceasta insa se va remedia cu acest articol.

1. Barbatul greseste intr-o relatie incercand sa fie el insusi. Cu animalismul sau funciar, cu nevoile sale de copil in cautare de o mama eterna, cu incapacitatea de a suporta orice critica, cu nevoia imatura de fi mintit frumos ca este primul, ca este cel mai tare, cel mai potent.

2. Barbatul greseste atunci cand nu intelege ca femeia si barbatul sunt doua creaturi extrem de diferite. Ca femeia are nevoie de cuvinte, de tandrete, de atingeri care sa nu aiba drept scop declarat si imperativ actul. Ca femeia are nevoie sa fie mintita frumos din cand in cand, chiar daca ea stie acest lucru.

3. Barbatul greseste atunci cand neaga diferenta de roluri barbat versus femeie, atunci cand se asteapta in mod utopic la egalitate. Femeia si barbatul nu sunt egali. Faptul ca o femeie poate conduce o masina mai bine decat un barbat este o exceptie. Sau ca un barbat stie la fel de multe cuvinte ca o femeie, este de asemenea o exceptie.
Barbatul si femeia au abilitati diferite. Nu-i cere femeii sa fie excesiv de rationala, ea este o fiinta emotionala in primul rand. Daca ar fi fost atat de rationala, probabil nu s-ar mai fi indragostit de tine de la bun inceput.

4. Barbatul greseste atunci cand cere ca femeia sa indeplineasca toate rolurile posibile: mama, sora, amanta, prietena, sotie. Daca barbatul indeplineste complementar toate aceste roluri, atunci este justificat sa ceara pe masura. Intotdeauna insa este vorba de cerere si oferta in relatie. Ofera mai mult daca vrei mai mult. Ofera totul daca ceri totul.

5. Barbatul greseste atunci cand incearca sa controleze financiar o femeie. Cand crede ca o poate cumpara sau umili prin resursele sale. Femeia ii va plati intr-un final toate meschinariile de care el a dat dovada.

6. Barbatul greseste atunci cand incearca sa isi controleze partenera afisand o gelozie feroce. Un dram de gelozie este binevenita, insa patologicul o indeparteaza. Cea mai buna metoda de a-ti fideliza partenerul este sa ii oferi totul, sa ii indeplinesti toate nevoile. Sa ii oferi siguranta cat si impredictibil, sa ii oferi iubire cat si pasiune, sa ii oferi dominare cat si supunere, sa ii oferi libertate cat si control, sa ii oferi divin cat si animalic.

7. Barbatul greseste uitand ce scurtcircuit cerebral poate provoca un buchet de flori sau un mic cadou daruite fara motiv, doar de dragul ei. Femeia este o fiinta care are nevoie in permanenta sa se simta ocrotita, sustinuta, sa simta ca barbatul ei o va proteja. E un dat genetic, nu mai lupta impotriva lui, nu investitia materiala conteaza neaparat, ci cea emotionala, sa simta ca o pricepi suficient de mult ca sa ii accepti aceste nevoi irationale, dar atat de usor de satisfacut.

8. Barbatul greseste atunci cand considera ca femeia trebuie sa faca totul in casa. Daca i se pare nedemn sa o ajute la gospodarie, este binevenit sa angajeze o menajera in locul sau. Femeia nu poate fi bijuteria creatiei daca nu are timp si resurse sa se ocupe de ea. Prozaicul cotidianului nu-i permite sa se ocupe de ea asa cum ar trebui. Aceste neintelegeri ce tin de pragmatismul traitului in doi pot afecta enorm alchimia emotionala si erotica dintre cei doi.

9. Barbatul greseste atunci cand se considera prea barbat ca sa poata plange cand simte, sa se arate vulnerabil atunci cand chiar este, sa ceara un sfat sau ajutorul atunci cand il poate primi. Frumusetea unei relatii vine din alternarea rolurilor, de forta si de vulnerabilitate.

10. Barbatul greseste atunci cand subestimeaza femeia. Ea este capabila sa citeasca emotiile mult mai bine decat un barbat. Ea va simti cand el minte, cand el admira o alta femeie, cand el o inseala, cand el este absent din relatie.

Ce ai mai adauga la acest articol? Scrie-ne parerea ta in comentariile de mai jos! Aici invatam impreuna despre viata! Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!