Cele mai frumoase citate despre viata si ambitie – “Trăieşte o viaţă onorabilă. Atunci când îmbătrâneşti şi te gândeşti în urmă, vei putea să te bucuri a două oară de ea. – Dalai Lama”

Publicitate

1. Fii bun ori de câte ori e posibil. Și e posibil întotdeauna. – Dalai Lama

2. Orice prost poate critica, condamna şi lamenta, dar e nevoie de caracter şi control de sine pentru a fi înţelegător şi iertător. – Dale Carnegie

3. Renunţă la comparaţii şi poţi să te bucuri de viaţă la maxim. – Osho

4. Timpul este prea lent pentru cei care aşteaptă, prea iute pentru cei care se tem, prea lung pentru cei care se plâng, prea scurt pentru cei care sărbătoresc, dar, pentru cei ce iubesc, timpul este o eternitate. – William Shakespear

5. Investiţia în cunoaştere are cea mai mare dobândă. – Benjamin Franklin

6. Bătrânii întotdeauna îi sfătuiesc pe cei tineri să economisească banii. Este un sfat prost. Nu adunaţi marunţişul. Investiţi în propria persoană. În viaţa mea nu am economisit un dolar, pâna nu am atins vârsta de 40 de ani. – Henry Ford

7. Dacă avansezi cu încredere în direcţia visurilor tale, vei cunoaşte un succes neobişnuit în vremuri obişnuite. – Henry David Thoreau

8. Trăieşte o viaţă onorabilă. Atunci când îmbătrâneşti şi te gândeşti în urmă, vei putea să te bucuri a două oară de ea. – Dalai Lama

9. Cel ce îşi domină nervii, domină cel mai rău duşman. – Confucius

10. Nu la lumea materială este necesar să renunţăm, ci la trecut şi la condiţionările acestuia, la sistemul de convingeri greşite care ne înlănţuie şi pe care fiecare generaţie îl impune celor următoare. – Osho

11. Cei care știu, fac. Cei care înțeleg, învață pe alții. – Aristotel

12. Problema pe care o au oamenii nu este aceea că ţintesc prea sus şi eşuează, ci ţintesc prea jos şi reuşesc. – Michelangelo

13. Viaţa este unoeri foarte zgârcită: trec zile, săptămâni, luni şi ani fără să simţi nimic nou. Totuşi, odată ce se deschide o uşă, o adevărată avalanşă pătrunde prin spaţiul deschis. Acum nu ai nimic, iar in clipa urmatoare ai mai mult decât poţi accepta. – Paulo Coelho

Publicitate

14. Dacă socoteşti prieten pe cineva în care nu ai aceeaşi încredere ca şi în tine însuţi, faci o mare greşeală şi nu cunoşti valoarea adevăratei prietenii. – Seneca

15. Trebuie să fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume. – Mahatma Gandhi

16. Progresul nu este provocat de către cei care se trezesc primii, el este provocat de către oamenii leneşi care caută mereu un mod mai uşor de a face un lucru. – Robert A. Heinlein

17. Dimensiunea succesului tău este măsurata de puterea dorinței tale, de mărimea visului tău și de cum gestionezi dezamăgirile pe drumul către succes. – Robert Kiyosaki

18. Nu există niciun motiv pentru care să nu-ţi urmezi inima. Timpul tău este limitat, aşa că nu îl pierde trăind viaţa altcuiva. Nu lăsa zgomotul opiniilor altora să îţi înabuşe vocea interioară. – Steve Jobs

19. Niciodată, niciodată, niciodată, niciodată, nu renunţa. – Winston Churchill

20. Este nevoie de 20 de ani pentru a construi o reputație și cinci minute pentru a se ruina. Dacă te gândești la asta, vei face lucrurile diferit. – Warren Buffett

21. Oamenii trebuie să înţeleagă că nimeni nu trişează. Uneori câştigăm, alteori pierdem. Nu aştepta să ţi se dea ceva înapoi. Nu aştepta să ţi se reconoască efortul, să ţi se descopere geniul, să ţi se înţeleagă iubirea. Încheie nişte etape. Nu din orgoliu, nu din neputinţă sau mândrie, ci pur şi simplu pentru că acel lucru nu se mai potriveşte în viaţa ta. Închide uşa, schimbă discul, fă curat în casă, şterge praful. Încetează să mai fii cine erai şi transformă-te în cine eşti! – Paulo Coelho

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Citate

Cum sa folosim autosugestia in beneficiul nostru! Ceea ce gandesti reprezinta un ordin pentru trupul tau!

Publicitate

“Lucrurile simple sunt și cele extraordinare și numai cei înțelepți pot vedea asta.” – Paulo Coelho

Autosugestia este foarte importanta. Trebuie sa credem cu tarie ca putem realiza orice lucru. Sa avem incredere in noi. Puterea gandului si a imaginatiei asupra organismului nostru este cu mult mai mare decat se poate banui.

