Cele mai bune sfaturi despre frumusete si eleganta oferite de Christian Dior – „O femeie eleganta nu este cea care se conduce dupa moda. Daca noile tendinte nu ti se potrivesc, ignora-le.”

Cele mai bune sfaturi despre frumusete si eleganta oferite de Christian Dior – „O femeie eleganta nu este cea care se conduce dupa moda. Daca noile tendinte nu ti se potrivesc, ignora-le.”

Publicat de Larisa Moldovan pe 5 June 2019 in Frumusete

În anii 1947-1957, moda a avut un singur nume:Christian Dior. Mare revoluționar al perioadei postbelice (pe podium, nu în politică!), Dior a fost creatorul care, într-un singur deceniu de activitate, a rescris regulile modei și a deschis o nouă eră în haute couture.

Dior a creat in anii 50, insa sfaturile sale de stil sunt actuale si in prezent. Principiile sale in moda au devenit baza principiilor clasice ale stilului. Iata care sunt ele:

„Eleganta inseamna intotdeauna simplitate”.

„Sunt impotriva tinutelor cu prea multa fantezie, care sunt create doar pentru a atrage atentia. Chiar daca sunt interesante, nicidecum nu vorbim de eleganta. Frumusetea este indrazneata doar un pic, iar daca acest curaj se transforma in aroganta – vorbim deja de prost gust, scrie articolegenerale.eu.

„Stilul se bazeaza pe calitate”.

„Atunci cand iti cumperi sau iti cosi o haina, alege cel mai bun material pe care ti-l permiti. Mai bine sa ai o rochie buna, decat doua rele”.

„O femeie eleganta nu este cea care se conduce dupa moda. Daca noile tendinte nu ti se potrivesc, ignora-le.”

„Rozul inseamna gingasie, iar griul nu inseamna plictiseala”.

Roz si gri au fost culorile preferate de Dior. Rozul inseamna fericire si feminitate, iar griul il poti alege cu orice ocazie. Daca vrei sa-ti accentuezi silueta, alege nuantele mai deschise, daca nu, atunci alege nuante mai inchise.

„Lenjeria ii ofera femeii incredere in sine. Fara ea nu poti fi eleganta”.

„Totul trebuie sa fie elegant, mai ales ceea ce nu este la vedere.” Lenjeria ta de corp trebuie sa fie de calitate, nu poti fi sigura pe tine, daca esti intr-o rochie rafinata si intr-o lenjerie care lasa de dorit. Lenjeria frumoasa este baza stilului remarcabil.”

„Florile sunt cel mai minunat dar de la Dumnezeu, dupa femeie”.

„E destul sa ai o floare la centura, la decolteu sau in piept si deja e sarbatoare. Asta fara sa ma refer la materialul cu imprimeu floral, fara de care nu-mi imaginez nicio colectie de-a mea.”

„Nu exista incaltaminte care atrage prea multa atentie.”

„Multe femei considera ca incaltamintea nu este atat de importanta, insa cea mai mare dovada a elegantei este ceea ce este pus in picioare.”

„Daca ai picioare strambe – poarta decolteu adanc”.

Intotdeauna accentueaza-ti partile bune. Analizeaza-te. Incearca sa intelegi ce haine te avantajeaza si ce culori iti evidentiaza frumusetea.

„Parfumul poate spune mai mult despre o femeie, decat semnatura sa.”

„Parfumul este nuanta irepetabila a individualitatii feminine, el definitiveaza imaginea.”

„Tu visezi sa ai o rochie de bal, iar barbatii viseaza la femei in rochii de bal”.

„O tinuta de bal iti poate crea o dispozitie mai buna decat un pahar de sampanie. In ea devii mai feminina, mai sensibila, mai gingasa si mai gratioasa.”

Christian Dior a fost un om superstițios. Apela deseori la ghicitoare pentru a afla ce-i rezervă viitorul. A recunoscut în autobiografia sa că prima oară i-a fost prezis viitorul în anul 1919, la 14 ani, când cineva i-a spus că va suferi de sărăcie, dar că femeile îi vor aduce noroc:„femeile sunt norocoase pentru tine și prin ele vei atinge succesul. Vei face mulți bani pe seama femeilor și vei călători mult”. Aceasta urma să fie, oare, soarta sa?

Începând cu 1947, cu fiecare nouă colecție, Dior a stabilit tendințele generale în modă. După câțiva ani în care colecțiile sale au urmat liniile fixate prin New Look, în 1954 designerul s-a întors împotriva propriilor creații și a propus un alt stil – „Linia H” sau așa-zisul Flat look– cu linii drepte, ușor masculine, și haine mai strânse pe corp. Însă orice propunea „monarhul haute couture”, așa cum fusese numit Dior, era imediat acceptat de femei drept tendință obligatorie. Prin urmare, brandul Dior a continuat să crească de la an la an, iar afacerea a ajuns să valoreze, în 1953, 17 milioane de dolari, o sumă însemnată pentru vremea respectivă.

Christian Dior ajunsese, deci, pe culmea succesului, și asta datorită femeilor. Exact așa cum îi fusese prezis. Dar norocul l-a părăsit prea devreme:bărbatul s-a stins din viață în 1957 în urma unui infarct;avea doar 52 de ani. Însă contribuția adusă lumii modei avea să-i asigure lui Dior un loc definitiv și privilegiat în panteonul marilor creatori de modă ai secolului XX. Chiar și după moarte, prin imperiul pe care l-a creat și care a supraviețuit dispariției sale timpurii, numele lui Christian Dior a rămas un sinonim al creativității și eleganței absolute.

Ce ai mai adauga la acest articol? Scrie-ne parerea ta in comentariile de mai jos! Aici invatam impreuna despre viata! Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!