Fiecare celula a corpului este inzestrata cu o disponibilitate incredibila de a executa ceea ce noi ii ordonam. Sa gandim pozitiv despre corpul nostru.

Nu trebuie sa gandim niciodata: „Vai, ce burta am!”, ci: „Parca incepe sa-mi scada burta!”.

Ceea ce gandim, va deveni realitate mai devreme sau mai tarziu. Nu credeti ca trimiterea unor ganduri pozitive catre propria noastra fiinta este mai folositoare?

Despre sentimentele pozitive

Inca de la sfarsitul secolului al 18-lea emotiile, sentimentele si starile pe care le traim au fost impartite in 2 mari grupe: unele care maresc activitatea vitala a organismului si altele care aduc scaderea ei.

Cand omul traieste stari de bucurie, toate procesele vitale ale organismului se desfasoara intr-un ritm intens. Respiratia devine mai adanca, pulsul este accelerat, mai plin, obrajii se imbujoreaza, tinuta se indreapta, oboseala scade, capacitatea de munca si randament cresc.

Emotiile negative se pot ghici usor dupa mimica si comportament. Ele tulbura si inhiba toate procesele vitale din organism, ceea ce duce la pierderea capacitatii de munca, la oboseala si slabirea rezistentei in fata bolilor.

De la bun inceput trebuie sa pornim de la o constatare banala: de cele mai multe ori ne aprindem si ne enervam pentru fleacuri si transformam un nimic intr-o drama.

Cu timpul insa, lucrurile se aranjeaza. Imprejurarea care astazi, pe fondul emotiei imediate, ne apare drept o catastrofa, mai tarziu, dupa o saptamana sau o luna, ne apare marunta, neinsemnata, iar reactia noastra – nejustificata si chiar ridicola.

Daca stam sa ne gandim lucid la cauzele care au provocat explozia emotionala, vom vedea ca sunt cu totul disproportionate fata de energia nervoasa risipita atunci. Tocmai aceasta disproportie intre cauza si efect da emotiei negative caracterul ei morbid si ne obliga sa o combatem.

Suntem asa cum ne sunt gandurile. Pentru ca atmosfera noastra sufleteasca sa fie luminoasa, tonica, optimisa, pentru a reusi in tot ce ne propunem sa infaptuim, este neaparat nevoie sa gonim din suflet orice idee nesanatoasa, inutila.

Publicitate

„Nu tine supararea de azi pe maine”, ne indeamna intelepciunea populara. Nu trebuie sa lasam ca insuccesele, neplacerile, pierderile sa se transforme in amaraciune permanenta, „sa ne acreasca”.

Nelinistea, descurajarea, gandurile negre, contactul cu cei care se plang tot timpul ne consuma inutil energia nervoasa si ne scad vitalitatea.

Acelasi efect il au si neintelegerile, ura, gelozia, invidia si orice sentimente dusmanoase fata de altii. Economia este un mare venit, spune o constatare a intelepciunii celor vechi. Ea este valabila in orice domeniu si prin urmare si in cheltuirea potentialului nervos.

Rasul este cel mai bun aliat al odihnei si un minunat ajutor al medicului. „O inima vesela omoara mai multi microbi decat toate antisepticele din lume”, afirma textele intelepte. La chinezi, zeul rasului, Ha-Sin-Han, este si zeul fericirii si al sanatatii.

Mai ales pentru intelectuali, rasul este o binefacere. S-a constatat ca el amelioreaza considerabil circulatia sanguina in general si pe cea cerebrala in particular. In timpul rasului creste actiunea aspiratoare a cutiei toracice, curgerea sangelui venos se amelioreaza, creierul se elibereaza de reziduurile metabolice care se acumuleaza in timpul muncii intense.

Activand absolut toate functiile organice, rasul restabileste acel echilibru minunat care se numeste sanatate si care rezulta din armonia tuturor functiilor organismului.

Pesimistul, omul care „scuipa otet”, care nu este multumit niciodata de nimic si care inainte de toate vede raul, pretutindeni si in orice, prin nelinistea si tristetea lui contagioasa, descurajeaza, creeaza, intretine si induce o stare de tensiune permanenta, atat in el, cat mai ales la cei din jurul lui.

De aceea trebuie sa evitam pe cat posibil compania agitatilor, dezamagitilor si sa ne ferim de spectacolele deprimante. Sa cautam, in schimb, tovarasia oamenilor veseli, plini de incredere, sanatosi la minte, care tocmai datorita acestor calitati sunt adevarate canale de manifestare a energiilor benefice ale optimismului.

Bibliografie: Catrina, Nicolae, Din tainele alimentatiei lacto-vegetariene, Editura Shakti, Iasi, 1994

Ce ai mai adauga la acest articol? Scrie-ne parerea ta in comentariile de mai jos! Aici invatam impreuna despre viata! Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala